Online fogadás | TippmixPRO

Az esztendő első találkozóján a Kispestet látják vendégül a Lilák

Közel egyhónapos szünetet követően a hétvégén folytatódik lila-fehér lányaink számára az NB1/B Keleti csoportjának küzdelme, melyet eddig makulátlan teljesítménnyel, azaz 22 ponttal vezet békéscsabai együttesünk.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Kispest NKK

Sőt, mivel a Magyar Kupában a Csepel könnyed legyőzése és az Érd elleni bravúrt követően a 2021-es év utolsó összecsapásán 27-27-es idegenbeli döntetlent játszottak lányaink a NEKA otthonában, így a bajnoki veretlenség mellett, már a kupában is a legjobb nyolc között van csapatunk. És bár ismét nehézségekkel kezdődött a szezon, hiszen több kulcsjátékos is kiesett az idénynyitóra, az Előre már az első fordulóban a Fradi U19-es egylete elleni tizenegygólos sikerével nyomatékosította, hogy milyen szándékkal érkeztek a másodosztályba. Ráadásul a novemberi derbin a közvetlen üldöző Eger gárdáját is sikerült hazai pályán 29-25 arányban két vállra fektetni, így jelenleg kettő pont van a két rivális között a bajnoki tabellán, csakhogy az egriek egy találkozóval többet játszottak csapatunknál. Ezt az összecsapást pedig éppen a hétvégén pótolják lányaink, méghozzá hazai környezetben a Kispest NKK együttesével szemben. Akik ellentétben aktuális vendéglátóikkal, nem túl veretesen kezdték a szezont, hiszen az első három találkozón, csapatunk mellett az Algyőtől és a Tempo együttesétől is vereséget szenvedtek. A negyedik forduló hozta meg számukra az első győzelmet, akkor hazai pályán a Csepelt múlták felül 39-31-re. Ezt követően még hazai pályán az Orosházát és a Tempót is legyőzték, habár nagy csatában mindössze egy találattal, sőt idegenben Szegedről és a legutóbbi fordulóban a Csepel otthonából is elhozták a két pontot, a 37-31-es sikerüknek köszönhetően. Ennek ellenére az ősz második felében is kapott pofonokat a kispesti egylet, hiszen a Hajdúnánással, az Egerrel, a Fradival, és a visszavágón hazai pályán az Algyővel sem bírtak Béki Nagy Bertalan lányai. Mindazonáltal még így is harcban állnak a felsőházi rájátszást jelentő ötödik helyért, mert bár jelenleg a Hajdúnánással holtversenyben tíz ponttal a hatodik helyen állnak, azért az előttük tanyázó három együttes valamelyikének befogása korántsem lehetetlen számukra, lévén a négypontos hátrányuk egy nagy hajrával még ledolgozható lehet. Ebben többek között a három gólgyárosukba is kapaszkodhatnak, akik elképesztő módon jelenleg a bajoki góllövőlista első három pozícióját foglalják el, Szabó Janka a harmadikat 77 találattal, Barján Bianka a másodikat 83 góllal, míg a listát Szabó Edina vezeti, aki eddig 93 alkalommal rezgette meg ellenfelei hálóját.       

Ami a felek közös múltját illeti, legutóbb ősszel csaptak össze az együttesek, akkor 33-26-ra nyerni tudott csapatunk a piros-feketék otthonában. Ezelőtt viszont a 2016/17-es első osztályú idényben mérték össze erejüket a gárdák, igaz akkor is mindkét találkozón lila-fehér győzelem született, a Kispest otthonában 30-22-re, még Békéscsabán 32-20 arányban diadalmaskodtak lányaink. A cél ezúttal is a győzelem és bár együttesünk most csak részben élvezheti a hazai környezet előnyeit, mert a szombati összecsapás a Városi Sportcsarnok felújítása miatt az Előre ideiglenes otthonában, a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában kerül megrendezésre, azért reméljük, hogy a 17:00 órától kezdődő találkozón a lilák ezúttal is a két bajnoki ponttal a tarsolyukban hagyhatják majd el a küzdőteret, melyen a Gulybán Olivér, Juhász Dániel bírópáros fújja majd a sípot.

A találkozót egyébként a helyszínen az őszi mérkőzésekhez hasonlóan a 18 éven felüli szurkolóink csak védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval tekinthetik meg.

Dömény Dezső