Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest

benkse_150spacermtk_budapest_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 24. forduló

Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest

30-34 (16-20)

Időpont: 2019. május 4. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér

Versenybírók: Szabó Imre, Szegedi Zsolt

Békéscsaba: Bottó Rózsa (3), Vukajlovic Aleksandra (3), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (3), Dombi Katalin (0), Walfisch Mercédesz (8), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (5), Török Csenge (0), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (7), Kukely Anna (1), Agbaba Marija (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

MTK: Tóth Eszter (5), Karnik Szabina (7), Nonn Orsolya (0), Fekete Bozsana (3), Slakta Petra (2), Mihálffy Adrienn (6), Stranigg Zsófia (2), Kovács Gréta Imola (1), Bánfai Kíra (3), Dakos Noémi (3), Termány Rita (0), Győri Barbara Viktória (0), Lajtos Nóra (0), Zsiborás Luca (2).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

sargalap Sárga lapok: Gidai Eszter (1), Kovács Anett (1), Karnik Szabina (1), Slakta Petra (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (2. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Tóth Eszter (4. perc), Karnik Szabina (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (2/2), Marincsák Nikolett (1/2), Tóth Eszter (2/2), Karnik Szabina (3/2).

line

Már az első félidőben kialakult a különbség

20190504_elore_mtk

Fotó: Antal János

A Békéscsabáról két éve elkerült Mihálffy Adrienn góljaival kezdődött az összecsapás. A fővárosiak több alkalommal is könnyedén átjátszották a meglehetősen szellős csabai védelmet. Az MTK kétgólos előnye hamar elolvadt, mert a lilák egy 3-0-ás rohammal átvették a vezetést. Rengeteg volt a technikai hiba, eladott labda, elszórt lövés mindkét oldalon. Ha Horvát Dorina nem véd egymás után kétszer is, akkor az MTK már az elején komoly előnyre tesz szert. Horváth Roland már a mérkőzés elején három poszton változtatott, de továbbra is a határozottan, keményen védekező és gyors támadásokat vezető, két hetest is értékesítő MTK Budapest tartotta kézben a mérkőzést. A 15. percben a csabaiak trénere 7-9-nél időt kért, próbálva felrázni együttesét. A 18. percben Giricz befordulásból, Marincsák egyéni akcióból lőtt góljával hat perc után ismét egyenlő lett az állás. A 21. percben az MTK edzője kért időt. Két játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket ezután, majd a vendégek egymás után lőtt gólokkal a 22. percben először vezettek három góllal. Próbált visszajönni az Előre (Marincsák igyekezete dicsérhető volt), ám a látogatók rendre pontosan céloztak.

A második félidő egy Kukely Anna-góllal kezdődött, ám gyorsan érkezett a válasz. Állandósult az MTK négygólos vezetése, sőt a frissen beállt Zsiborás Luca eggyel még meg is toldotta csapata előnyét. A 35. percben 18-23-nál időt kért Horváth Roland. Az MTK továbbra is remekül védekezett, a ziccereket belőtte és ez elég is volt ahhoz, hogy biztosan vezessen, s ne kelljen idegeskedniük. A hazaiaknál hiányzott a jó átlövőteljesítmény, és a 2. félidőben sokáig az irányító Marincsák sem tudott betalálni. A Csaba többször is felzárkózott négy gólra (22-26-nál Golovin Vlagyimir időt is kért), de az nem volt benne, hogy a Csaba újítani tud. Sokan már a játékrész korai szakaszában beletorődtek a vereségbe, a hazai csapat azonban nem és az erőre kapó Walfisch Mercédesz vezérletével kézzel fogható közelségbe került az egyenlítés. A túlzott akarat azonban hibákat szült, egymás után öt csabai ziccer is kimaradt, ez pedig nem maradt büntetlenül. A 17 éves Csizmadia Fanni három lövést is hatástalanított, de a különbség így is csak nőtt és nőtt. Walfisch egy hatperces hazai gólcsendet tört meg, majd a társak is betaláltak, de háromnál közelebb nem tudott jönni ellenfeléhez az Előre.

Horváth Roland: – Volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor nyerhettünk volna. Ám hiányoztak az egyéni jó teljesítmények, ráadásul nagyon sok ziccert hagytunk ki. Valami mostanában hiányzik a csapatból, ami miatt nem fut a szekér. Ma jobb volt az MTK, erősebb és akaratosabb.

Golovin Vlagyimir: – Háromesélyes volt a mérkőzés. Mindkét csapat óriásit küzdött, azzal nyertünk, hogy mi kevesebbet hibáztunk, és jó volt a kapusteljesítményünk. Egyébként apróbb dolgokon múlott, hogy melyik csapat jön ki jobban a mérkőzésből.

A Békéscsaba nem adta fel, de az MTK tartotta magát és megérdemelten nyerte meg az alsóházi rangadót.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/535164273555157/' width='680']

line

YouTube 

Jegyzőkönyv 

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix