Online fogadás | TippmixPRO

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Alba Fehérvár KCspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 3. forduló

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

31-35 (13-17)

Időpont: 2023. szeptember 15. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok

Cím: 8000 Székesfehérvár Verseci út 1-15.

Játékvezetők: Dáné Rita, Marton Zsófia

Versenybírók: Éliás Gábor, Kosztend Szabolcs

Fehérvár: Tolnai Laura Éva (0), Zrnic Buna (0), Kubina Molli (0), Tóth Nikolett (0), Takó Viktória (1), Szemes Szonja (7), Afentaler Sára (5), Stosic Katarina (2), Kocsis Bettina (2), Kövér Luca (0), Smbatian Tamara (6), Besszer Borbála (4), Utasi Linda (4).
Vezetőedző: Horváth Roland

Békéscsaba: Török Fanni (0), Mayer Szabina (4), Pásztor Bettina (0), Román Dorina (5), Szabó Dora (0), Termány Rita (2), Lanistanin Marija (7), Horváth Gréta (3), Aranyi Vivien (0), Giricz Laura Gerda (4), Szondi Zsófia (7), Gyimesi Kitti (3).
Vezetőedző: Rácz Sándor

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Szemes Szonja (2. perc), Smbatian Tamara (4. perc), Mayer Szabina (4. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Afentaler Sára (5/6), Laninstanin Marija (2/3).

line

A balszélső Szondi Zsófia két góljával kezdődött a két még pont nélküli csapat péntek esti székesfehérvári találkozója. Három egyes csabai vezetésnél a volt békéscsabai tréner, Horváth Roland azonnal időt is kért. A 9. percre aztán ledolgozta kétgólos hátrányát a Fejér vármegyei alakulat. A vezetést ugyanakkor nem tudta átvenni, mert – a szélen Szondi Zsófia nagyon aktív és ami fontos, gólerős volt. A félidő utolsó harmadánál aztán Giricz Laura góljával már a meccs során először háromra, majd négyre nőtt a két gárda közötti differencia. A 24. percben 13–10-es csabai vezetésnél Rácz Sándor is kikérte az idejét, akinek vélhetően az nem tetszett, hogy támadásban azért a kelleténél nagyobb hibaszázalékkal játszott együttese és a védekezésbe is be-becsúsztak rontások. A kapusteljesítményre azonban nem lehetett panasza, hiszen Pásztor Bettina már a sokadik védését mutatta be. A beálló Giricz Laura pedig a góllövés területén igyekezett felzárkózni az átlövők mögé és így csapata a szünetig meg tudta őrizni 4 gólos előnyét.

Alba Fehérvár KC - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 31-35 (13-17)

A 2. félidő hazai találattal kezdődött, de a csabaiak nem eresztettek le, lendületben maradtak és a 41. percben a továbbra is remeklő Szondi góljával már kezdett jelentőssé válni a csabai különbség (18–24). Bár nem fenyegette nagy veszély a csabaiak vezetését, Rácz Sándor időt kért, kétszer is, előbb 21–18-nál a 39., majd 24–20-nál a 44. percben. Azért teljesen nem nyugodhattak meg a vendégek, mert leginkább büntetőkkel (a 45. percben Afentaler Sára már az 5. hetesét értékesítette) de próbálták a lépést tartani, és a kiállításokkal is vigyázni kellett, leginkább Mayer Szabinának, akit a 45. percben már másodjára küldték ki a játékvezetők.

A fehérváriak küzdöttek, harcoltak, és három perccel a dudaszó előtt már csak három gólnyi távolságra voltak a lila-fehérektől. Marija Lanistanin duplájával azonban nagyon közel került az Előre a győzelemhez. A hazaiakban ezután már nem volt akkora erő, hogy újabb hajrát indítsanak, a csabaiaknál pedig a rutinosabb játékosok, Mayer, Lanistanin és Giricz kézbe vették az irányítást és góljaikkal bebiztosították csapatuk győzelmét, ami a naptári évben már a második Fehérváron aratott bajnoki diadal volt.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix