Online fogadás | TippmixPRO

Éllovasok csatája következik

A felsőházi rájátszás csúcsrangadóját rendezik szombaton Békéscsabán, hiszen a női kézilabda NB1/B első két helyén álló együttese fog összecsapni, azaz lila-fehér csapatunk és a Balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia.

Akik tulajdonképpen már erre a derbire is egy rangadóval melegítettek, ugyanis legutóbb hazai pályán fogadták közvetlen üldözőjüket, a három ponttal a nyomukban lévő Egert. És bizony nem sok hiányzott, hogy az Eszterházy csökkentse ponthátrányát, mivel a NEKA csak a legutolsó másodpercben tudott pontot menteni az összecsapáson. Ezzel pedig még mindig nyeretlenek itt a rájátszásban hazai pályán az Akadémisták, lévén korábban a Fradi is elcsent egy pontot a nyugati alapszakaszgyőztestől. És ez azért is vaskos meglepetés, mert a bogláriak rendkívül magabiztosan meneteltek nyugaton, és mindössze két pont veszteséggel abszolválták az első kört, csak a Komárom otthonában kaptak ki kétgólos szoros csatában. Így 14 egységgel rajtoltak a rájátszásban, de meglepő módon egyből egy vereséggel, köszönhetően annak, hogy Algyőn maradtak alul 30-25-re Bohus Bea tanítványai. Ennélfogva a bajnokság ezen szakaszában kizárólag csak egy találkozón tudtak eddig diadalmaskodni, méghozzá Orosházán 28-23 arányban. Pedig két igencsak eredményes gólvágót tudhatnak a soraikban, Csíkos Lucát aki eddig 98 gólt termelt és Varga Emíliát, aki csapatunknak is kilencszer beköszönt a téli Magyar Kupa mérkőzésen, és összesen 101 találatot szorgoskodott eddig össze.

Mindent egybevetve tehát 18 ponttal áll a NEKA a tabella második helyén, kettő egységgel együttesünk mögött, akik bár makulátlanul teljesítették az alapszakaszt, itt a rájátszásban már a második vereségüket könyvelhették el múlt szombaton. Tudniillik a kozármislenyi kisiklást követően Komáromban is kénytelen volt vereséggel lejönni a pályáról Papp Bálint alakulata, a 27-25-ös végeredménynek köszönhetően. Ezzel szemben legalább a hazai veretlensége még megmaradt a liláknak, amit itt a rájátszásban a SZISE elleni hétgólos győzelemmel, majd a legutóbbi csabai találkozón a Pénzügyőr elleni 35-20-as sikerrel tovább növeltek. És most is ez a terv, mert talán azt mondanom sem kell, a feljutás szempontjából mennyire fontos összecsapás előtt állnak lányaink, akik egy győzelemmel ismét markánsabban leszakíthatják magukról üldözőiket, ellenben egy csabai vereséggel nemcsak a NEKA érné be pontszámban a lilákat, de még az Eger is belátható közelségbe kerülne.

Ráadásul bőven van törleszteni valója is együttesünknek a bogláriakkal szemben, ugyanis az eddigi három randevújukból eddig egyszer sem sikerült győzedelmeskedni lányainknak. A felek első megmérettetése 2020 szeptemberében, az előző NB1-es szezon idénynyitóján volt Balatonbogláron, amire azért meglehetősen keserű szájízzel emlékezhetünk, lévén 33-22-re valósággal átgázoltak csapatunkon a hazaiak. De az egy évvel ezelőtti békéscsabai visszavágó sem a legszebb emlék, akkor pedig 24-24-es végeredmény született. Legutóbb szintén a Balaton partján csaptak össze a gárdák, méghozzá a Kupa negyedik fordulójában, de ezúttal sem sikerült a győzelem, sőt a félidei kilencgólos hazai vezetést követően a 27-27-es döntetlen egyértelműen csapatunkra nézve volt hízelgő, pláne, hogy ezzel az eredménnyel a továbbjutást is kiharcolták lányaink.

A csata legújabb felvonása tehát szombaton 17:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka bírópáros asszisztálása mellett.

Dömény Dezső