Online fogadás | TippmixPRO

Alsóházi rangadó Fehérváron

Interjú Jelena Agbabával

A múlt heti sikeres kupamérkőzést követően szerdán ismét bajnoki találkozón lép pályára békéscsabai kézilabdacsapatunk, az ellenfél pedig akár egy közvetlen riválisnak is nevezhető gárda, az Alba Fehérvár együttese lesz. Az összecsapás apropóján csapatunk szerb válogatott beállósával, a 24 góljával a csapat házi góllövőlistáján harmadik helyet elfoglaló Jelena Agbabával beszélgettem, aki az esélylatolgatás mellett elemezte egy kicsit aktuális ellenfelünket is.

Agbaba Jelena

– Csütörtökön sikerrel vettétek a Magyar Kupa akadályt, ez a győzelem és a továbbjutás mennyire volt jó hatással a csapat mentális állapotára?

– Nyilván nehéz szezonunk van, és az sem könnyű, hogy eddig még a csapat nem érezhette a győzelem ízét a bajnokságban, de ettől függetlenül mi minden meccsen keményen küzdünk és igyekszünk a legjobbunkat nyújtani. Szóval eddig sem maradtunk sikerélmények nélkül, hiszen az érzékelhető, hogy mérkőzésről mérkőzésre csiszolódunk, és egyre jobban játszunk. De természetesen ez a győzelem a kupában sokat jelentett számunkra, nagyon jó érzés volt ismét nyerni, és szeretném, ha a folytatásban minél többször átélhetnénk ezt az érzést, például már a következő bajnoki találkozón is.

– Ahol az ellenfeletek az Alba Fehérvár gárdája lesz. Gondolom, már nyakig benne vagytok az elemzésükben?

– Igen, próbálunk belőlük a lehető legjobban felkészülni. Összességében a Fehérvár szerintem sokkal jobb csapat annál, mint amilyen képet ősszel mutatott magáról. Bár nagy volt náluk is a játékos mozgás, azért nem igazoltak rosszul, és a keretükben számos remek játékos megtalálható. A vezérük egyértelműen Triscsuk Krisztina, aki egy kiváló, tapasztalt játékos, és a támadásaik nagy részének is Ő a fazonszabásza. De úgy kompletten fel kell készülnünk az egész csapatra, hiszen kifejezetten gyors játékot játszanak, amit mindenképpen lassítanunk kell. Az biztos, hogy nem lesz könnyű összecsapás egyik félnek sem, de bízom magunkban, hogy sikerülhet pontokkal hazatérni.

– Ahhoz, hogy ezt elérjétek, a játékotokban mire kell a legjobban figyelnetek?

– Mindenképpen fontos lesz, hogy csapatként, egységesen játsszunk, ne bizonytalanodjunk el, és küzdjünk hatvan percen keresztül. Ezen kívül nem szabad engednünk, hogy könnyű gólokat lőjenek, tehát a visszarendeződésre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. A legfontosabb azonban most is a védekezés lesz, ezt kell végig feszesen tartani, csak akkor érhetünk el eredményt.

– Sajnos továbbra is sok külső tényező nehezíti a helyzeteteket, most a találkozó előtt is több játékos kiesett a meccskeretből. Ennek ellenére, hogy látod az esélyeket szerdára?

– Nehéz ez a helyzet, amiben vagyunk, minden kiszámíthatatlan, de gyakorlatilag ez a szituáció már a szezonkezdet óta fennáll. Sajnos mostanában nem csak rajtunk múlik, hogy ki van a pályán, és ki bevethető, de aki ott lehet, annak a maximumot kell adnia, és együtt megpróbálni megnyerni ezt a valóban kulcsfontosságú találkozót, és pontokat szerezni.

Dömény Dezső