Online fogadás | TippmixPRO

Már a negyeddöntő a tét a Magyar Kupában

A hazai kupasorozat negyedik fordulójának utolsó összecsapását rendezik meg szerdán Békéscsabán, amikor is lila-fehér együttesünk a Vác gárdáját fogadja a Városi Sportcsarnokban.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Praktiker-Vác

Amelyik csapat nyer, az a legjobb nyolc közé jut, ahol előnyerőként ott van már a címvédő Ferencváros és a Győri Audi ETO, illetve azzal, hogy sikerrel vette a negyedik fordulót, az MTK, a Budaörs, a Debrecen, a Siófok, és meglepetésre az Alba Fehérvárt kiejtő Szombathely is, akik a másodosztályt képviselik immáron egyedül a sorozatban. A sors furcsa fintora, hogy a két csapat akik összecsapnak szerdán a továbbjutásért, hat nappal előtte a bajnokságban is találkoztak, csak akkor Vácon.

A csütörtöki összecsapáson a hazaiak sajnos érvényesítették a papírformát és 35-22 arányban könnyedén verték csabai együttesünket. Ezúttal viszont a Viharsarokban rendezik a találkozót, ahol lányainknak már szebb emlékeik vannak, lévén a legutóbbi fellépésük alkalmával a Dunaújváros felett arattak 31-27-es sikert. Ezzel szemben a váciak szombaton hazai pályán sem tudták újabb ponttal megfejelni Európa-liga szereplésüket, és ismét kikaptak 28-26-ra a román Ramnicu Valcea együttesétől, amivel összesen egy győzelmet és öt vereséget begyűjtve elbúcsúztak a sorozattól. Ellenben most indul számukra egy újabb megmérettetés, ugyanis a Magyar Kupában a tavalyi bajnoki negyedik helyüknek köszönhetően csak ebben a fordulóban kell bekapcsolódniuk a küzdelmekbe.

Ehhez képest a lilák már az előző fordulóban is érdekeltek voltak a kupában, ráadásul nem kisebb tettet hajtottak végre, minthogy saját pályáján ejtették ki a Kisvárda együttesét egy 25-25-ös döntetlennek hála. Ez az eredmény azonban most kevés lesz a továbbjutáshoz, ugyanis hazai környezetben mindenképpen győzelemre lesz szüksége Papp Bálint lányainak ha majd játszani akarnak az elődöntőért is. Legutóbb egyébként szeptemberben mérkőztek meg a szembenálló felek Békéscsabán, és akkor 28-20 arányban nyerni tudott a vendég váci alakulat. Igaz, a lilák a legutóbbi négy otthoni összecsapásukból csak egyet, a januári Érd elleni találkozót bukták el, a Kohász legyőzése mellett a mosonmagyaróvári és a budaörsi derbiket is egyaránt sikerrel vették. Sajnos azonban az Előrés hölgykoszorúnál továbbra sem játszhat derékprobléma miatt a kapus Szabó Dóra, illetve a szintén sérült szélsőnkre, Kukely Klárára is hosszú kihagyás vár, tehát rá sem számíthat egy ideig a szakmai stáb.

Bár csapatunkból többen is megfázással küszködtek a héten, reményeink szerint ők azért bevetésre készek lesznek a szerdai összecsapáson, mely 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, az Őri Erika, Ónodi Erika bírópáros dirigálása mellett.

Dömény Dezső

line