Online fogadás | TippmixPRO

Balatonbogláron zárul a bajnokság

A hétvégén az utolsó 18. fordulóval befejeződnek a női kézilabda NB1/B rájátszásának küzdelmei, amely tulajdonképpen már semmi lényeges dologról nem fog dönteni, lévén lila-fehér együttesünk mellett a NEKA is megszerezte a feljutást jelentő kvótát.

A múlt hét szombaton lejátszott egri derbi volt hivatott eldönteni azt, melyik alakulat követi az élvonalba csabai együttesünket. És noha az Eszterházy élvezte a hazai pálya előnyét, és az utolsó fordulótól függően akár még egy döntetlen is elegendő lehetett volna számára az élvonalhoz, mégsem sikerült két vállra fektetniük a balatonbogláriaka, akik az első játékrész második felében  – egy 7-0-ás rohamnak köszönhetően – olyan előnyt tudtak kiépíteni, amit csak megközelíteni sikerült a hazaiaknak, de az eredményt megfordítani már nem. Így a NEKA 25-22-es győzelmével beérte pontszámban az egy meccsel többet játszó Egert és az egymás elleni jobb mérlegének köszönhetően már az utolsó találkozójától függetlenül feljutott az élvonalba. Nem volt azonban könnyű útja zárófordulós ellenfelünknek, mert ugyan az alapszakaszt mindössze egy vereséggel abszolválva 14 ponttal kerültek a rájátszásba, itt a második körben már korántsem voltak annyira magabiztosak Bohus Bea tanítványai. Az eddig lejátszott kilenc összecsapásukból mindössze négyet tudtak csak megnyerni, igaz ebből hármat a legfontosabb pillanatban, az utóbbi három fordulóban. Érdekes módon pont hazai pályán esett vissza az akadémisták eredményessége, ugyanis otthoni környezetben eddig csak az Orosházát tudták megverni, a Fradi és az Eger ellen már csak döntetlenre futotta erejükből, az Algyő pedig négy góllal még nyerni is tudott a Balaton partján. Idegenben viszont valamivel jobb a mérlegük, bár Békéscsabán és Algyőn is elvéreztek, viszont ahogy már említettük Egerben három találattal, Orosházán öt góllal, az FTC otthonában pedig négy találattal voltak jobbak ellenfelüknél.

Ezzel szemben lila-fehér együttesünk már két fordulóval ezelőtt minden kérdéses dolgot elrendezett, és a biztos feljutást követően a Pénzügyőr elleni 28-24-es győzelemmel a bajnoki címet is besöpörte. Ennek megfelelően az utolsó hazai találkozóra már csak a presztízs és a csapat méltó megünneplése maradt a fő motiváció, és ez egy magabiztos győzelem keretében sikerült is. Miután a Komárom gárdáját 30-18 arányban felülmúlták lányaink, következhetett az önfeledt ünneplés, melyben ezúttal még a szurkolók is kivették részüket. Egy feladat tehát még mindig maradt a lilák előtt, a másodosztályú csúcsderbi, a két frissen feljutó együttes zárócsatája. És ez már a harmadik randevújuk lesz ebben a szezonban a feleknek, ugyanis még decemberben egy Magyar Kupa nyolcaddöntő kezdte meg idei rivalizálásuk sorát. És bár azon a balatonboglári találkozón 27-27-es döntetlen született, az idegenbeli szereplés miatt akkor a lila-fehérek örülhettek, és jutottak be a legjobb nyolc közé. A folytatás már a rájátszás első körében volt, ahol szintén ki-ki meccset vívott egymással a két csapat, amiből azonban ismét együttesünk jött ki jobban, hiszen Békéscsabán 25-23-ra megnyerte a bajnoki rangadót. Melynek visszavágója a zárókörre maradt, és még ha némileg tartalékosabban is lesz kénytelen kiállni Papp Bálint együttese, azért a péntek délutáni megmérettetésen is a győzelem megszerzése lesz a lilák elsőszámú célja.

Az összecsapás a Balatonboglári NEKA csarnokban 15 óra 30 perctől kerül megrendezésre, a találkozó sípmesterei a Sándor György, Szabó Balázs bírópáros lesz.