Online fogadás | TippmixPRO

Az őszi szezon zárómérkőzése következik

A feléhez érkezett az első osztályú női kézilabda-bajnokság idei szezonja, hiszen már csak egy forduló van hátra az „őszi” etapból. Békéscsabai együttesünk pedig a Siófok otthonában zárja az első szakaszt, melyre a lilák nem éppen a legjobb szériájukban érkeznek.

Siófok KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Lévén Papp Bálint lányai még ebben a naptári évben nem nyertek találkozót. Az esztendőt Kisvárdán kezdték, ahol nyolc góllal maradtak alul a házigazdákkal szemben, majd egy roppant fájó vereség következett hazai pályán az Érd ellen, amelyen 26-25-ös győzelmével a vendégek rendkívül fontos pontokat halásztak el az orrunk elől. Az előző fordulóban pedig Debrecenben szerepeltek a lila-fehérek, ahol ugyan sokáig kifejezetten jól tartották magukat lányaink, de a második játékrészre azért kijött a csapatok közötti különbség, és a Loki magabiztosan 30-22 arányban nyerni tudott. Könnyebb összecsapás viszont a zárómérkőzésen sem vár együttesünkre, ugyanis ezúttal a jó erőkből álló Siófok otthonában kell majd helytállni. Bár, az idény elejétől kezdve sérülésektől tizedelt vendéglátóink azért meglehetősen hektikusan szerepelnek eddig a bajnokságban, mert például egy góllal kikaptak a Dunaújváros és az MTK otthonában, de a legutóbbi idegenbeli fellépésük alkalmával is csak döntetlent értek el Budaörsön. Ellenben két éremesélyest is le tudtak győzni otthon, a Debrecent 28-26-ra, és a Mosonmagyaróvárt 29-28 arányban. Ugyanakkor az tény, hogy hazai pályán ritkán találnak legyőzőre, az eddigi hat találkozójukból csak egyet veszítettek el, a Ferencváros elleni mérkőzést, igaz azt tíz góllal. Legutóbb viszont beváltották a papírformát azzal, hogy szombaton viszonylag simán 31-26-ra legyőzték az Érdet. Így jelenleg 13 pontjával a hatodik helyen tanyázik Uros Bregar alakulata. A Balaton-partiak egyébként több fronton is harcban állnak, ugyanis a nemzetközi kupában is bejutottak a csoportkörbe, és egy rendkívül kiélezett kvartettben már két győzelmet is be tudtak zsebelni. A Dortmundot verték négy, a Moldét pedig nyolc góllal hazai pályán, míg az első fordulóban a Besancon otthonában maradtak alul 30-21-re. Legnagyobb sztárjuk tagadhatatlanul a komoly nemzetközi rutinnal rendelkező szlovén válogatott balszélső Tamara Mavsar, aki valósággal ontja a gólokat. Legutóbb az Érd ellen is tizenegy alkalommal talált be ellenfele kapujába, összesen pedig már 92 gólnál jár, amivel holtversenyben Kuczora Csengével az egész mezőny legeredményesebb játékosa. 

Bár a statisztika elsöprő hazai fölényt mutat, ennek ellenére csapatunknak kifejezetten emlékezetes lehet a felek legutolsó siófoki csatája, hiszen 2021 májusában a bajnokság utolsó fordulójában csaptak össze az együttesek, amiről lányaink egy bravúros 37-34-es győzelemmel térhettek haza. Más kérdés, hogy az a siker már nem tudta érdemben befolyásolni az akkori bennmaradásunkat. 

A csapatok következő megmérettetése tehát kedden 18:00 órától lesz a Siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban, a sípmesterek ezúttal a Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor bírópáros lesz.