Online fogadás | TippmixPRO

A Ferencvároshoz látogat az Előre

Folyamatos munkában békéscsabai kézilabdacsapatunk, hiszen alig telt el pár nap a debreceni összecsapás óta, máris újabb feladatra készülhetnek Vida Gergő tanítványai, és mint ahogy már kezdjük megszokni ebben a bajnokságban, ezen a héten is egyszerre két megmérettetés vár együttesünkre.

20200916_ftc_elore

Fotó: Antal János

Szerdán a Ferencváros otthonában kell helytállni, szombaton pedig már az MTK gárdájánál vendégeskedik a Békéscsaba. A lilák szerdai ellenfelét azt gondolom, különösebben nem kell bemutatni, a több nemzet válogatott játékosait is felvonultató zöld-fehérek az elmúlt években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. A hétvégén pedig már az idei Bajnokok ligája menetelésüket is megkezdték, hazai pályán nagy csatában szenvedtek egygólos vereséget a Rosztov Don együttesétől. Viszont lila-fehér csapatunkhoz hasonlóan azért náluk is komoly változások történtek a nyáron, ugyanis Lukács Viktória, Danick Snelder, Háfra Luca, Bánfai Kira, Hornyák Dóra, Szemerey Zsófi és Debreczeni-Klivinyi Kinga is távozott a Népligetből. Természetesen pótlásukra új játékosok érkeztek, a jobbátlövő Alicia Stolle és a balátlövő Emily Bölk a Thüringer HC-ból, a jobbszélső Angela Malestein a Bietigheimből, a beálló Julia Behnke a Rosztov Dontól, a szintén beállós Kisfaludy Anett és a kapus Janurik Kinga pedig az Érdből tette át székhelyét a Ferencvárosba. Az új játékosok listája azonban azzal a Kovács Anettel lesz teljes, akit az elmúlt szezonban még lila-fehér mezben láthattunk, viszont most valósággal villámrajtot vett új csapatában, és a zöld-fehérek első három mérkőzésén 11 találatot szerezve jelenleg a második legeredményesebb játékosa a Fradinak. Akik a bajnokságban két sima győzelemmel rajtoltak, kezdésként a Vácot verték hazai pályán 32-19-re, a második fordulóban pedig Mosonmagyaróváron nyertek tíz góllal 29-19 arányban. A lila-fehérek ezzel szemben eddig még nyeretlenek, hiszen a balatonboglári vereségüket követően Debrecenben sem tudták felborítani a papírformát, igaz a nyolcgólos félidei hátrány után a második játékrészt már sikerült döntetlenre hoznia a csabai hölgykoszorúnak, ami azért már bíztató lehet a jövőre nézve. A találkozó egyébként 32-24-es végeredménnyel zárult.

A koronavírus-járvány miatt a felek tavaszi fővárosi összecsapása elmaradt, így csapatunk majdnem napra pontosan két éve, 2018. szeptember 12-én szerepelt legutóbb a Ferencváros otthonában, ahonnan 15 gólos vereséggel voltak kénytelenek hazatérni. Viszont idén januárban azért Békéscsabán megütközött egymással a két gárda, igaz azon a találkozón is sima zöld-fehér siker született, a 39-24-es végeredménnyel zárult mérkőzésen. Folytatás tehát szerdán 17 órától az Elek Gyula Arénában, a Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor sípmesterek ténykedése mellett.

Dömény Dezső

line

line