Online fogadás | TippmixPRO

A „tavaszi szezon” nyitótalálkozója következik

Az elmúlt héten lezárult a bajnokság őszi idénye a K&H Női kézilabda ligában, így hiába még csak februárt írunk, a héten már a pontvadászat második felébe fognak belevágni az élvonalbeli kézilabdacsapatok, azaz az őszi találkozók visszavágói következnek.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Dunaújvárosi KKA

Lila-fehér együttesünk számára az első ilyen ellenfél a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia lesz, akik anno szeptemberben a bajnoki nyitányon hazai pályán győzték le csapatunkat. A remek hazai rajt pedig megalapozta elsősorban saját csarnokában a sikeres szezont a Kohásznak, ugyanis Dunaújvárosban a hat eddig lejátszott összecsapásából mindössze egyet veszített el Rapatyi Tamás együttese, méghozzá pont a legutóbbit, melyen 33-27 arányban kapott ki a Ferencvárostól. Igaz, december elején azért a NEKA is tudott itt egy pontot elcsenni tőlük, viszont olyan gárdáknak mint a Siófok vagy az MTK ez már nem sikerült. Idegenben azonban már jóval szerényebben teljesítenek az újvárosiak, hét vendégszereplésükből öt alkalommal voltak kénytelenek vereséggel hazatérni, csak Székesfehérvárról hoztak el egy pontot, illetve Érden sikerült nyerniük 32-29-re. A legutóbbi találkozójukon pedig egy nagyobb vereségbe is sikerült beleszaladniuk Kisvárdán, ott ugyanis 28-19-re maradtak alul a hazaiakkal szemben. A kiváló hazai mérlegüknek köszönhetően viszont így is 12 ponttal a zsebükben a kilencedik helyen várják a bajnoki folytatást.

Melyet együttesünk a bennmaradást jelentő 12. helyről kezdi meg, immáron hat megszerzett egységgel, köszönhetően lányaink Siófoki bravúrjának. Melyen rendkívül okosan kézilabdázva, az első félidő derekától kezdve kézben tartva és irányítva az összecsapást játszottak a lilák. A félidei egygólos előnyt pedig a hajrára már négygólossá hizlalták lányaink, amiből a végére kettőt megőrizve arattak 29-27-es győzelmet. És bár mind a két közvetlen riválisától kikapott Papp Bálint alakulata, azért a Mosonmagyaróvár, a Budaörs, és most a Siófok legyőzése bizakodásra adhat okot a bennmaradás tekintetében, melynek elérésében a szombati Kohász ellen megszerezhető kettő pont is kulcsfontosságú lehet.        

A felek őszi bajnoki mérkőzését ahogy már szó volt róla Dunaújvárosban játszották, és bár sokáig tapadt együttesünk a Kohászra, végül 30-26 arányban mégis a hazaiak bizonyultak jobbnak. Ahogyan a két gárda legutóbbi békéscsabai összecsapásán is, amit tavaly tavasszal rendeztek a kupában, a tét pedig akkor már a négyes döntő volt, de sajnos a vendégek 28-22-es győzelmükkel kiejtették a lilákat a sorozatból.

A tavaszi etap nyitómérkőzésén azonban lehet javítani, a találkozó szombaton 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a Bóna Szabolcs, Földesi Csaba bírópáros ténykedése mellett.

Dömény Dezső

line