Online fogadás | TippmixPRO

Budaörs – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

budaors_kezilabda_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 21. forduló

Budaörs – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

25-26 (13-10)

Időpont: 2018. április 19. (csütörtök) 18:00 óra

Helyszín: Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Cím: 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér

Versenybírók: Kékes Pál, Kékes Csaba

Budaörs: Wéninger Alexa (0), Sipeki Flóra (0), Szöllősi-Zácsik Szandra (6), Szabadfi Ágnes (5), Zsigmond Vivien (1), Juhos Kata (5), Gerháth Fanni (0), Mézes Laura (0), Pálos-Bognár Barbara (1), Hornyák Ágnes (3), Farkas Evelin (2), Kemény Dóra (0), Brettner Zsófia Dorina (0), Ertl Rebeka (1), Pásztor Noémi (1), Rácz Réka (0).
Vezetőedző: Mihály Attila

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (3), Vukajlovic Aleksandra (6), Gidai Eszter (3), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (0), Zöldi-Tóth Katalin (2), Walfisch Mercédesz (3), Mihálffy Adrienn (1), Kovács Anett (3), Kovacevic Jovana (5), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Hős Kata (0), Farkas Kata (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Szabadfi Ágnes (1), Pálos-Bognár Barbara (1), Walfisch Mercédesz (1), Mihálffy Adrienn (1), Pintér Zsanett (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Sipeki Flóra (2. perc), Szöllősi-Zácsik Szandra (2. perc), Szabadfi Ágnes (2. perc), Pásztor Noémi (4. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szöllősi-Zácsik Szandra (1/1), Juhos Kata (1/2), Gidai Eszter (2/3).

line

Bravúr Budaörsön, már nincs kieső helyen az Előre NKSE 

Nagyszerű győzelmet aratott Budaörsön az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata. A lilák sikere azért is különösen nagy bravúr, mert az első 20 percben nem tudtak megfelelő ellenállást kifejteni. A begyűjtött 2 ponttal elkerült a kieső helyről Horváth Roland csapata, amely szünet után viszont sok extrát nyújtott.

budaors_enkse_foto

Az elején nehezen állt össze a csabaiak védekezése, ennek köszönhetően Szöllősi-Zácsik kénye kedve szerint fickándozott a kapujuk előtt, az átlövő szerezte a hazai gólok felét az első 9 percben. 6:3-nál Horváth Roland időkésérrel tett rendet a fejekben, egycsapásra zártabb lett a lilák hátsó alakzata, de ekkor meg támadójáték „veszett el” nyomtalanul. A legszomorúbb az volt, hogy a technikai hibák miatt Sipeki kapusnak szinte játékba sem kellett avatkoznia, mert a befejezésig nem jutottak el a csabaiak. Újabb időkérés után sem változott sokat a helyzet, bár Vukajlovic legalább megtörte a majd 13 perces gólcsendet. A folytatásban Kovacevicsó is bekapcsolódott a gólgyártásba és mivel a házigazdák játéka sem volt hiba mentes, így a csabaiak a félidő végére visszajöttek a meccsbe. Mihály Attilának sikerült rendeznie a soraikat, az addigi kettő közte pillanatok alatt 4 lett, a szünetre pedig 3 gólos előnnyel fordultak a Pest megyeiek.

A második félidő elején Vukajlovic és Kovacevic klasszikus átlövéseiből a 35. percre ledolgozta hátrányát a viharsarki együttes. A vezető gólért is támadhatott az Előre NKSE, de azt nem sikerült megszereznie, mert Juhos triplája átlendítette a holtponton a hazaiakat. A vendégek partiban tudtak maradni, a játékba lendülő Walfisch Mercédesz a 43. percben kezdte meg a gólgyártást. A kapusoknak is sokat köszönhettek a csapatok, különösen Györkös Rebeka parádézott, így azután nehezebben születtek a gólok. A csabaiaknál szépen lassan Walfisch vette át a vezér szerepét, mellette Zöldi-Tóth is nagyot verekedett a hazai falban. Ahogy megjött az önbizalmuk, úgy vesztették el a korábbi magabiztosságukat a budaörsiek. Mihály Attila edző időkérésre is kényszerült 9 perccel a vége előtt, és sikerült kidolgoznia a hatásos taktikát, hiszen csapata 3 perc alatt egyenlített. Fergeteges rohanás és szoros eredmény zárta a végjátékot. A vendégeknél Kovács Anett dobott létfontosságú gólokat a szélről, de ezzel sem tudtak előnyt kicsikarni a lilák. Rendkívüli izgalmak közepette a lila-fehéreknek az utolsó előtti percben Bottó Rózsa révén sikerült kihasználniuk egy emberelőnyt (24:25), amire Szölősi-Zácsik válaszolt hetesből. A záró támadást a csabaiak vezethették, Kovacevic vállalta el a lövést az utolsó pillanatban, és nem hibázott!

A csabaiak rendkívül értékes sikert arattak, ezzel immár maguk mögött tudják a Kecskemétet és nagy lépést tettek az első osztályú tagságuk meghosszabbítása felé.

"Első szó a gratulációé kell legyen, egy igazán közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk! Két ellentétes félidőt hoztunk, lehet a döntetlen jobban tükrözte volna a meccs képét. Az utolsó 3-4 percben olyan elemi hibákat vétettünk, – nemcsak a fiatalok, hanem a rutinosabb játékosaim is – amit fel kell dolgoznunk. Tragédia nem történt, megyünk, dolgozunk tovább. Az ilyen egygólos vereségeket nagyon nehéz megélni!" – Mihály Attila, Budaörs Handball vezetőedző.

"Borzasztó jó mérkőzést játszottunk, mind a két fél igazán kitett magáért. Örülök, hogy végre egyszer átléptük a saját árnyékunkat és feljebb tudtunk kerekedni egy jobb csapaton. Gratulálok a lányoknak, hogy így küzdöttek és harcoltak!" – Horváth Roland, Békéscsabai ENKSE vezetőedző.

"Gratulálok az ellenfélnek! Keresem a szavakat, hiszen mostanában nem ez volt az első mérkőzésünk, ami egy gólon múlik. Megint sajnos a saját hülyeségünkbe futottunk bele és ez lett a végünk. Bízom benne, hogy lassan mi is átesünk a holtponton, nem tudom mi kell még ahhoz, hogy itthon nyerjünk." – Hornyák Ágnes, Budaörs Handball.

"Nagy dolognak tartom, hogy végre idegenben is pontot tudtunk szerezni, egy óriási löketet adhat a csapatnak a folytatásra. Bevallom őszintén, az első félidőben kicsit megijedtem, nem tudom, hogy mi történt velünk, miért maradtunk a buszon. A szünetben megkaptuk a fejmosást, ami úgy látszik jót tett nekünk, a végén mi akartuk jobban a győzelmet." – Walfisch Mercédesz, Békéscsabai ENKSE

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/240856263151423/