Online fogadás | TippmixPRO

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

alba_fehervar_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 7. forduló

Alba Fehérvár KC - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

33-23 (14-9)

Időpont: 2017. november 4. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok

Cím: 8000 Székesfehérvár, Verseci út 1-15.

Játékvezetők: Ónodi Erika, Őri Erika

Versenybírók: Tavarnay László, Erdélyi Péter

Fehérvár: Gabina Lima Flavia (0), Májer Krisztina (2), Zhilinskaite Yana (2), Lavko Jelena (9), Mendy Claudine (4), Gorshenina Olga (1), Pelczéder Orsolya (7), Gjorgjijevska Elena (2), Mistina Kitty (0), Boldizsár Bianka (0), Mayer Szabina (1), Do Nascimento Alexandra Priscila (0), Piller Kármen (1), Temes Bernadett (4), Rózsás Josephine (0).
Vezetőedző: Deli Rita

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (1). Vukajlovics Aleksandra (0), Gidai Eszter (1), Zöldi-Tóth Katalin (2), Walfisch Mercédesz (8), Mihállfy Adrienn (4), Kovács Anett (2), Kovacevic Jovana (5), Pénzes Laura (0), Popovic Tamara (0), Györkös Rebeka (0), Horváth Dorina Szilvia (0), Farkas Kata (0),Vér Viktória (0).
Vezetőedző: Fábián Csaba

sargalap Sárgalapok: Zhilinskaite Yana (1), Gjorgjijevska Elena (1), Walfisch Mercédesz (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Piller Kármen (2. perc), Walfisch Mercédesz (4. perc), Mihállfy Adrienn (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Temes Bernadett (4/4).

line

Érvényesült a papírforma Székesfehérváron 

A nehéz helyzetben lévő EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE szombat délután a légiósokkal megtűzdelt Alba Fehérvár ellen lépett pályára. A kedden edzőváltáson átesett lila-fehérek tisztességgel küzdöttek a jóval esélyesebb hazaiak ellen, a végére azonban kidomborodott a két csapat közötti különbség, és magabiztos fehérvári győzelem született.

20171104_fkc_enkse

A békéscsabaiak kezdték a játékot, és Walfisch már az első támadásból gólt lőtt, amire gyorsan két góllal válaszoltak a hazaiak. A vendégek Kovacevic góljával ismét átvették a vezetést, de a fehérváriak 6:3-ra fordítottak. A lila-fehérek nem adták fel, megkezdték a felzárkózást, és a 17. percben Kovacevic góljával egyenlítettek (7:7). Az első negyedórában kifejezetten bátran és harcosan játszott az Előre NKSE, több gólos hátrányban sem adták fel a lilák, akik 7:7 után a vezetésért is támadhattak, de buta hibákat vétettek, ezeket a fehérváriak gyors gólokkal büntették, akik egy perc alatt két találatot szereztek, és ismét náluk volt az előny. A csabaiak kapujában Györkös Rebeka remekelt, főleg szélről védte a ziccereket a vendégek kapusa, de ziccereket és átlövéseket is hárított a lila-fehér hálóőr. A csabaiaknál jól kezdett a Walfisch, Kovacevic, Mihálffy alkotta belső hármas, ők voltak a motorjai a vendégek támadójátékának. A félidő hajrájában erősíteni tudott az Alba, végül 5 gólos előnnyel térhetett pihenőre a hazai együttes.

Fordulás után a csabaiak próbálták tartani a tempót, de állandósult a hazaiak 5-6 gólos előnye. A vendégek fáradtak, így a fehérváriak egyre több lerohanás gólt tudtak szerezni. A lila-fehérek egyszer még fel tudtak zárkózni 4 gólra, de az utolsó negyedórában már egyre inkább kijött a hazaiak magasságbeli és minőségi fölénye. A folytatásban a hosszabb kispaddal rendelkező fehérváriak fokozatosan növelték az előnyt, a 45. percben már nyolc góllal vezettek (23:15). A vendégek becsületesen küzdöttek, de nem tudtak közelebb kerülni a házigazdákhoz. Az 59. percben már tíz góllal vezetett a hazai együttes, amit meg is tartottak a lefújásig.

Az Alba Fehérvár KC érvényesíteni tudta a papírformát, a vendégek azonban becsületesen küzdöttek, és a találkozó egyes szakaszaiban meg tudták nehezíteni a fehérváriak dolgát. Györkös a második játékrészben is bravúrosan védett, Walfisch szép gólokat szerzett, de mindenki becsülettel küzdött a fizikai fölényben lévő hazaiak ellen.

Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője: – Az első félidőben akadtak nagyon jó periódusaink, tizenegy labdaszerzésünk volt, de ezekből sokat eladtunk, és ezért nem is tudtunk nagyobb előnyhöz jutni. A szünet után az volt a kérésem, hogy mindenképpen a védekezésből gyorsan indítsunk, és erőltessük az egy egyeket. Szeretnék gratulálni a csabaiak kapusának, mert szélső védéseivel kiemelkedett a mezőnyből.

Fábián Csaba, a Békéscsaba megbízott edzője: – Nem volt túlságosan sok időm a mérkőzésre készülni, miután a korábbi vezetőedző elhagyta a csapatot. Egyfajta tűzoltómunkát végeztem, elsősorban mentálisan kellett felrázni a lányokat, felszabadult kézilabdát kértem. Néhány alap dologban próbáltunk újat, de ehhez kevés volt három–négy edzés. Amit kértem – hosszabb támadásokat, és kontrajátékot – csak részben tudta megvalósítani a csapat, bár amikor ezek sikerültek, akkor azonban működött. Nagyon sok egyénieskedés volt, két–három átadás után történtek lövések, ez nem fért bele, mivel a Fehérvár nagyszerűen indult ezekből, és a végén emiatt is alakult ki ekkora különbség.

Piller Kármen, az Alba Fehérvár KC irányítója: – Nehezebb mérkőzés volt, mint kívülről látszott. Az elején egyáltalán nem látszódott, hogy 10 gólos győzelmet tudunk majd aratni. Az első félidőben önmagunk ellenfelei voltunk, sok ziccert hibáztunk, de szerencsére a második játékrészben ezen a téren is fel tudtunk javulni.

Györkös Rebeka, a Békéscsaba kapusa: – Kicsit csalódottak vagyunk, úgy érzem, ebben a mérkőzésben több is lehetett volna. Az első félidőben a védekezésünk rendben volt, támadásban viszont kapkodtunk, illetve türelmetlenek voltunk. A második félidőre szétestünk és elfáradtunk, úgy gondolom, magunkat vertük meg ilyen különbséggel.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/1593347447354226