Online fogadás | TippmixPRO

A Siófok ellen zárjuk a bajnokságot

A héten az utolsó 26. fordulóval befejeződnek a K&H női kézilabda liga küzdelmei, amely igazából nagyon sok lényeges dologról már nem fog dönteni, lévén a Győr az előző játékhéten megszerezte a bajnoki címet, ahogy lila-fehér együttesünk is véglegesen biztosította első osztályú tagságát azáltal, hogy üldözőnk a NEKA pont nélkül maradt Mosonmagyaróváron.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Siófok KC

Így a záróforduló előtt három pont előnye van csapatunknak, ami egyben behozhatatlan előnyt is jelent a bennmaradásért folytatott csatában. Persze kellett is ez a számunkra kedvező eredmény, ugyanis a bronzért küzdő, roppant erős Debrecen ellen szombaton nem sikerült felborítani a papírformát, és meglehetősen simán 36-20 arányban alulmaradtunk a vendégekkel szemben. Így az utolsó mérkőzésekre maradt a harmadik hely sorsának eldöntése, a Loki és a Móvár között, illetve ami még nyitott kérdés, hogy vajon ki szerzi meg a bajnokság ötödik pozícióját. Ez pedig annyiban érint minket, hogy éppen az egyik versengő felet, a Siófok gárdáját látjuk vendégül csütörtökön a szezonzárón. Jelenleg 28 ponttal az ötödik pozícióban tanyáznak a Balaton-partiak, kettő egységgel megelőzve a Vácot, akik azonban jobbak az egymás elleni összevetésben. Így az ötödik hely bebiztosításának érdekében legalább egy pontot szereznie kell a Siófoknak a Viharsarokban. A vendégek egyébként rendkívül speciális helyzetben vannak, hiszen a klub a tavasz folyamán bejelentette, hogy három játékos kivételével mindenkit szélnek ereszt az idény végén, és a következő szezont a junior csapattal játsszák végig. A bomba április közepén robbant, ekkor látott napvilágot a hír, melynek hatására érdekes módon nemhogy összezuhant volna a Sió együttese, hanem ellenkezőleg, újult erőre kapott. Így az elmúlt nyolc mérkőzésen veretlenek maradtak a balatoniak, öt győzelem mellett, három döntetlent elérve. Ráadásul olyan sikereket könyvelhettek el, mint pontszerzés Debrecenben, kétgólos győzelem a Vác ellen, vagy egy bravúros 28-24-es siker Mosonmagyaróváron. Legutóbb a sereghajtó Érd otthonában gyűjtötték be a két bajnoki pontot, a 33-26 arányú győzelmükkel. Eredményességüknek köszönhetően két játékosuk is ott van a legjobb NB/1-es góllövők között, Debreczeni-Klivinyi Kinga 121 találattal a hetedik, míg a balszélső Tamara Mavsar 188 góljával a második pozíciót foglalja el a góllövőlistán.

Ellenben együttesünk számára a presztízsen kívül már nem igazán lesz más tétje a zárómérkőzésnek. Mert ahogy említettem, ugyan kikaptak legutóbb a Lokitól, de azt megelőzően az Érd otthonában megszerzett 37-24-es győzelemmel begyűjtött pontok, végül elegendőnek bizonyultak a bennmaradás kiharcolásához. A végére némileg elfogyó és foghíjasan kiálló lila-fehérek, illetve a harmadik, egyben utolsó találkozóján a padon ülő Farkas József megbízott vezetőedző számára így nem maradt más, mint szépen búcsúztatni a magunk mögött hagyott idényt. 

A felek egyébként legutóbb 2,5 éve csaptak össze utoljára Békéscsabán, akkor 31-20-as sima siófoki győzelemmel zárult az összecsapás. De mi sokkal szívesebben emlékszünk a két gárda legfrissebb találkozójára, hiszen azon a januári mérkőzésen a lilák idegenben tudták 29-27 arányban felülmúlni a Balaton-partiakat.

Reméljük együttesünk hazai környezetben is megismétli ezt a bravúrt, és akkor győzelemmel inthetnek búcsút lányaink az idei szezonnak, mely csütörtökön 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban ér véget csapatunk számára. A találkozó két játékvezetője Hargitai Gábor és Markó Gábor István lesz.

Dömény Dezső

line