Online fogadás | TippmixPRO

Bajnoki évzáró Algyőn

Szombaton a 2021-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzése következik csapatunk az EUbility Group – Békéscsabai ENKSE számára, de ez még nem az év legutolsó találkozója lesz, hiszen jövő héten a kupában még vár egy balatonboglári derbi együttesünkre.

Az NB1/B küzdelmeiben viszont az öthetes szünet előtt, most hétvégén rendezik az utolsó fordulót, ahol is Algyőn mérettetik meg magukat lila-fehér lányaink. Ez pedig több szempontból sem tűnik könnyű kiruccanásnak, hiszen emlékezhetünk rá, szeptemberben Békéscsabán is kifejezetten megnehezítették csapatunk dolgát az algyőiek, méghozzá olyannyira, hogy végül ez lett az eddigi legszorosabb győzelme lányainknak a maga a 25-23-as végeredményével. Illetve azért az Algyő próbál tapadni az élcsapatokra is, bár jelenleg az Orosházával karöltve 14 ponttal a zsebükben csak a negyedik pozíciót foglalják el a bajnokságban. Ebben viszont komoly szerepet játszik legutóbbi botlásuk is, melyet éppen a rivális Orosháza otthonában szenvedtek el, méghozzá 33-21 arányban. Egyébként a tabella jelenlegi első három gárdájával szemben eddig még pont nélkül állnak, mert az ősz folyamán hazai pályán is kikaptak az Orosházától, ahogy említettem csapatunkkal szemben is alulmaradtak, de még Egerben is beleszaladtak egy tizenhárom gólos pofonba. A tabella második felében elhelyezkedő együttesek viszont egytől egyig kénytelenek voltak meghajolni előttük, hiszen ellenük minden mérkőzésüket megnyerték Farkas József tanítványai. Ráadásul az Orosházával szembeni első otthoni fiaskójuk óta nem találtak hazai környezetben legyőzőre, amit a Kispest, a Tempo, a Hajdúnánás, és legutóbb a Szeged bánt, őket amúgy 37-29-re múlták felül.

Együttesünk ellenben minden sorozatot együttvéve is veretlen még a 2021/22-es szezonban, és ezen legutóbbi ellenfele az FTC U19-es csapata sem tudott változtatni, lévén, hogy a lilák 35-30-as győzelemmel távoztak az Elek Gyula Arénából. És ugyan a hétvégi Kispest elleni hazai csata elmaradt, azért a közvetlen üldöző Egerrel szembeni négypontos előnye továbbra is megvan a húsz ponttal a tabella élén álló liláknak.

A találkozó, amely ezúttal rendhagyó módon zárt kapuk mögött kerül megrendezésre, szombaton 16 órától az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában kezdődik, az Őri Erika, Pozdena Erika bírópáros sípszavára.

line