Online fogadás | TippmixPRO

Egy lépésre a feljutástól

Szombaton két hét pihenőt követően újabb hazai találkozóval folytatódnak a Női kézilabda másodosztály rájátszásának küzdelmei.

Lila-fehér csapatunk számára viszont ezúttal nem csak egy sima összecsapás lesz a hétvégi, hiszen győzelem esetén matematikailag is bebiztosíthatják feljutásukat a legmagasabb osztályba lányaink. Jelenleg az Egerrel szemben négy, a Boglárral szemben pedig hatpontos előnye van együttesünknek, mely így 24 ponttal vezeti a tabellát, és ha nyer, olyan különbséget alakíthat ki egri üldözőjével szemben, amit az Eszterházy a hátralevő találkozóin már nem tud behozni. Az utolsó lépcsőfokot kell tehát csak megtennie Papp Bálint tanítványainak a hőn áhított cél elérésének érdekében, melyre a válogatott szünet miatt rá is pihenhetett csapatunk. Így legutóbb nagyszombaton volt pályán utoljára a csabai hölgykoszorú, méghozzá a Szent István otthonában, ahol nagyon magabiztos játékkal 32-24-re diadalmaskodva elhozták a bajnoki pontokat.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Kozármisleny SE

A soron következő feladat ellenben nem ígérkezik ennyire egyszerűnek, ugyanis az a Kozármisleny érkezik a Viharsarokba, akik bő egy hónappal ezelőtt 28-20-as vereséget mértek lányainkra. A vendégek jelenleg 15 ponttal a negyedik helyen állnak a bajnokságban, azaz hét pontot szereztek eddig a rájátszás során, melyet az Egerrel szembeni 34-31 arányú hazai vereséggel kezdtek, majd lila-fehér csapatunk nyolcgólos legyőzésével folytattak. Csakhogy ezután ismét egy betli következett az Algyő otthonában, ahol 19-18-ra maradtak alul. Azóta viszont nem találtak legyőzőre, hiszen Kozármislenyben a Fradit győzték le nyolc találattal, még Orosházáról egy háromgólos sikerrel térhettek haza. Remek formájukat pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a legutóbbi fordulóban Egerből is elhoztak egy pontot, a 23-23-as döntetlennel végződő találkozót követően. És ahogy a mislenyi csapat, úgy aktuális gólfelelősük Scheffer Zsanett is kiváló formában van, hiszen már összesen 147 találatnál jár a bajnokságban, amivel az egész másodosztály harmadik legeredményesebb gólvágójának számít.  

Van miért visszavágni tehát a Kozármislenynek, akik ellen a győzelmet ezúttal a feljutás sikere teheti még édesebbé. A találkozó ez alkalommal is a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, 17 órai kezdettel, a Gulybán Olivér, Juhász Dániel bírópáros sípszavára.