Online fogadás | TippmixPRO

Csütörtökön a Ferencváros otthonában lép pályára az Előre NKSE

A szombati, Dunaújváros elleni vereséget követően folytatja az élcsapatok elleni szereplését az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE, a csabai lányok csütörtökön 18 órai kezdettel a Népligetben lépnek pályára a tavalyi ezüstérmes Ferencváros ellen.

20170921_ftc

A lila-fehérek a bronzérmes Érd ellen kezdték a pontvadászatot, majd a bajnoki negyedik Dunaújváros ellen folytatták a küzdelemsorozatot, most pedig következik az előző évi második helyezett FTC-Rail Cargo Hungária elleni vendégjáték.

A csabaiak két vereséggel, míg a zöld-fehérek esélyeshez méltóan három győzelemmel kezdték a bajnokságot. A lilák legeredményesebb játékosa két fordulót követően a 15 gólig jutó Walfisch Mercédesz, míg a Fradi csapatában az egyaránt 12-12 gólos Lukács Viktória és Laura van der Heijden vezetik a házi góllövőlistát.

A Ferencváros csapatkapitánya, Szekeres Klára a lilák saját nevelésű játékosa, aki 2011 nyaráig viselte a csabaiak mezét, és nagy szerepe volt az Előre sikeres szereplésében. A lila-fehérek két játékosa is zöld-fehér múlttal bír, hiszen Pintér Zsanett és Szarka Adrienn is viselte korábban a Fradi mezét.

– „A Ferencváros a nevelőegyesületem, így számomra mindig különleges érzés ellenük pályára lépni. Sajnos az első hazai mérkőzésünk nagyon rosszul alakult, nem erre készültünk és számítottunk. Egykori edzőm, Kiss Szilárd azt mondta, hogy minden mérkőzésen csak a lefújást követő 5 percig szabad rágódni, majd a következő feladatokra kell koncentrálni. Ezzel én is így vagyok, már gőzerővel a csütörtöki találkozóra készülök. A Ferencváros kitűnő csapat, azt gondolom, hogy koncentráltan és felszabadultan kell pályára lépnünk, élveznünk kell a kézilabdát, és akkor lehet esélyünk a minél szorosabb eredmény elérésére.” – mondta a beálló, aki 2015 nyaráig volt a Fradi kézilabdázója.

– „7 szezont töltöttem a Ferencvárosnál, így nagyon különleges lesz számomra a csütörtöki összecsapás. Túl kell lépnünk a nagyon rosszul sikerült Dunaújváros elleni találkozón, amelynek hibáit kielemeztük. A Fradi ellen nincs veszítenivalónk, nem szabad görcsösen pályára lépnünk, be kell tartanunk az edzői utasításokat és végig fegyelmezetten kell kézilabdáznunk.” – zárta mondandóját a balszélsőnk, aki bajnoki címet, Magyar Kupát és Kupagyőztesek Európa Kupáját is nyert a Ferencvárossal.

A lila-fehérek utoljára 2009. október 07-én nyertek a Népligetben a Ferencváros vendégeként, 30:27 arányú csabai győzelmet mutatott az eredményjelző a lefújást követően. Az Előre legeredményesebb játékosa azon a találkozón a 8 gólos Olha Nikolayenko volt. A lilák akkori csapatából Zöldi-Tóth Katalin a mostani együttesnek is tagja, míg a mai Fradiból egyedül a jelenleg sérült Szucsánszki Zita szerepelt azon az emlékezetes összecsapáson.

A Békéscsaba sokáig volt a Ferencváros mumusa, a zöld-fehérek 2009 márciusa és 2012 januárja között 4 egymást követő mérkőzésen sem tudtak nyerni a Viharsarokban, háromszor játszottak a Felek döntetlent és egy alkalommal, 2012. január 6-án, 29-28 arányban nyertek a lila-fehérek egy sokáig emlékezetes mérkőzésen.

Azóta sokat változtak az erőviszonyok, hiszen a Ferencváros európai mércével mérve is élcsapat lett, amelyet a Bajnokok Ligájában több alkalommal is csak egy kevés választott el a Final Four-tól. A két csapat utolsó 10 mérkőzését a Ferencváros nyerte és a csütörtöki találkozónak is a zöld-fehérek a toronymagas esélyesei. 

A mérkőzés játékvezetői Hantos Dorina és Rózsahegyi Brigitta lesznek.