Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest

benkse_150spacermtk_kezi_150

NB I női felnőtt 2019/2020. 15. forduló

Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest

32-23 (19-9)

Időpont: 2020. február 8. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

Versenybírók: Medvegy Péter, Juhász István

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (0), Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (6), Barján Bianka (2), Tatalovic Dragica (0), Dombi Katalin (0), Kovács Anett (7), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (6), Mitrovic Ivana (8), Kukely Anna (0), Kukely Klára (0), Agbaba Jelena (3).
Vezetőedző: Horváth Roland

MTK: Tóth Eszter (11), Dávid-Azari Fruzsina (1), Pál Tamara (0), Sallai Nikolett (2), Fekete Bozsana (1), Suba Sára (0), Mihálffy Adrienn (2), Horváth Dóra (0), Gerháth Fanni (1), Szabados Gréta Imola (0), Juhász Eszter (2), Ferenczi Petra (0), Dakos Noémi (2), Győri Barbara Viktória (0), Szöllősi-Zácsik Szandra (1).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

sargalap Sárga lapok: Mézes Laura (1), Bottó Rózsa (1), Horváth Roland (1), Szabados Gréta Imola (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Mézes Laura (2. perc), Bottó Rózsa (4. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Barján Bianka (2. perc), Dombi Katalin (2. perc), Szabados Gréta Imola (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Marincsák Nikolett (1/1), Tóth Eszter (4/5), Mihálffy Adrienn (0/1).

line

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg a Békéscsabai Előre NKSE örökös tiszteletbeli elnöke, egykori vezetőedzője, a január végén elhunyt Szabó Károly tiszteletére.

20200209_elore_mtk_kezi

A békéscsabaiaknál bemutatkozott a héten Romániából igazolt szerb kapus, 35 éves Tatalovic Dragica.

Jelena Agbaba nevéhez fűződött az első gól, ám ezután szépen lassan beindult az MTK, a csabaiak 4 percig nem voltak eredményesek. Kovács Anett 2. góljával aztán visszavette az előnyt a lila-fehér mezes alakulat, amely meg is nyugodott ezután. Fokozatosan elhúzott a Békéscsaba, a 12. percben időt is kért Golovin Vlagyimir. Negyedóra elteltével már öt gól volt a hazaiak előnye, Golovin a 20. percben ismét időt kért. Kellőképpen agresszíven játszott a hazai együttes, sok volt a váratlan húzás és ebből a gól, a 22. percben már hét volt közte. 16–9-nél kettős emberhátrányba került az ENKSE (ahol a debütáns hálóőrnek is több bravúrja volt) és Mitrovics passzívnál így is betalált. Az MTK-sok teljesen összezavarodtak, a tiszta helyzeteket is kihagyták, a 20. percben teljesen megálltak a góllövéssel (a szünetig már nem találtak be) csabaiak egy 6–0-s rohammal tették tekintélyessé a különbséget. Horváth Roland fél perccel a dudaszó előtt kért először időt.

Góllal nyitotta a második felvonást az Előre NKSE. Ezután labdaeladás és célt tévesztett lövés után szépített az MTK, és kezdte kihasználni a hazaiak megingásait. Tatalovics azonban védéseivel igyekezett elbizonytalanítani az ellenfelet, a 40. percig a gólgyáros Szöllősi-Zácsik Szandra még csak egy találatnál járt. Tóth Eszterrel ugyanakkor nagyon meggyűlt Bottóék baja, aki a 45. percben a 11. gólját lőtte. Egy perccel később azonban éppen ő volt az, aki büntetőt hibázott.

Kiegyenlítettebbé vált a játék, a csabaiak ritkábban voltak eredményesek, ám a védekezésük minden igényt kielégített. Jól játszott a Békéscsaba, igaz, már nem az első félidőben látott hőfokkal. Az utolsó nyolc percnek már úgy futott neki a házigazda, hogy innen (29–20-at mutatott az eredményjelző ekkor) már nem lehet kikapni. A csabaiakat vitte előre a szíve és október 19-e után ismét bajnoki mérkőzést nyertek. A lefújás után hatalmas örömtánc vette kezdetét, a lila-fehérek ezzel a győzelemmel jelezték, hogy messze nem adták még fel a kiesés elleni harcot.

Horváth Roland: – Nagyon erős csapatot győztünk le. Tartottam ettől a mérkőzéstől, nehéz mentális helyzetből keltünk fel. Most ott tartunk, ahogy egy NB I.-es csapatnak a bennmaradásért kell tartani. A lányok feltolták a lécet jó magasra.

Golovin Vlagyimir: – Teljesen megérdemelten nyert a Békéscsaba. Ők domináltak, agresszívak voltak, és szervezettek támadásban és védekezésben egyaránt. Amit megbeszéltünk, abból semmit nem tartott be a csapat. Jobb két oroszlán, mint tizennégy nyúl, így nem lehet mérkőzést nyerni.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/647569662722110/' width='680']

line

Figyelem! Korlátozások a B-oldali lelátón!

A Városi Sportcsarnok felújítása miatt a B-oldali lelátón az ülőhelyek részben lezárásra kerültek. A középső részen a fehér széksor illetve az első három piros széksor áll rendelkezésre bérletes szurkolóink részére. Kérjük szurkolóinkat, hogy ammenyiben bérletük a lezárt területű B-oldalra szól, akkor szíveskedjenek az A-oldalra átülni és ott helyet foglalni! A biztonsági szolgálat munkatársai segíteni fognak az eligazodásban! A felújítás ideje alatt a mosdók és a büfé az A-oldalon használható.

line

YouTube 

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix