Online fogadás | TippmixPRO

A Fradi otthonában folytatják a Lilák

Féltávnál jár a másodosztályú pontvadászat alapszakasza, ami azt is jelenti, hogy a hétvégén már a bajnokság második periódusa kezdődik el a csapatok számára.

Lila-fehér együttesünk eddig tökéletesen vett minden elébe kerülő akadályt az ősz folyamán, ezt jól jellemezi a tabella pillanatnyi állása is, amit csapatunk százszázalékos teljesítménnyel, tehát 18 ponttal vezet. Az üldözők közül az Eger négy pont hátrányban, az Orosháza és az Algyő hat egység lemaradással, még az FTC U19-es gárdája nyolc ponttal kullog a mieink mögött. Viszont hátradőlni nem csak azért nem szabad, mert a bajnokság ezen szakaszában a helyezések mellett a felsőházba jutott első öt csapat elleni pontok is számítanak, hanem azért sem, mert a liláknak a visszavágók során az imént felsorolt négy üldöző otthonában kell majd még pályára lépniük.

Legelőször már szombaton a kis Fradi otthonában, akiket bár játszi könnyedséggel győzött le Papp Bálint együttese a szeptemberi nyitányon 34-23 arányban, azóta kifejezetten eredményesen szerepelve szorgalmasan gyűjtögetik a pontjaikat. Ami szám szerint tíz és ezzel a még éppen a felsőházat érő ötödik helyen tanyáznak a tabellán. Csapatunkon kívül vereséget csak Egerben, Orosházán és a legutóbbi fordulóban hazai környezetben az Algyőtől szenvedtek el, ami egyébként az első vereségük volt otthon. Erejüket jól jelzi, hogy ezeken a találkozókon is roppant kiélezett csatára késztették ellenfeleiket, olyannyira, hogy az Eger mindösszesen egy találattal, még az Orosháza három góllal tudta csak legyőzni Simics Judit fiataljait. De a múlt heti Algyő elleni összecsapásukon is sokáig úgy nézett ki, hogy magabiztosan besöprik a két bajnoki pontot, hiszen több mint 48 percig teljesen kézben tartották a mérkőzést, sőt még hat góllal vezettek is. Ekkor azonban váratlan fordulat következett, mert néhány perc leforgása alatt a vendégek nemcsak beérték a hazaiakat, de a hajrában meg is fordították a találkozót, és végül 31-29-re nyertek. Pedig a gárda egyik gólzsákja Bánfai Virág kilenc alkalommal is beköszönt az Algyő kapujába, igaz összesítésben még így is egy góllal le van maradva a házi góllövőlista vezetőjétől, aki az 52 gólos Simon Petra Anna.

Csapatunk az "őszi etapot" Szegeden zárta a hétvégén, egy könnyed sikerrel, ami a találkozó háromnegyedénél úgy festett, hogy igen nagy különbségű lehet, hiszen ekkor már 14 találat is volt a felek között. A hazaiak azonban nem adták fel, és a hajrában valamelyest kozmetikázni tudtak az eredményen, így végül a lilák kilenc góllal, 36-27-re nyertek.

A folytatás tehát szombaton következik lila-fehér hölgykoszorúnk számára, méghozzá a fővárosban, az Elek Gyula Arénában, ahol 18:00 órától csapnak össze az együttesek. A találkozó sípmesterei a Dáné Rita, Marton Zsófia bírópáros lesz.

Dömény Dezső

line