Online fogadás | TippmixPRO

Az új esztendő első megmérettetése következik

Kisvárdán kezdi a 2023-as évet békéscsabai női kézilabda-csapatunk, ahol a tizedik forduló keretein belül mérkőznek meg Bakó Botond tanítványaival.

Kisvárda Master Good SE – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Csak remélni tudjuk, hogy ott folytatják lányaink az új évben is mint ahogy a maguk mögött hagyott esztendőt befejezték, hiszen hat sikertelenül lejátszott bajnoki összecsapást követően a decemberi utolsó három találkozójukból kettőt is megnyertek, és csak a Ferencváros otthonából nem tudtak ponttal távozni. A Mosonmagyaróvárt és szilveszter előestéjén 28-26-ra a Budaörsöt viszont legyőzték a lilák hazai pályán, amivel elkerültek a kieső zónából, és jelenleg a tizenkettedik pozíciót foglalják el. De ne feledkezzünk el arról a mérkőzésről sem, ami ezt a remek szériát elindította, azaz a kisvárdai kupatovábbjutást, ami szintén nem kis bravúrnak számított. Ennek megfelelően azon a november végi napon találkoztak egymással utoljára a felek, és a 25-25-ös döntetlennel és csabai továbbjutással végződő összecsapásra értelemszerűen csapatunk emlékezhet vissza szívesebben, pláne, hogy valóban egy remek bajnoki sorozat vette ott kezdetét a lilák számára.

A várdaiaknak viszont inkább ellenkező érzéseik lehetnek, mert az MTK és az Érd felett aratott őszi győzelmeiket a válogatott szünetet követően mindössze csak egy siker követte, méghozzá hazai pályán a NEKA elleni 23-15-ös győzelem. Sem csapatunkkal szemben a kupában, sem pedig a Vác és a Győr otthonában nem tudtak sikeresen szerepelni. Mint ahogy legutóbb a Ferencváros ellen sem, akiket otthon fogadtak, és szenvedtek tőlük 26-18 arányú vereséget. Legeredményesebb játékosuk ezúttal is a házi góllövőlistát is vezető japán Akiyama Natsumi volt, aki eddig összesen 45 alkalommal zörgette meg ellenfelei hálóját. Bár nyolc 2000 után született fiatal játékos is helyet kapott az idei keretükben, azért jócskán találhatók rutinos kézilabdázók is a szabolcsiak együttesében, hiszen nyolc játékosuk is már huszonhat év felett jár. És ugyan az előző szezonban 24 megszerzett ponttal az előkelő hetedik helyet szerezték meg a bajnokságban, a mostani idényben jelenleg csak egy hellyel és két ponttal előzik meg lila-fehér lányainkat, ráadásul úgy, hogy egy mérkőzéssel még többet is játszottak.

A bajnokságban legutóbb a 2020/21-es kiírásban csaptak össze a felek, és mind a két alkalommal kisvárdai győzelemmel ért véget a találkozó, Békéscsabán 32-24-es, Várdán pedig 31-20-as végeredménnyel. De ahogy már említettem csapatunk szívesebben emlékszik a legfrissebb élményre, azaz a novemberi kisvárdai döntetlenre és továbbjutásra. 

Bízzunk abban, hogy a 2023-as év nyitótalálkozója hasonló sikert tartogat a lilák számára, a pénteken 18:00 órától a Kisvárdai Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő összecsapáson, melyen a Horváth Péter, Marton Balázs bírópáros tevékenykedik majd.

Dömény Dezső

line