Online fogadás | TippmixPRO

A Ferencvároshoz látogatnak a lilák

Alig telt el néhány nap a Mosonmagyaróvár elleni hazai összecsapás óta és máris egy újabb megmérettetésre készül lila-fehér kézilabda csapatunk.

FTC-Rail Cargo Hungaria – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Ráadásul ezúttal a Ferencváros otthonában kell helytállnia az Előrének, ami finoman fogalmazva sem ígérkezik egy könnyed karácsonyi túrának. Ennek megfelelően a cél hasonlóan a két héttel ezelőtti győri mérkőzéshez nem lehet más mint megnehezíteni a válogatott játékosok egész sorát felvonultató zöld-fehérek dolgát. És bizony még ez sem egy magától értetődő dolog, ugyanis ebben a bajnokságban mindössze egy olyan mérkőzése volt a Fradinak amikor valamelyest megizzadtak a bajnoki pontokért. Ez a találkozó pedig éppen a bajnokság nyitó összecsapása volt a Mosonmagyaróvár ellen, ahol a vendégeket mindössze csak két góllal sikerült legyőznie Elek Gábor lányainak. A többi mérkőzésen rendkívül magabiztos ferencvárosi győzelmek születtek, a legnagyobb különbségű ezek közül a válogatott szünetet követő első találkozójuk a NEKA ellen, ahol is idegenben sikerült 31-16-ra legyőzni a bogláriakat. De még a címvédő Győr sem tudta igazán megszorítani őket a múlt hét szerdai szuperrangadón, amelyen hazai pályán játszva arattak 32-26 arányú könnyed győzelmet. Ennek megfelelően vereség nélkül 14 ponttal állnak a tabella második helyén, de csak azért a másodikon, mert a 18 pontos Győr három mérkőzéssel többet játszott. Viszont a Bajnokok Ligájában már nem menetelnek ennyire magabiztosan  a fővárosiak, hiszen már négy alkalommal is kapitulálni kényszerültek az első számú kézilabdás sorozatban. A dán Odense elleni győztes nyitány után először egy roppant fájó 20 gólos zakó következett a Bietigheim otthonában,  majd ezt követte a francia Brest Bretagne elleni hazai egygólos vereség. És bár utána azért jöttek a jó eredmények, a válogatott szünetet követően oda-vissza kikaptak a CSM Bukaresttől. Ezzel szemben szombaton hazai pályán a cseh Banik Most együttesét azért magabiztosan 43-19-re múlták felül, amivel kilenc ponttal ötödik helyen állnak a csoportjukban.

Aktuális ellenfelünkhöz hasonlóan békéscsabai lányaink is pályán voltak szombaton, méghozzá hazai környezetben a Mosonmagyaróvárral csaptak össze, és óriási bravúrt végrehajtva 29-24 arányú győzelmet arattak. Sőt, ellenfelünk csak az első negyedórában 8-7-es állásig vezetett a mérkőzésen, azt követően már lányaink vették át a kezdeményezést, és a szünetig folyamatosan növelték előnyüket. Így a pihenőre háromgólos lila-fehér vezetéssel tértek a csapatok. Együttesünk azonban végig kézben tartotta az összecsapást, és egy gólnál közelebb nem engedte a móváriakat. A végjátékban pedig már nemhogy közelebb nem tudtak férkőzni a vendégek, de egyenesen kinyílt az olló a felek között, és már hat gól is volt a különbség, amiből ötöt őrzött meg a végére csapatunk. Ez a siker pedig azt is jelenti, hogy az Előre az első pontjaival beérte az Érd gárdáját és ellépett az utolsó pozícióból. Persze a Ferencváros otthonában még nagyobb bravúr lenne egy esetleges pontszerzés, és ha az elmúlt évek eredményeit nézzük akkor ez még inkább így van. Legutóbb 2021 áprilisában találkoztak a felek Békéscsabán, akkor 41-23-as ferencvárosi győzelem született, ahogy a legutolsó népligeti összecsapásukon is fél évvel korábban, hiszen akkor is 37-18 arányban nyertek a zöld-fehérek.

Csapatunk idei utolsó idegenbeli találkozója tehát három nappal karácsony előtt, szerdán 18:00 órától a Népligeti Elek Gyula Arénában kerül megrendezésre, az Ignéczi Ivett, Pánczél-Héjjas Tímea sípmesterek közreműködésével.

Dömény Dezső