Online fogadás | TippmixPRO

A lilák csapatkapitánya győzelmet vár a szezon egyik legfontosabb találkozóján

Interjú Triffa Ágnessel

Sorsdöntő összecsapás előtt áll az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE, hiszen szombaton a csabaiakkal azonos pontszámmal rendelkező Mosonmagyaróvár érkezik a Viharsarokba. Mindkét csapat számára nagy a tét, ugyanis amelyik együttes begyűjti szombaton a két bajnoki pontot, az nagy lépést tehet a bennmaradás érdekében. A vendégek egyébként azután, hogy hatalmas bravúrt végrehajtva idegenben legyőzték a Debrecent, hazai pályán már nem bírtak az MTK együttesével és az előző fordulóban sima, 18-25 arányú vereséget szenvedtek hazai környezetben. A lilák szintén vereséggel hangoltak az alsóházi derbire, ők az Érd otthonában kaptak ki 34-24-re. Komoly versenyfutásban van tehát a két csapat egymással és a többi alsóházi klubbal is, hiszen a mezőny nagyon összetömörült az elmúlt fordulók során, és az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő Kispest mellett még öt csapatot fenyeget a kiesés réme. Ennek tudatában pedig még inkább kijelenthető, létfontosságú pontokról dönt a szombat esti rangadó, mert amellett, hogy a győztes a vesztessel szemben két pontos előnyre tesz szert, még az egymás elleni mérleget is a maga javára fordítja, hiszen a két együttes őszi, mosonmagyaróvári mérkőzése döntetlennel zárult.  A jobb egymás elleni eredmény pedig nagyon sokat jelenthet majd a végelszámolásnál. Természetesen ennek megfelelően a lila-fehérek is megkettőzött erővel készülnek az összecsapásra, melynek apropóján az Előre kiváló hálóőrével és csapatkapitányával, Triffa Ágnessel beszélgettem.

01_triffa_agnes_web

– Az Érd ellen is nagyszerűen, a Kispest ellen meg egyenesen varázslatosan védtél és a második félidőben szinte teljesen lehúztad a rolót. Ez azt is jelenti, hogy a sérülésed már a múlté és megint a korábbi Triffa Ágit láthatjuk?

– Sajnos azért azt nem mondhatom, hogy a sérülésem teljesen a múlté, mert a bokám nem az igazi, több szalag is elszakadt benne és bizonyos mozdulatoknál még most is fájdalmat okoz. A sérülés mindenképpen sokat javult az elmúlt időszakban és ellentétben a visszatérésem utáni néhány mérkőzéssel, most már legalább nem elsősorban csak a bokámra koncentrálok, hanem száz százalékban a védésesekkel tudok foglalkozni. Nagyon rosszkor jött ez a sérülés, hiszen éreztem, hogy jó formában vagyok, és a csapat teljesítménye is felfelé ívelt. De ezen már kár rágódni, csak az előttünk álló nagyon komoly feladatokra szabad koncentrálni. Fizikálisan és mentálisan is egyre inkább kezdek helyreállni és örülök annak, hogy ez az elmúlt mérkőzéseken ki is jött.

– Sajnos ebben az évben a csapat is meglehetős hullámzásban van…

– Ahogy mondod, rendkívül hektikus a teljesítményünk. A szezon során többször éreztem úgy, hogy na most elkaptuk a fonalat, jó formába kerülünk és megindulunk erőteljesen felfelé, aztán egyik pillanatról a másikra megint visszazökkenünk egy hullámvölgybe. Nyilván sok fiatal alkotja a csapatunkat és ez ennek is betudható, de szeretném, ha most ebben a fontos időszakban a szívünk és az eszünk is a helyén lenne, mert csak így tudjuk kiharcolni a bennmaradást.

– Rendkívül fontos összecsapás előtt álltok, hiszen a veletek azonos pontszámmal álló Mosonmagyaróvár érkezik a Viharsarokba, mire kell különösen odafigyelni a szombati ellenfeleteknél?

– Összességében egy nagyon veszélyes ellenfél az Óvár – fiatal, ezáltal roppant lendületes csapat. Tényleg olyan együttes, akik hatvan percen keresztül mennek, hajtanak. Meglátszik rajtuk a győri iskola, hiszen képzett, technikás játékosokból álló együttes, maximális győzni akarással. Több poszton is, például irányítóban és beállóban is jó képességű játékosokat tudnak felvonultatni. A nagyobb rutin és az erő viszont mellettünk szól, ezért elsősorban fizikálisan kell megroppantanunk őket.

– Mit vársz magatoktól az összecsapáson?

– Először is győzelmet, ez a legfontosabb most. Nyernünk kell, ezt mindannyian tudjuk és átérezzük ennek a találkozónak a súlyát. Ettől függetlenül azért nehéz hatvan percre számítok, egy szoros, fej-fej melletti csatára – hiszen az ellenfélnek is ugyanolyan fontos a két pont megszerzése, mint nekünk. A győzelem kulcsa szerintem – mint mindig – most is a védekezés lesz, azt kell minél magasabb szinten és hőfokon végezni és a gyors futásokra alapuló játékukat elsősorban a megfelelő visszarendeződéssel megoldani. Persze elöl is több kell annál, mint amit az elmúlt mérkőzéseken mutattunk és a támadás befejezések pontosságában is javulnunk kell. Nyilván a hiba sokszor benne van a játékunkban és lesz is, de ha megfelelő elszántsággal megyünk ki a parkettra és a küzdőszellemünk dominál – mint mondjuk a Loki ellen is -, akkor ellenfelünk fölé tudunk nőni. A lényeg, hogy egységes csapatként legyünk a pályán, összedolgozzunk és mindig legyen azért valaki, aki tovább tudja lendíteni a gárdát.

– Ahogy már korábban szót ejtettünk róla, a két együttes ősszel Mosonmagyaróváron döntetlent játszott egymással. Azon a mérkőzésen a lila-fehérek nagyon közel álltak a sikerhez, hiszen a hazaiak egy vitatatható szituáció után, időntúli hétméteres góllal mentettek csak pontot. Reméljük, a szombati összecsapáson már a győzelem is összejön lányainknak. A szombaton 18:00 órától, a békéscsabai Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő találkozó két játékvezetője Bacs József és Bóna Szabolcs lesz.