Online fogadás | TippmixPRO

Az esztendő első rangadója következik

Az alapszakasz egyik legfontosabb összecsapása előtt áll lila-fehér csapatunk, hiszen pénteken Orosházán lépnek parkettra.

Oxxo Energy Orosházi NKC - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Amitől pedig igazán kiemeltnek számít ez a derbi, az nem is elsősorban az alapszakasz helyezések, hanem már a felsőházi rájátszás, amelybe minden bizonnyal mindkét Békés megyei egyletnek sikerül majd kvalifikálnia magát. Ilyen szemmel pedig a pillanatnyi tabellát is úgy érdemes figyelnünk, hogy innentől azon csapatok elleni eredmények és pontok számítanak igazán akiknek még reális esélye van az első ötbe kerülésre. Éppen ilyen a jelenleg 14 ponttal a bajnokság negyedik helyén álló Orosháza is, akiket a pontvadászat első felvonásán 29-23 arányban sikerült már egyszer két vállra fektetni. Igaz, azon a békéscsabai találkozón sem adta olcsón a bőrét Herbert Gábort együttese, hiszen a szünetben még egy góllal az ONKC vezetett. De nem ez volt az egyetlen eset, amikor megyei ellenlábasunk megvillantotta oroszlánkörmeit, ugyanis a tabella második helyén álló Egert már nem csak megszorítani tudták, de 30-27-re le is győzték otthon, amivel nagyon fontos két bajnoki pontot vettek el a lilák elsőszámú kihívójától és nem mellesleg ezzel a feljutásért zajló küzdelemben is versenyben maradtak. Az már más kérdés, hogy az óév utolsó mérkőzésén elvéreztek Egerben, de ott is csak két találattal maradtak alul a hazaiakkal szemben. Viszont az Algyőt oda-vissza verték, sőt hazai pályán tizenkét góllal valósággal átgázoltak rajtuk és szintén fontos pontokat szereztek a Fradi ellen is otthon, de a Tempo és a Szeged sem tudott ellenállni a hazaiaknak az Eötvös-csarnokban. Az egyetlen vereségük vendéglátóként a Hajdúnánástól származik, tőlük 25-20-ra kaptak ki. Bár lehet a nánásiak számítanak a mumusuknak ebben a bajnokságban, mert velük szemben idegenben is alulmaradtak még az első fordulóban. Vendégként amúgy sem túl veretes eddig az Orosháza, hiszen hét vizitálásukból csak kettőt, a csepeli és az algyői fellépésüket tudták megnyerni. Márczy Tekla és Vörös Bettina ennek ellenére szép számban termeli továbbra is a gólokat, előző 66, utóbbi pedig 60 találatnál jár, amivel csapatuk legeredményesebb játékosai.

A hazaiakkal szemben csabai együttesünk már átesett a tűzkeresztségen, már ami az évkezdést illeti, hiszen szombaton hazai pályán egy elmaradt találkozót pótoltak a Kispest ellen. Lányaink ezen a délutánon azonban messze voltak a csúcsformájuktól, ami leginkább az első játékrészben volt markánsan érzékelhető. Ekkor többször is vezettek a vendégek, sőt 10-8-nál és 9-7-es állásnál kétgólos előnye is volt a Kispestnek, a szünetre azonban fordítottak a lilák és így egygólos vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek. A második félidőben viszont már többet mutatott valós tudásából a csabai hölgykoszorú, ennek köszönhetően szépen lassan elléptek ellenfelüktől, végül 31-24-re megnyerték a mérkőzést. Ami pedig a bezsebelt két ponton kívül szintén örömteli volt ezen a délutánon, hogy hosszabb kihagyást követően, ismét a pályán köszönthettük Borbély Mártit, aki ugyan még csak percekre szállt be a játékba, de a bajnokság hátralévő részében rá is komoly feladatok várnak majd. Ahogy a csapatra is már pénteken, hiszen az orosházi Eötvös-csarnokban 18:00 órától kezdődő megyei rangadó mindkét fél számára nagy téttel bíró ütközet lesz.

A találkozón ezúttal a Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka sípmesterek tevékenykednek majd. A mérkőzést azonban a helyszínen a 18 év feletti szurkolók – ahogy a hazai összecsapásainkon is -, csak védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval tekinthetik meg.