Online fogadás | TippmixPRO

A Kozármisleny otthonába látogatnak a lilák

Szombaton egy újabb találkozóval folytatódik lila-fehér csapatunk számára a Női kézilabda NB1/B rájátszása, hiszen Kozármislenyben vizitálnak lányaink.

Kozármisleny - Sportcsarnok

A vendéglátók jelenleg nyolc ponttal a hatodik helyen tanyáznak a tabellán, azonos ponttal, de jobb gólkülönbséggel mint a mögöttük lévő Orosháza. Ha a hazaiak alapszakasz eredményeit böngésszük, jól látható, hogy  kifejezetten sikeresen kezdték ősszel a bajnokság nyugati csoportját, ugyanis zsinórban három diadallal indítottak, a Komárom, és a győri illetve a szombathelyi U19-es csapatok ellen. Ezt követően viszont megtorpantak és öt alkalommal is vereséggel voltak kénytelenek elhagyni a küzdőteret. Ennek hatására a klubvezetés menesztette az addigi vezetőedzőt Zdenko Kordit, és a felnőtt csapat irányítását a Kovács Tamás – Gyulay László edzőpárosra bízta, akik az őszi szezon zárófordulójában hazai pályán egy Csurgó elleni 22-22-es döntetlennel mutatkoztak be. A folytatás viszont már sokkal sikeresebb volt a duó számára, lévén a következő körben a Komárom elleni egygólos sikerükkel egy hétmérkőzéses győzelmi szériát kezdtek meg, amivel ki is harcolták a felsőházba kerülést. Az utolsó két fordulóban pedig még az is belefért, hogy betliztek, először a Csurgó otthonában, majd a zárókörben hazai környezetben a NEKA ellen, de így is nyolc pontot vittek magukkal a rájátszásba. Melyet azért nem a legjobban nyitottak, hiszen otthon maradtak alul 34-31 arányban az Egerrel szemben, pedig gólfelelősükön, az alapszakaszt 110 találattal a nyugati góllövőlista második helyén záró Scheffer Zsanetten most sem múlott semmi, hiszen ezúttal is tíz góllal terhelte meg ellenfele hálóját.

A Kozármisleny viszont ismét hazai pályán javíthatja ki az első fordulós fiaskóját, méghozzá békéscsabai együttesünk ellen, akik továbbra is veretlenek a bajnokságban, ugyanis a rájátszás vasárnapi nyitányán a SZISE gárdája sem tudott csodát tenni a Viharsarokban. Igaz, a félidei megnyugtató ötgólos előnyt a második játékrészben sokáig tartották a vendégek, de az ekkorra már a fiatalokat is pályára küldő lilák végül 33-26-ra így is megnyerték a találkozót, és ezzel 18 ponttal vezetik a tabellát. Ráadásul már négy egységnyi előnnyel, ugyanis a Balatonboglár algyői vereségének köszönhetően még növelni is tudta előnyét Papp Bálint alakulata. Sajnos azonban áldozattal is járt a hétvégi győzelem, mert csapatkapitányunk Giricz Laura oldalszalag-sérülést szenvedett, így rá néhány hétig nem számíthat együttesünk. Ugyanakkor közel egy hónapos kényszerpihenőt követően visszatérhet a pályára csapatunk védelmének oszlopa Gyimesi Kitti, akinek a játékára a szombati összecsapáson is nagyon nagy szükségünk lesz.

A mérkőzés tehát 18:00 órától a Kozármislenyi Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka bírópáros asszisztálása mellett.

Dömény Dezső