Online fogadás | TippmixPRO

Érden kezdi a bajnokságot az Előre NKSE

2017. szeptember 9-én, szombaton a Békéscsabai Előre NKSE számára is megkezdődik a 2017/2018-as bajnoki idény, a lila-fehér lányok az első fordulóban az Érd vendégei lesznek, a találkozó 18 órakor kezdődik az Érd Arénában.

2017907

A csabaiak július 12-én kezdték meg az alapozást a most rajtoló idényre, így Skaliczki László tanítványai 8 és fél hetes felkészülés után vívják az ősz első tétmérkőzését. A lilák az idén nem utaztak edzőtáborba, a munkát hazai környezetben végezte az együttes. Az Előre NKSE felkészülési tornán vett részt Nagyszentmiklóson és Kisvárdán, emellett kétszer az újonc Kecskeméttel is megmérkőzött a csabai együttes. Skaliczki László munkáját több kisebb sérülés és betegség is hátráltatta a nyár folyamán, ennek következtében augusztusban nem tudtak a lila-fehérek elutazni a zilahi nemzetközi tornára. Az átigazolási időszakban nagy volt a mozgás a csabaiaknál, akik új kapustrióval, Györkös Rebekával, Tamara Popovic-csal és Horvát Dorinával vágnak neki a bajnokságnak. Szintén újonnan érkezett a balszélső Szarka Adrienn, az irányító-átlövő Pénzes Laura, valamint a beálló Pintér Zsanett. Nyugodtan kijelenthető, hogy a lilák az NB I egyik legfiatalabb keretével vágnak neki az előttünk álló szezonnak, az átlagéletkor 21,8 év.

Az érdiek egyébként is remek kerete tovább erősödött a nyáron, hiszen Julie Fogga személyében francia válogatott kapus lesz Janurik Kinga váltótársa, emellett a Pest megyeiek leigazolták a szintén francia válogatott Lassource Coralie-t, a svéd válogatott Roberts Jamina Caroline-t, a győri Tóth Gabriellát, valamint a csabaiak saját nevelésű szélsőjét, Gávai Szonját, aki rögtön nevelőklubja ellen mutatkozhat be az Érd színeiben.

Az érdiek jelenlegi keretéből még Kisfaludy Anett volt korábban a Békéscsaba játékosa, aki a 2009/2010-es bajnokság tavaszi fordulói során erősítette klubunkat.

Az Érd a 2010/2011-es idényben jutott fel a legjobbak közé, abban az idényben mindkét találkozón békéscsabai győzelem született, Érden 29:24-re, míg Békéscsabán 35:26-ra győzött a lila-fehér hölgykoszorú. Az ezt követő 6 idényben még 12 alkalommal csapott össze a két csapat tétmérkőzésen, és ezeket a találkozókat kivétel nélkül az Érd nyerte meg, amely időközben igazi élcsapat lett, hiszen 5 alkalommal is bronzérmet szerzett a bajnokságban. A Békéscsaba a jelenlegi mezőnyben a Győrt leszámítva épp a szombati vendéglátója ellen rendelkezik a leghosszabb nyeretlenségi szériával.

A két csapat teljesen más célokért küzd majd az új idényben is, a házigazdák célja ismét a dobogó, míg a lila-fehérek a bennmaradás kivívását célozták meg.

Az Előre NKSE csapatkapitánya az előttünk álló szezonban Walfisch Mercédesz lesz, helyettese pedig a rutinos Zöldi-Tóth Katalin.

A csabaiak a 2017/2018-as bajnokságban is egyedi mezben lépnek majd pályára, az idei trikón Békéscsaba városkép sziluettje lesz látható, amely a település nevezetes épületeit mutatja be.

line

A mérkőzésre érvényes jegyárak:

Felnőtt: 1.500,- Ft
Diák (érvényes diákigazolvánnyal): 800,- Ft
Nyugdíjas (érvényes nyugdíjas igazolvánnyal): 800,- Ft

A belépés 6 év alatt ingyenes!

A találkozó játékvezetői Szakállas Alex és Varasdi Levente Zoltán lesznek.