Online fogadás | TippmixPRO

DKKA - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Dunaújvárosi KKAspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

Magyar Kupa 2023/2024. 4. forduló

DKKA – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

31-27 (14-11)

Időpont: 2024. január 6. (szombat) 16:00 óra

Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

Cím: 2400 Dunaújváros, Eszperantó út 4.

Játékvezetők: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka Réka

Versenybírók: Tomkovics Ákos, Fogl Ferenc

Dunaújváros: Wéninger Alexa (0), Kopecz Barbara (4), Trawczynska Malgorzata (6), Sallai Nikolett (2), Bartók Dorina (0), Szalai Babett (3), Da Costa Moreno Débora Solange (0), Paróczy Sára (2), Bouti Fruzsina (1), Krupják-Molnár Beatrix (3), Agócs Alexandra (3), Lakatos Petra (0), Csáki Zsófi (3), Oguntoye Viktoria (0), Gajdos Petra (3), Nick Viktória (1).
Vezetőedző: Paic Róbert

Békéscsaba: Aranyi Vivien (0), Szondi Zsófia (2), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (5), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (2), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (1), Termány Rita (3), Török Fanni (4), Szabó Dóra (0), Csáki Lilla (0), Sándor Réka (0), Lanistanin Marija (3), Bencsik Bojána (6).
Vezetőedző: Rácz Sándor

sargalap Sárga lap: Nick Viktória (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Sallai Nikolett (2. perc), Paróczy Sára (2. perc), Bouti Fruzsina (2. perc), Gajdos Petra (2. perc), Nick Viktória (2. perc), Szondi Zsófia (2. perc), Mayer Szabina (2. perc), Termány Rita (2. perc), Bencsik Bojána (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kopecz Barbara (1/1), Trawczynska Malgorzata (2/2), Gyimesi Kitti (3/3), Laninstanin Marija (0/1).

line

A találkozó első találatát a dunaújvárosi Kopecz Barbara szerezte, de a békéscsabaiak egy 3–1-es rohammal három perc alatt fordítottak az álláson. Innentől azonban Krupják-Molnár Beatrix egymás után lőtt három góljával belendültek a hazaiak és a folytatásban már egy pillanatra sem adták át a vezetést. Nem lehetett azt mondani, hogy a lila-fehérek félvállról vették volna a mérkőzést, mert próbáltak lépést tartani a vendéglátóikkal, nem volt nagy a lemaradásuk, az első játékrészben többször is megközelítették ellenfelüket két gólra. A gondot az jelentette, hogy a csabaiak támadásban többször is belehibáztak, és ezúttal Pásztor Bettina is kevesebb labdát fogott, meg a máskor a heteseket oly biztosan értékesítő Marija Lanistanin is rontott, így az első felvonás háromgólos Kohász-előnnyel zárult.

DKKA - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 31-27 (14-11)

Rutinos játékosaik, Kopecz Barbara és Szalai Babett találatai vezették fel a második félidőt és ekkor már tekintélyes öt gól volt a két gárda közötti differencia. A csabaiak Mayer Szabina duplájával igyekeztek faragni valamit a hátrányukból, ám ezután egy közel öt perces vendég gólszünet következett. A csabaiak szerencséjére ez idő tájt az újvárosiak sem voltak a helyzet magaslatán, csak ritkán találtak be, végül Agócs Alexandra révén változott az eredmény. A viharsarki együttes mesze nem adta fel, több ízben is feljött két gólra. Kiegyenlítenie viszont már nem sikerült, pedig Rác Sándor időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Mondhatjuk, hogy már-már menetrendszerűen az 50. perc táján megállt a Békéscsaba, a hazaiak pedig növelték a különbséget és már nem hagytak esélyt vendégeiknek az újabb felzárkózásra, netán az egyenlítésre, utóbbi ugye a szabályok szerint a Békéscsaba továbbjutását eredményezte volna.

A piros-fehérek végül magabiztosan húzták be a találkozót és várhatnak ellenfelükre a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között.

A békéscsabaiak ugyan elbúcsúztak a további küzdelmektől, ugyanakkor talán nem elhanyagolható, hogy egy éles mérkőzésen gyakorolhattak a januárban sorra kerülő rendkívüli fontossággal bíró bajnokikra.

line

Jegyzőkönyv

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix