Online fogadás | TippmixPRO

Az alapszakasz zárómérkőzése következik

Alighanem a szezon legfontosabb győzelmét aratta női kézilabda-csapatunk szombaton, miután közvetlen üldözőjét az Eger gárdáját fektette két vállra.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - PC Trade Szeged NKE

Lányaink a találkozó első percétől roppant koncentráltan kézilabdáztak, így nem is csoda, hogy a hazaiak egyetlen egyszer sem vezettek a mérkőzésen. Sőt, teljesen fej-fej mellett is csak az első tíz percben voltak a  felek, mert a játékrész derekára már ötgólos előnyt szedtek össze a lilák. És noha a szünetre még vissza tudtak kapaszkodni két találatra az egriek, ezt követően már folyamatosan nyílt az olló csapatunk javára, így mikor az 52. percben 31-21-es állásnál rászámolhatott a lelkes csabai-tábor a hazaiakra, már mindenki tudta, hogy ez a győzelem zsebben van Előrés lányainknak. A vége 35-27 lett, a lefújás pillanatában lejtett csabai körtáncból pedig világosan kiolvasható volt, hogy ezzel a sikerrel együttesünk bizony már fél lábbal átlépte az első osztály küszöbét.

Igaz, a rájátszásban be is kell lépni azon az ajtón, de az már most eldőlt, hogy a kezdésnél hat pontnál közelebb a nyugati listavezető NEKA csapatán kívül senki sem lesz közelebb lányainkhoz. A bogláriak egyébként összesen tizennégy egységet visznek magukkal a következő körbe, tehát a lilákkal szemben két pont hátrányból indulnak. Ellenben a rájátszás előtt még vár egy utolsó találkozó itt az alapszakaszban Papp Bálint együttesére, még ha igazán tétje annak már egyik fél számára sem lesz. Ugyanis a zárótalálkozón az a Szeged gárdája érkezik Békéscsabára, akiknek a sorsa meglehetősen hamar eldőlt, lévén a bajnokság első etapjában mindössze egy hazai sikert tudtak csak felmutatni, méghozzá a sereghajtó Csepel elleni 29-26-os győzelmet. Az alapszakasz második felében már valamivel jobban muzsikáltak, bár a Csepel otthonában csak egy 31-31-es döntetlenre voltak jók, azért a Hajdúnánás elleni hazai kétgólos sikerre sokan felkapták a fejüket. A legutóbbi négy fordulóban viszont megint nem tudott pontokkal gazdagodni a napfény városának csapata, hiszen otthon az Orosházával sem bírtak, ahogy idegenben a Kispest és az Eger együtteseivel sem. Habár Egerben azért igencsak megnehezítették ellenfelük dolgát, lévén egy végig kiélezett mérkőzésen csak négy találattal tudták a hazaiak legyűrni őket. Legutóbb pedig az Algyő vendégeskedett náluk, akik végül 34-25-ös sikerrel távoztak Szegedről.

És még ha teljesen különböző célokért küzd is a bajnokságban a két egylet, a szombati találkozón mindkettőjüknek már csak a rájátszásra való sikeres ráhangolódás lehet a legfőbb célja. És persze a liláknak egy újabb győzelem, ugyanis egyszer már legyőzték szegedi ellenfelüket. Érdekes módon azon a 36-27-es végeredményt hozó novemberi találkozón ketten is eljutottak kilenc gólig, ráadásul mindkét játékos, Csoknyai Nóra és Nagy Renáta is a hazai együttesből került ki, utóbbi egyébként 96 góllal csapata jelenlegi legeredményesebb kézilabdázója is egyben. Az alapszakasz záró felvonása tehát szombaton 17 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban, az Ignéczi Ivett, Pánczél-Héjjas Tímea  bírópáros sípszavára. A mérkőzést a 18 éven felüli szurkolóink ezúttal is csak védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval tekinthetik meg.

Dömény Dezső

line