Online fogadás | TippmixPRO

Elutasították a Budaörs óvását, maradt a pályán elért csabai győzelem

A Magyar Kézilabda Szövetség Verseny Albizottsága szerda délelőtt tárgyalta a Budaörs KSN Kft. óvását, amelyben a Pest megyei sportszervezet a 2018. április 19-én lejátszott, 26:25-ös békéscsabai győzelemmel végződött találkozó újrajátszását kérte arra hivatkozva, hogy a helyi időmérő eszköz későbbi elindulása miatt a vendégek győztes gólja időn túl esett. A Verseny Albizottság szakértői véleményeket kért be, írásban nyilatkoztak a játékvezetők, a versenybírók, valamint a Játékvezetői Albizottság is készített egy szakvéleményt.

A beérkezett jelentésekben olvasható volt, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség által delegált hivatalos személyek az óvásban szereplő időpontban a kézi időmérés és a nyilvános eredményjelző berendezés által mutatott időpontok között szignifikáns, jelentős, már beavatkozásra igényt tartó különbséget nem észleltek.

A találkozó játékvezetői a hivatalos játékidővel kapcsolatos problémát szintén nem észleltek.

A Verseny Albizottság a tárgyalás megtartását követően úgy határozott, hogy az óvást elutasítja és a pályán elért eredményt jóváhagyja.

Az adott mérkőzés utolsó 45 másodpercében a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem merült fel olyan okirati, vagy tárgyi vagy tanúvallomás által tett bizonyíték, amely a televízió szakkommentátorának állítását – az óra el nem indulását – alátámasztotta volna.

A döntést követően immáron végleges, hogy az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 10 ponttal a tabella 11. helyén áll.