Online fogadás | TippmixPRO

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik

Interjú Marina Razummal

Péntek este egy újabb fontos csata vár lila-fehér lányainkra, hiszen egy közvetlen rivális az Érd együttese látogat Békéscsabára. A múlt heti kisvárdai kisiklást követően pedig minél hamarabb szeretne a csapat visszatérni a győzelmi útra, ami lévén, hogy a bennmaradás szempontjából is kiemelten kezelt találkozóról beszélünk, ezúttal ez elvárásként is megjelenik. Ehhez viszont elengedhetetlen a védekezés stabilitása, amihez most már mérkőzések óta remek teljesítménnyel komoly alapot ad horvát hálóőrünk Marina Razum. A rangadóra készülve vele beszélgettem a találkozó kapcsán.

Marina Razum

– Nagyon jól kezdte a meccset a csapat Kisvárdán, de sajnos mégis vereség lett a vége. Mi történt a végjátékban?

– Valóban kifejezetten jól kezdtünk Kisvárdán, ment a játék a csapatnak, tényleg jól játszottunk, és teljesen úgy éreztem, hogy kézben tartjuk az összecsapást. Aztán a 40. perc környékén védekezést váltottak, ami kimondottan megzavart minket, nem igazán találtuk az ellenszerét és így sorra jöttek a hibák és az eladott labdák. Ezt persze gyors lerohanásokkal megbosszulták. Nagyobb sebességre kapcsoltak amit mi már nem tudtunk lekövetni, kicsúszott a kezünkből a találkozó, és így a vége sajnos vereség lett.

– Ettől függetlenül Te remek formában vagy az elmúlt időszakban, és úgy látom már tökéletesen sikerült beilleszkedned is az együttesbe…

– Igen, mostanra már elmondhatom, hogy teljesen összecsiszolódtam a csapattal. Szerencsére nem is volt különösebben nehéz a beilleszkedés, mert nagyon hamar elfogadtak és befogadtak a közösségbe. Ami nehézséget okozott, hogy a szezon elején még egy kisebb sérüléssel azért bajlódtam, de már ezen is túl vagyok, és úgy érzem, hogy most tényleg minden rendben van körülöttem és egészséges vagyok. Illetve ahogy említetted is, egyre jobb formában is érzem magam. Minden meccsen próbálok valamelyest javulni, magamra koncentrálni, és persze arra, hogy a lehető legjobban segítsem a csapatot. Nyilván nehézségek mindig vannak, egy-egy kudarc, vagy épp a fáradtság, de ez valahol normális, és ezzel minden sportolónak meg kell küzdenie.

– Pénteken egy újabb fontos találkozó következik számotokra, mennyire ismered soron következő ellenfeleteket, milyen csapat az Érd?

– Őszintén szólva annyira még nem ismerem jól a magyar mezőnyt, így ebből az érdi gárdából is igazából csak egy rutinos védőt ismerek, aki ellen már korábban ellenfélként pályára léptem. A többi játékossal most fogok először találkozni. De természetesen minden meccs előtt alapos elemzést végzünk, mi kapusok is külön videózunk, aztán igyekszem én is a legalaposabban felkészülni az adott ellenfelünkből. Az viszont látszik az érdi csapaton, hogy több veszélyes lövőjük is van, akik a hátsó pozícióból is bátran lőnek. Inkább a hosszabb támadások jellemzik a játékukat, hátul pedig kifejezetten agresszív védekezésre számíthatunk majd tőlük.

– Hogy látod, mire kell felkészülnötök pénteken?

– Mindenképpen egy agresszív mérkőzésre számítok, nagyon kemény küzdelemmel, komoly érzelmekkel és sok adrenalinnal. Hiszen mindkét csapatnak rettentően fontos lesz ez a találkozó és a bajnoki pontok. Viszont mi hazai pályán játszunk, és ennek minden előnyét kihasználva kell a legjobb játékunkat produkálni, megmutatni, hogy valójában mit tudunk, és azt már most megígérhetem, hogy ezúttal sem adjuk majd könnyen a bőrünket.

– Miben kell leginkább javulnotok, gondolok itt elsősorban az előző meccsre, hogy ismét győzelmet ünnepelhessetek?

– Elsősorban egységesebben és okosabban kell kézilabdáznunk. A korábbi sikereinket is annak köszönhettük, hogy megmutattuk mennyire egységesek vagyunk és a végsőkig tudunk küzdeni. Ezt kell pénteken is előhoznunk magunkból, harcolnunk, és persze megmutatni, hogy amit legutóbb produkáltunk annál sokkal jobban tudunk játszani. Én bízom a csapatban, és abban, hogy hazai környezetben a szurkolóink segítségével ismét győzelmet ünnepelhetünk, és ezt a valóban rendkívül fontos két pontot itthon tudjuk tartani.

Dömény Dezső