Online fogadás | TippmixPRO

Budaörsön vizitál lila-fehér csapatunk

Immáron a hajrájára fordultak a K&H női kézilabda liga küzdelmei, hiszen már csak öt forduló van hátra az idei etapból.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Moyra Budaörs Handball 28-26 (14-11)

Békéscsabai női kézilabda-csapatunk pedig hosszú idő után ismét egy rangadóval folytatja menetelését, lévén a közvetlen rivális Budaörs otthonában kell helytállnia szombaton Papp Bálint lányainak. Ellenfelünk ugyanis annyira közvetlen riválisnak számít, hogy 13 pontjával mindössze egy hellyel előzi csak meg a lilákat, akik így egy esetleges győzelemmel, helyet is cserélnének velük a tabellán. A Pest vármegyeiek egyébként kifejezetten jól kezdték a szezont, nyerni tudtak Kisvárdán, majd otthon a Fehérvárral szemben is, sőt még a Debrecen ellen is győzelmet ünnepelhettek, ráadásként pedig az MTK vendégeként is begyűjtöttek még egy pontot. Némi törést éppen a csapatunk elleni találkozó okozott számukra, amikor is szilveszterkor kétgólos vereséggel voltak kénytelenek hazatérni Békéscsabáról. Ezt követően aztán megint egy remek szériát produkáltak, amiben egy érdi egygólos győzelem, illetve egy otthoni Siófok elleni döntetlen és egy NEKA fölött aratott diadal is benne volt. Azóta viszont némileg hullámvölgyben vannak, mert az elmúlt nyolc mérkőzésükön csak a Dunaújváros elleni 27-27-es döntetlen által tudtak egy pontot begyűjteni. Legutóbb hazai környezetben az MTK győzte le őket nyolc góllal, még az előző fordulóban Mosonmagyaróváron szenvedtek 30-23 arányú vereséget. A számos rutinos játékost is a keretükben tudó budaörsiek góllövőlistáját, egy szintén sokat próbált kézilabdázó Pálos-Bognár Barbara vezeti, aki 81 gólt termelt eddig a bajnokságban.

Hasonlóan a budaörsiekhez, lányaink is egy picit megtorpantak az utóbbi időben, legalábbis ami a pontok gyűjtögetését illeti, igaz, az elmúlt három ellenfelünk a jelenlegi négy éllovas közül került ki. Így nem csoda, hogy a csapat legutóbbi idegenbeli túrája során is sima 34-22-es Mosonmagyaróvári győzelem született, és a Ferencváros békéscsabai vendégszereplése sem hozott túl sok izgalmat, hiszen 33-20-as vendég sikerrel ért véget az a mérkőzés.     

Ezúttal viszont már valóban egy rangadó vár lányainkra, amit nemcsak a két csapat jelenlegi helyezése, de a statisztika is alátámaszt. A felek ugyanis eddig tizenegy alkalommal mérkőztek meg az élvonalban, ebből  ötször budaörsi, hat esetben pedig Előre siker született. Az utolsó csabai győzelmet éppen a két együttes decemberi összecsapásán láthattuk, akkor 28-26 arányban diadalmaskodtak a lilák. De a legutolsó budaörsi randevújuk során is együttesünk örülhetett, ráadásul igen komoly győzelemnek, lévén azon a 2019 februári találkozón 35-25 arányban tudott nyerni a lila-fehér hölgykoszorú.

A két gárda tavaszi derbije tehát szombaton 18:00 órakor veszi kezdetét a Budaörsi Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Andorka Miklós és Hucker Róbert lesznek.

Dömény Dezső