Online fogadás | TippmixPRO

Borbély Márti következő szezonban lila-fehérben folytatja

Nyártól ismét csabai színekben folytatja pályafutását Borbély Márti, aki 18 éves korában hagyta maga mögött Békéscsabát.

Borbély Márti

Újkígyóson született, hétéves korától egészen tizenhárom éves koráig ott is kézilabdázott, majd végjárta békéscsabai klubunk utánpótlás ranglétráját, így tagja volt a 2014-ben junior bajnoki címet szerző együttesünknek is. A felnőtt csapatban Békéscsabán 2014 őszén mutatkozhatott be, mindössze 17 évesen. 2015 nyarán azonban a váltás mellett döntött, és az elmúlt szezonokban játszott a DVSC-ben, az Eszterházy SC-ben, Balmazújvárosban, a tavalyi idényben pedig Szentendrén. Jelenleg az NB1/B-s Kecskemét csapatában kézilabdázik, ahol 131 találattal nem csak klubjának, de a másodosztály keleti csoportjának legeredményesebb játékosa is egyben.

– Nagy öröm számomra, hogy visszatérhetek – kezdte az irányító. – Papp Bálint, akivel egyébként régóta ismerjük is egymást – keresett meg, és vázolta fel a klub jövő évi terveit, és ugyan voltak megkereséseim más csapatoktól is, egy rövid gondolkodást követően igent mondtam a Békéscsabának. Mindenképpen szerettem volna egy olyan egyesülethez igazolni, ahol biztos szakmai háttér mellett kézilabdázhatok és fejlődhetek tovább, az Előre pedig úgy gondolom, ezt a stabilitást tudja nyújtani számomra. Az igazat megvallva, amióta elmentem valahol mindig ott motoszkált a fejemben, hogy egyszer jó lenne visszatérni abba a közegbe ahonnan elindult a pályám.

Egy évre írt alá klubunkkal az irányító, aki mint azt az eredményessége is mutatja a gólgyártásban is bőven megállja a helyét.

– Annak ellenére, hogy sajnos jelenlegi klubommal nem a legtökéletesebb szezont tudhatjuk magunk mögött, én személy szerint egyik legjobb idényemet produkáltam most, és ez szerencsére az eredményességemben is meglátszott. Nagyon szeretném ezt a teljesítményt tovább vinni, és a következő szezonban lila-fehérben is megállni a helyem. Célom, hogy meghatározó tagja legyek az együttesnek. Természetesen engem is vonz a legmagasabb osztály, de ha a következő idényben a második vonalban kell helytállnunk, akkor mindenképpen az a célom, hogy feljutásra segítsem a csapatot.

– Örök élmény maradt számomra a 2014-es junior bajnoki cím, melyet még csabai színekben értem el, ha úgy alakul, hogy mégis az NB1/B-ben szereplünk, nagyon szeretnék ismét átélni ilyen pillanatokat, és bajnoki címet szerezni.