Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Moyra Budaörs Handball

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerMoyra Budaörs Handball

NB I női felnőtt 2022/2023. 9. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Moyra Budaörs Handball

28-26 (14-11)

Időpont: 2022. december 30. (péntek) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Versenybírók: Sándor Tamás, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (0), Andróczki Flóra (3), Giricz Laura Gerda (2), Vámosi Panna (0), Horváth Gréta (0), Gyimesi Kitti (6), Bucsi Lili (2), Mayer Szabina (2), Termány Rita (4), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Zsemberi Zóra (0), Laninstanin Marija (8), Borbély Márta (1), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint

Budaörs: Stabó-Májer Krisztina (2), Szabadfi Ágnes (1), Szekercés Luca (1), Gergely-Zsigmond Vivien (3), Schneider Éva (2), Vártok Tamara (1), Smid Eszter (0), Bánfai Virág (0), Pálos-Bognár Barbara (9), Hudák Anette Emma (0), Mlinkó Zsófia (0), Braun Laura Csenge (1), Varjas-Sipeki Flóra (0), Tóth Melinda (2), Gorilska Liliia (4), Vártok Ramona (0).
Vezetőedző: Buday Dániel

sargalap Sárga lap: Gorilska Liliia (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (4. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Bucsi Lili (4. perc), Hudák Anette Emma (4. perc), Gorilska Liliia (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (4/4), Pálos-Bognár Barbara (5/5), Gorilska Liliia (1/1).

line

A bennmaradás és a jövő évi alsóházi csaták szempontjából is kulcsfontosságú, jó hangulatú találkozó kiegyenlített küzdelemmel kezdődött, mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a kemény és hatékony védekezésre, így egyik fél sem tudott elhúzni a másiktól. Jó negyed óra elteltével a csabaiakat irányító Papp Bálint kapust cserélt, a horvát Marina Razumot Szabó Dóra váltotta, aki rögtön három bravúrral kezdet. A balátlövő Termány Rita is gólerős játékkal szállt be a kispadról és a hazai védelem is állta a sarat. Egyben volt, koncentráltan, önfeláldozóan, okosan és higgadtan kézilabdázott az ENKSE (csakúgy, mint a Mosonmagyaróvár elleni legutóbbi hazai meccs és bravúros siker során), mindezeknek köszönhetően az első félidő végén sikerült ellépnie a lila-fehér garnitúrának a tompábbnak tűnő vendégekkel szemben.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Moyra Budaörs Handball 28-26 (14-11)

Fotó: Milyó Pál

Szünet után már nagyobb tempóban rohantak a játékosok, fokozódott az iram és az izgalmak is. Szabó Dóra őrizte jó formáját, fontos védéseivel tartást adott társainak, akik előtte változatlanul szívósan védekeztek. A változó, két-három-négygólos csabai előny kitartott, ám így is érződött az első játékrészhez képest magasabb fokozatra kapcsoló, de továbbra is többet rontó vendégekben némi veszély. Az idegőrlő hajrá 25–23-as ENKSE-előnyről indult. A budaörsiek kettős, majd hármas emberfogással próbálták megzavarni Gyimesi Kittiéket, kevés sikerrel, mert hazai részről mindig jött egy jó megoldás, így a vendégeknek már nem volt esélyük. A pazar győzelmet követő lila-fehér körtánc és a szurkolókkal való ünneplés felemelő zárása volt a mérkőzésnek.

Papp Bálint: – Szépen és harciasan küzdöttünk. Nekünk csak akkor van esélyünk, ha csapatként funkcionálunk, ha a védekezés és a kapusteljesítmény is rendben van. Nagyon jó csapatot győztünk le, értékes sikert arattunk. Rendkívüli volt a hangulat, a szurkolók is segítettek rajtunk, hogy átlendüljünk a holtponton. Bízunk benne, hogy most már igazi tartásunk lesz, megjön a magabiztosság is és tényleg elhiszik a játékosok, hogy képesek nyerni.

Buday Dániel: – Megérdemelten nyertek a csabaiak és az sem von le semmit az érdemeikből, hogy a mi megmozdulásinkat és teljesítményünket a szilveszteri válogatásokban kellene mutogatni. Ziccereket hagytunk ki, a kapusteljesítmény is hiányzott, így nem lehet ilyen légkörben nyerni. Csak magunkat okolhatjuk, gyenge játékot nyújtottunk.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix