Online fogadás | TippmixPRO

Bajnoki címet jelenthet az újabb győzelem

Szombaton, nagy csatában, két találattal legyőzte hazai pályán lila-fehér kézilabda-csapatunk a Kozármisleny együttesét, amivel így már tizenhat mérkőzésre hizlalta hazai bajnoki veretlenségi sorozatát.

De ami még ennél is fontosabb, hogy ez a győzelem feljutást jelentett a legmagasabb osztályba lányainknak, hiszen három fordulóval a vége előtt, az Eger gárdájával szemben hatpontos előnye van csapatunknak, lévén az egymás elleni eredmény is nekünk kedvez, így behozhatatlan különbség. Bár a találkozó nem éppen gálaelődás volt, hiszen ellenfelünk szívósan tapadt együttesünkre, azért a hétgólos Kukely Anna vezetésével végig kézben tartva az összecsapást, végül a 25-23-as végeredménynek hála, elindulhatott az örömtánc és a pezsgőzés. Amit valljuk be, teljesen megérdemelt a csabai hölgykoszorú, ugyanis mindössze két idegenbeli vereséggel, roppant meggyőző teljesítménnyel harcolta ki az élvonalbeli tagságot. De a bajnokságnak még koránt sincs vége, hiszen három találkozó vár még a Lilákra a nyári szünet megkezdése előtt. Ráadásul a habot a feljutás tortájára egy bajnoki cím jelentené, amelyhez már csak egyetlen pontot kell begyűjtenie békéscsabai egyletünknek. Így tulajdonképpen a Pénzügyőr otthonába ezúttal a bajnoki elsőség megszerzéséért indulnak csatába a lila-fehérek.

Aktuális ellenfelünk 23 megszerzett ponttal a harmadik helyen zárta az alapszakaszt az NB1/B nyugati csoportjában és hét egységgel a tarsolyukban egy kilencgólos orosházi győzelemmel kezdték meg a rájátszást. Viszont ez volt az első és egyben az utolsó idegenbeli sikerük itt a második körben, hiszen a Fradi otthonában ötgólos, még Békéscsabán 15 gólos vereséget szenvedtek, a legutóbbi fordulóban Egerben pedig 32-26-ra kaptak ki. Hazai pályán ezzel szemben az egész szezonban nagyon stabilak, csak a NEKA és a Kozármisleny tudott ott nyerni, valamint a SZISE csent el még egy pontot Csenki Judit együttesétől. A kiváló hazai szereplést pedig a rájátszásra is átmentették annyira, hogy eddig még senki sem tudta bevenni a pénzügyőri katlant, ugyanis az Algyőt 32-27-re, az Orosházát 30-27-re, az Egert meg hatalmas csatában egy találattal verték a hazaiak. Legeredményesebb játékosuk itt a rájátszásban Hudra Enikő, aki eddig 43 alkalommal zörgette meg ellenfelei hálóját és legutóbb Egerben is tíz gólnál állt meg.

Bár a felek márciusi összecsapása rendkívül sima csabai sikert hozott a 35-20-as végeredménynek köszönhetően, azért a bajnokság megnyeréséért szükséges pontot várhatóan nem fogja olcsón adni a Pénzügyőr gárdája. A találkozó Budapesten a Kőér utcai Sportcsarnokban kerül megrendezésre, ismételten szokatlan időpontban, szombaton délelőtt 11:00 órától. A mérkőzés két sípmestere Dulai Ádám és Pisák Bence Károly lesz.

Dömény Dezső