Online fogadás | TippmixPRO

DVSC Schaeffler – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

DVSC SchaefflerspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 5. forduló

DVSC Schaeffler – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

36-24 (16-11)

Időpont: 2023. október 6. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok

Cím: 4028 Debrecen, Kassai út 32-34.

Játékvezetők: Benya-Hantos Dorina, Kovács Kamilla

Versenybírók: Hanufer Sándor, Medve Róbert Pál

Debrecen: Hámori Konszuéla (4), Johansson Marie Johanna Elinore (0), Füzi-Tóvizi Petra Anita (1), Bartulovic Gabrijela (0), Jovovity Jovana (0), Vámos Míra (3), Csernyánszki Liliána (0), Töpfner Alexandra (3), Nagy Nóra (1), Vámos Petra (9), Planéta Szimonetta (3), Kácsor Gréta (3), Haggerty Tamara (1), Petrus Mirtill (2), Costa Mariana (6), Gabriel Catherine Joelle (0).
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán 

Békéscsaba: Aranyi Vivien (0), Szondi Zsófia (2), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (2), Gyimesi Kitti (6), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (5), Kukely KLára (0), Termány Rita (3), Török Fanni (3), Szabó Dóra (0), Csáki Lilla (1), Lanistanin Marija (2), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Rácz Sándor

sargalap Sárga lapok: Füzi-Tóvizi Petra Anita (1), Vámos Petra (1), Gyimesi Kitti (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Planéta Szimonetta (1), Haggerty Tamara (2), Szondi Zsófia (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Töpfner Alexandra (3/3), Laninstanin Marija (2/2).

line

A békéscsabaiaknál két kulcsjátékos nem lehetett a pályán, a Vasas ellen súlyos térdsérülést szenvedő csapatkapitány, Giricz Laura és a Vasas ellen csak perceket vállaló egy szem irányító, a vállát fájlaló Román Dorina. Játszott viszont a sokáig szintén nem egészséges rutinos Termány Rita.

DVSC Schaeffler - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 36-24 (16-11)

Marija Lanisztanin kihagyott helyzetével kezdődött a kelet-magyarországi rangadó, amely az első tíz percben volt szoros. Ekkor a már addig is nagyon aktív Vámos Petra beindította a debreceni gólgyártást, akihez az egymás után két hetest értékesítő Töpfner Alexandra is igyekezett felzárkózni, a hajdúságiak egy hármas szériával ezután megléptek hat góllal. A csabaiak nyolc (!) percen keresztül nem tudták bevenni Gabriela Bartulovic kapuját, a 20. percben időt is kért Rácz Sándor, az Előre NKSE vezetőedzője. A hosszú gólcsendet Gyimesi Kitti törte meg a 23. percben. Kevesen gondolták volna, de a felbátorodó csabai lányok röpke négy perc alatt öt gólt lőttek úgy, hogy egyet sem kaptak és ennek köszönhetően veszélyesen feljöttek a debreceniekre. A hajrában aztán korrigált a számára kevésbé kedvező eredményen a piros-fehér mezes hazai alakulat, így mehetett ötgólos előnnyel a szünetre.

A csabaiak a 2. félidőben is dicséretre méltóan küzdöttek, visszajöttek négy gólra, de Vámos Petra és a kapu előtt magát egyre inkább feltaláló válogatott Planéta Szimonetta révén a játékrész derekán tekintélyes, nyolcgólos előnyt fabrikált össze a DVSC. Jött is az időkérés, ami annyiban használt, hogy a kispadon is minőségi játékosok sokaságát felsorakoztató hazaiak egyelőre még nem tudtak jobban elszakadni vendégeiktől. Vámos Petra azonban szakmányban lőtte a gólokat, és jól szállt be a játékba a brazil jobbszélső, Mariana Costa is, így sikerült kialakítani az addigi legnagyobb kilenc gólos differenciát. Rác Sándor megpróbálta a szűkös keretéből forgatni a csapatát, de egyre kevesebb sikerrel. A lila-fehérek hullámvölgybe kerültek, hét percig gólképtelennek bizonyultak és Mariana Costa találata után tízet számolhatott a nagyérdemű.

A hajrában Török Fanni okozott némi zavart a debreceni kapu előtt, aki háromszor is becsapta a francia kapust, Gabriel Catherine Joellet, de ez is csak arra volt elég, hogy ne szaladjon bele még nagyobb vereségbe az Előre NKSE.

Rác Sándor: – A héten több játékost kellett nélkülöznünk sérülés miatt. A Debrecen megmutatta, hogy az egyik legjobb csapat Magyarországon. Azért egy kicsit jobb játékban bíztam, amit tudunk, azt nem láttam viszont a csapattól.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix