Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán Győrben vizitálnak a lilák

Hétközi összecsapással folytatódnak újra a bajnoki küzdelmek együttesünk a Békéscsabai ENKSE számára, hiszen szerdán egy igazi sztárcsapattal nézhetnek farkasszemet Papp Bálint tanítványai.

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

A feladat pedig nem kisebb, mint az ötszörös Bajnokok Ligája győztes és tizenhatszoros magyar bajnok Győri Audi ETO KC otthonában helytállni és visszazökkeni a bajnoki küzdelmek sorozatába. Ami egy új kezdetet is jelenthet, hiszen a lilák egy kifejezetten sikertelen szezonkezdésen vannak túl, lévén az első öt összecsapásukból egyetlen pontot sem sikerült összekaparniuk, így jelenleg a tabella sereghajtó pozíciójában szerénykednek. Ugyanakkor fényt jelenthet az alagút végén, hogy két hete egy komoly bravúrt végrehajtva tudták búcsúztatni lányaink a Kisvárda együttesét a Magyar Kupából, az idegenbeli 25-25-ös eredménynek hála. Természetesen a realitások talaján maradva a rekordbajnok otthonában korántsem olyan találkozó következik ami ténylegesen befolyásolná csapatunk számára a bennmaradásért folytatott harcot, de az építkezés mindenképpen cél lehet a liláknak a szerdai összecsapáson is.

A Győr eddig ebben a szezonban is roppant magabiztosan menetel minden fronton, így makulátlan teljesítménnyel vezetik a bajnokságot. Csak a Debrecen tudta némiképp megnehezíteni az ETO dolgát, de végül hazai pályán azt a meccset is behúzta 25-22-re a listavezető. Az Európa-bajnokság utáni első találkozójukon azonban a Fehérvárnak ez a bravúr már nem sikerült, mert 33-21 arányban idegenben is simán nyertek Ambros Martín lányai. A Bajnokok Ligájában ugyanakkor már egy botlásuk van a kisalföldieknek, amit még szeptemberben a Metz gárdájával szemben szenvedtek el, ráadásul hazai pályán, a 28-24-es vereségüknek köszönhetően. Azóta viszont szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat, szombaton a Rapid Bukarest elleni kétgólos győzelemmel zsebeltek be két újabbat, amivel vezetik is a BL csoportjukat. Könnyű dolga tehát nem lesz együttesünknek, akik az elmúlt időszakban nem sok sikerélményt könyvelhettek el az AUDI arénában, ahogy a legutóbbi idegenbeli randevújuk során sem, ami még 2020 márciusában volt, és akkor egy 45-28-as vereséggel voltak kénytelenek hazatérni. A felek viszont nem abban a kiírásban találkoztak legutóbb, hanem a 2021-es idényben, ugyanis ezen szezonban a csapatok győri mérkőzése Covid gyanú miatt elmaradt, igaz aztán a tavaszi békéscsabai összecsapáson is sima 41-20-as ETO győzelem született.

Hosszú időt követően tehát ismét Győrben kell helytállnia a lila-fehéreknek, a találkozó szerdán 18:00 órától az AUDI Arénában kerül megrendezésre, a két játékvezető Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka Réka lesz.

Dömény Dezső

line

line