Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Moyra-Budaörs Handball

 benkse_150spacerbudaors_kezilabda_150

Felkészülési mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Moyra-Budaörs Handball

26-23 (10-7)

Időpont: 2022. augusztus 20. (szombat) 12:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Paska, Vastag.

Békéscsaba: Razum – Horváth G., M. Agbaba 5, Gyimesi 2, Termány 1, Mayer Sz. 1, Kukely K. 1. Csere: Szabó D. (kapus), Borbély M. 1 (1), Giricz L. 3, Török F. 3, Vámosi P. 4, Andróczki 4, Bucsi 1, Bencsik.
Vezetőedző: Papp Bálint.

Budaörs: Varjas-Sipeki – Vártok T., Szekerczés 1, Gergely-Zsigmond 2, Szabadfi 1, Jovovics 6, Tóth Melinda 2. Csere: Smid, Hudák, Mlinkó, Gorilszka 4, Pálos-Bognár 2, Braun Cs. 5.
Vezetőedző:
Buday Dániel.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 3/–.

line

Megnyerte felnőtt csapatunk a II. Szabó Károly emléktornát.

Szombaton a döntőben lépett pályára a házigazda Békéscsabai Előre NK a második alkalommal megrendezett Szabó Károly Emléktornán. A rivális a szintén a női kézilabda NB I szeptemberi rajtjára hangoló Budaörs volt.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NK

Az első percben villámgyorsan esett három gól, utána viszont öt és fél percig semmi. Nagyjából így is summázhatnánk a finálé elejét. A csapatok láthatóan küszködtek a békéscsabai városi sportcsarnokban uralkodó magas páratartalommal, ami megnehezítette a labdakezelést és a játéktéren is sűrűn fel kellett törölni az izzadtságcseppeket. A hazaiak egy hét-, majd egy hatperces gólcsendet hoztak össze, de a három hétméterest is elrontó vendégek játéka is akadozott – a korábbi válogatott karmester, Buday Dániel vezette budaörsiek több mint 11 percig nem találtak be a csabai kapuba. Ebben persze vastagon benne volt az ENKSE horvát kapusa, Marina Razum is, aki stabil teljesítményével tartást adott együttesének. A félidő hajrájához érve a lila-fehérek nyugodtak meg hamarabb a sok hibát hozó csatában, sorozatban négy gól szerezve fordítottak az utolsó öt percben, így 10–7-es előnnyel mehettek pihenőre.

A második játékrészben is a Békéscsaba tűnt élesebbnek, éhesebbnek és koncentráltabbnak, Papp Bálint együttese a 40. percben már hattal húzott el. Ettől mintha felébredtek volna a budaörsiek is, akik gyorsan berámoltak egyhuzamban három gólt, sőt, az utolsó tíz percre fordulva egy találatra zárkóztak fel. Tovább azonban nem jutottak, mert az összeszedettebb és valamivel precízebb csabaiaknak helyén volt a szívük a végén is a rutinosabb vendégekkel szemben (a 19 éves Török Fanni három remek és nagyon fontos gólt lőtt az utolsó három percben), így az Előre biztató teljesítménnyel és tornagyőzelemmel zárta az utolsó előtti teljes felkészülési hetet.

Papp Bálint: – Az elején lassú mederben folyt a mérkőzés, beragadt az eredmény, mindkét oldalon sok volt a hiba – rontott lövések, kimaradt hétméteresek és jó kapusteljesítmények, ez volt a jellemző. Utána az első félidő végén az ellenfél hibáit kihasználva megléptünk. A második játékrészre is jól jöttünk ki, majd tizenhat tízes vezetésünknél megállt a támadójátékunk, de a lányok a szívüket kitették a pályára a brusztolós meccsen. Örülünk a győzelemnek, sokat dolgozott a csapat azért, hogy ilyen arcunkat mutassuk, ami sokat jelent egy alakuló, formálódó együttesnél. Ez biztató teljesítmény volt, de természetesen látjuk a hibáinkat is, le kell vonni a konzekvenciákat, sok mindenen kell még javítanunk, hogy tényleg sikeresek legyünk az igazi tétmeccseken is.

Buday Dániel: – A célnak megfelelt, gyakorló mérkőzés volt. Hajtós alakult, érződött, hogy ez egy döntő, mindent beleadtak a játékosok. Hellyel-közzel elégedett vagyok a csapatommal. Elismerésem a Békéscsabának a tornagyőzelemért, jól éreztük magunkat, hasznos két napon vagyunk túl.

line

A II. Szabó Károly-emléktorna végeredménye:

1. hely: Békéscsabai Előre NK

2. hely: Moyra-Budaörs Handball

3. hely: CSM Slatina (román)

4. hely: Alba Fehérvár KC

line

A torna legjobb játékosa: Pálos-Bognár Barbara (Budaörs).

A torna gólkirálya: Marija Agbaba Lanistanin (Békéscsaba) 14 gól.

A torna legjobb kapusa: Varjas-Sipeki Flóra (Budaörs).

 A legjobb hazai játékos: Gyimesi Kitti.