Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – MTK Budapest

EUbility Group-Békéscsabai NKspacermtk_kezi_150

NB I női felnőtt 2022/2023. 5. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – MTK Budapest

25-27 (14-13)

Időpont: 2022. október 21. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Sándor Tamás

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (0), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (1), Vámosi Panna (0), Horváth Gréta (0), Gyimesi Kitti (1), Bucsi Lili (6), Mayer Szabina (3), Kukely Klára (0), Termány Rita (0), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Laninstanin Marija (12), Borbély Márta (0), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint.

MTK: Szabó Kitti (3), Szabó Laura (2), Kekezovity Anna Grigorjevna (2), Sallai Nikolett (0), Pelczéder Orsolya (3), Pál Tamara (6), Suba Sára (0), Koronczai Petra (6), Mazák-Németh Csilla (0), Juhász Eszter (0), Simon Petra Anna (0), Dakos Noémi (1), Győri Barbara Viktória (0), Román Dorina (2), Grosch Vivien (2).
Vezetőedző: Kekezovity Marinko.

sargalap Sárga lapok: Mayer Szabina (1), Koronczai Petra (1), Mazák-Németh Csilla (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Kukely Klára (2. perc), Termány Rita (2. perc), Sallai Nikolett (4. perc), Pelczéder Orsolya (2. perc), Pál Tamara (2. perc), Koronczai Petra (4. perc), Román Dorina (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (6/6), Pál Tamara (3/3).

line

Nem sikerült a pontszerzés

Az utolsó előtti helyen álló MTK Budapest együttesét fogadta idénybeli ötödik bajnoki mérkőzésén az újonc és sereghajtó Békéscsabai Előre NKSE péntek este. A 14 csapatos élvonalban már csak ez a két klub nem szerzett pontot, így túlzás nélkül leszögezhettük: mindkét fél szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés várt ránk.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - MTK Budapest 25-27 (14-13)

A kezdés előtt Paláncz György, az ENKSE elnöke virágcsokorral köszöntötte a napokban a szintén élvonalbeli Mosonmagyaróvártól igazolt Hajtai Vanesszát – a rutinos és jó képességű balszélsőnek aztán rögtön a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Papp Bálint, a lila-fehérek vezetőedzője.

A hét elején edzőt váltó – a korábban a csabaiakat is gardírozó Vida Gergőnek máris megköszönték a munkát – vendégeknél az utánpótlás-vezetőedző Kekezovics Marinko és Rutka Péter szakosztályvezető irányított a kispadról.

Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a fővári együttes, amely folyamatosan egy-két góllal vezetett. A horvát Marina Razum több bravúrt is bemutatott a hazai kapuban, ám így is időbe tellett, mire társainak sikerült profitálniuk a stabil hátsó teljesítményből. Az első negyed óra után Bucsi Lili és a szerb válogatott Marija Lanisztanin vezérletével támadásban is valamivel gördülékenyebb lett a csabai játék, így a szünetben az Előre mehetett előnnyel pihenőre. A fogcsikorgató küzdelemben mindkét oldalon sok volt a hiba, érződött, a győzelmi kényszer miatt nagy a nyomás a játékosokon.

Nem kezdődött jól a második félidő csabai szemszögből, a vendég kék-fehérek hamar fordítottak és átvették a vezetést. Innen azonban még volt hazai visszaút, akart és kapart a Papp-csapat, Razumban még elakadt néhány labda, a korábbi válogatott beálló, Mayer Szabina elképesztő munkát végzett védekezésben és támadásban is. A sokáig ihletett formában lövöldöző, ám a hajrára elfáradó és társak segítsége nélkül a gólszerzésben fájdalmasan egyedül maradt Lanisztanin 10. és 11. találatával lila-fehér vezetéssel fordultak a felek. A fordulatos csatában és az őrült rohanásban rövid ideig kiszámíthatatlannak tűnt a találkozó végkimenetele – aztán néhány fájdalmas hiba ezúttal is megpecsételte a Békéscsaba sorsát.

Egy belemenés, egy oldalvonalon túlra kihajított labda támadásban, majd egy összehozott büntető és kétperces kiállítás védekezésben és minden pillanatok alatt összeomlott. A 46. perc után az MTK egy hat egyes sorozattal mindent eldöntött, így megszerezte első pontjait az idényben.

Az ENKSE legközelebb az Európa-bajnoki szünet után, december 7-én Győrben játszik bajnokit.

Papp Bálint: – Nyílt sisakos küzdelem volt, mindenki tisztában volt azzal, milyen jelentősége van a meccsnek. Küzdöttünk, hajtottunk, volt egy szakasz, amikor több ziccert kihagytunk, abból pedig megfordult a mérkőzés. Majd megint jött egy bizonytalan és lassú periódus, hitehagyottá váltunk, így meglépett az MTK, utána már hiába kapaszkodtunk. Meg kell találni azokat a vezéreket, akik a holtponton át tudják lendíteni a csapatot. Kemény időszak vár ránk, le kell vonni az első öt mérkőzés konzekvenciáit.

Kekezovics Marinko: – Nagyon nehéz helyzetben voltam, csak egy közös edzésen tudtunk együtt dolgozni a lányokkal, akik igazi csapatmunkát végeztek. Védekezésben tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést. A szünetben is azt mondtam a játékosoknak, hogy egy ritmusban kell kézilabdázni, ez pedig ki is jött az ötvenedik perc környékén, amikor három-négy gólos előnyt tudtunk kiharcolni.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix