Online fogadás | TippmixPRO

A karantén ellenére sem állt meg az élet csapatunk balszélsőjénél

Interjú Bottó Rózsával

 20200606_botto_rozsa

Ugyan a kézilabdaélet március közepén teljesen leállt, azért a háttérben mindenhol lázas munka folyik a következő szezonra való felkészülés érdekében. Így van ez csapatunk a Békéscsabai NKSE-nél is, ahol a vezetőség április végén sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a játékoskeretet illető változásokat. És volt is mit, hiszen a távozók és az érkezők listája is bővelkedik nevekben, de persze azért vannak az új keretben is olyan játékosok, akik az állandóságot képviselik. Ilyen például együttesünk már-már régi motorosának számító balszélsője Bottó Rózsa is, akit a következő idényben is változatalanul lila-fehérben láthatunk.  Rózsa már 2014 óta tagja az Előre felnőtt keretének és idényről-idényre egyre inkább csapatunk oszlopos tagjává nőtte ki magát védekezésben és támadásban egyaránt. Szükség is lesz azonban a rutinjára, mert dacára annak, hogy mindössze 25 éves, rajta kívül mindössze csak egy játékos lesz idősebb nála a gárdában. Többek között ezeket a témákat is érintve Bottó Rózsával beszélgettem.

– Miként teltek a leállást követően a napjaid?

– A szokásos napi rutinhoz képest jóval unalmasabban. Rettentően furcsa volt, hogy hirtelen elképesztően sok szabadidőm lett, amivel először nem is igazán tudtam mit kezdeni, de később azért már feltaláltam magam és többek között csiszoltam főzőtudományomat is. De azt talán mondanom sem kell, mennyire hiányoztak az edzések és a mérkőzések. Ráadásul a bajnokság pont abban a fázisában szakadt félbe, amikor a csapatok a legjobban felpörögnek, hiszen a szezon ezen fázisában dőlnek el a legfontosabb dolgok. Úgyhogy egy felpörgetett érzelmi állapotból kellett az extra nyugalmi állapotba visszazuhanni. Mindenesetre azt sajnálom, hogy nem a pályán sikerült kiharcolnunk az első osztályú tagságunkat és bizonyítani, méltók vagyunk továbbra is a legmagasabb osztályban szerepelni, de remélem ezt a következő idényben meg tudjuk tenni.

– Méghozzá veled, mert hogy a kényszerszünet alatt hosszabbítottál a klubbal…

– Igen, a csabai folytatás mellett döntöttem és bár voltak megkereséseim más csapatoktól, az igazat megvallva nem szerettem volna eligazolni. Nagyon régóta játszom már az Előrében és valóban a szívemhez nőtt ez a klub, a város és szurkolók is. Itt érzem igazán otthon magam és azt a plusz töltetet, amit ez az egyesület számomra ad, máshol egészen biztosan nem tudom megkapni. Számítanak rám és a játékomra, így ez is nyilván fontos tényező volt a döntésemnél és persze az új tréner Vida Gergő szemlélete is szimpatikus volt.

– Milyennek látod a következő szezonra a csapatot?

– Abszolút bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban. Az tény, hogy roppant fiatal csapatunk lesz, de azért látjuk más együtteseknél is egyre bátrabban nyúlnak a fiatalokhoz és sokan közülük állják is a sarat a legmagasabb osztályban. Mi is erre készülünk és ha csapatként igazán össze tudunk állni, akár még meglepetés eredményekkel is szolgálhatunk. De, persze nem lesz könnyű és szükség lesz minden rutinra azoktól a játékosoktól, akiknek már van NB1-es tapasztalata, többek között tőlem is. A kulcs viszont az lesz mennyire és milyen gyorsan tudunk összerázódni, amire most ebben a rendkívüli helyzetben még több idő is jut majd.

– Most jelenleg, hogy zajlanak a napjaitok?

– Szerencsére immár eseménydúsabban. Néhány hete elkezdtük a csoportos edzéseket, először futással majd napi egy kondicionális tréninggel és ez már a harmadik hetünk, hogy teljes, azaz napi két edzéssel gyakorlunk. A kondi mellett végre labdás edzéseket is vezényel Fábián Csaba edzőnk, hiszen mivel az új játékosok csak az alapozásra kapcsolódnak be a munkába, így most páran a felnőtt csapatból az utánpótlással együtt gyakorlunk. De ezen a héten vége is lesz ennek az átfogó időszaknak és egy hónap pihenőt követően július elején kezdjük meg a kilenc hetes felkészülést.

– De közben azért a magánéletedben is jelentős változás történt…

– Bizony, ugyanis párommal Márkkal hivatalosan is összekötöttük az életünket, úgyhogy most már boldog feleségként tekintek a jövő elé. Igaz a járvány némileg átírta az eredeti forgatókönyvet, mert sajnos most csak a polgári esküvőt tudtuk megtartani és a lagzit egy évvel el kellett csúsztatnunk. De jövőre majd a templomi szertartással egybekötött nagyszabású bulit is megrendezzük.

– Akkor nászút is szerepel a nyári tervekben?

– Idén biztosan nem. De azért egy kis belföldi nyaralást beiktatunk, négy napra elmegyünk Balatonlellére, aztán pedig tartunk egy horgásztúrát. Ugyanis imádok pecázni, egyik kedvenc időtöltésem, szóval az egyhónapos szünetet kihasználva megpróbálok minél több halat fogni, és persze feltöltődni a következő szezonra.

Dömény Dezső