Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Alba Fehérvár KC

benkse_150spaceralba_fehervar_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 20. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Alba Fehérvár KC

28-22 (13-11)

Időpont: 2018. április 14. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Sándor László, Szikszay Csaba

Versenybírók: Lekrinszki Tivadar, Rácz László

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (0), Vukajlovics Aleksandra (4), Gidai Eszter (3), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (3), Zöldi-Tóth Katalin (7), Walfisch Mercédesz (0), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (2), Kovacevic Jovana (9), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Hős Kata (0), Farkas Kata (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Fehérvár: Májer Krisztina (3), Zhilinskaite Yana (5), Lavko Jelena (2), Gorshenina Olga (1), Hudra Enikő (1), Herr Orsolya (0), Pelczéder Orsolya (3), Gjorgjijevska Elena (1), Mistina Kitty (0), Boldizsár Bianka (0), Gabina Lima Flavia (0), Do Nascimento Alexandra Priscilla (5), Temes Bernadett (0), Rózsás Josephine (1), Utasi Linda (0).
Vezetőedző: Deli Rita

sargalap Sárgalapok: Bottó Rózsa (1), Mihálffy Adrienn (1), Kovacevic Jovana (1), Májer Krisztina (1), Gorshenina Olga (1), Boldizsár Bianka (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Mihálffy Adrienn (4. perc), Kovács Anett (2. perc), Gorshenina Olga (2. perc), Boldizsár Bianka (2. perc), Do Nascimento Alexandra Priscilla (2. perc), Temes Bernadett (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Gidai Eszter (3/3), Lavko Jelena (0/2), Do Nascimento Alexandra Priscilla (3/3).

line

Nagyszerű győzelem a Fehérvár KC ellen, újabb lépés a bennmaradás felé

20180414_elore_fkc

Bár egy remek képességű csapatot fogadott szombaton délután az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapata, a csabai lányok mégis nagyon bizakodóan készültek a tabellán és a pontokat tekintve is jóval előrébb járó Alba Fehérvár KC elleni fellépésre. Érthető, az utolsó szalmaszálak egyik volt a lila-fehérek számára a szombat délutáni derbi. A lilák emellett javítani szerettek volna a múlt heti súlyos fiaskó után, amelyet Vácott szenvedtek el, amikor a Duna-parti együttes 48:28 arányban elpáholta a viharsarki alakulatot.

A bemelegítés során egyáltalán nem látszott feszültség a házigazdákon, kedélyesen elcseverésztek, miközben a megszokott gyakorlatokat végezték. Walfisch Mercédesz és Herr Orsolya, a két csapatkapitány mosolyogva lépett a játékvezetőkhöz, hogy térfelet válasszanak a sípszó előtt. A nézők is békésen szenderegtek, csak a kőkemény zene nem engedte, hogy átmenjenek hunyóba.

A Kecskemét ellen elkezdett hagyomány szerint, a csapatok bemutatásánál az utánpótlás legapróbbjai futottak be kézen fogva a felnőtt kézisekkel, volt akinek két kislány is jutott.

Aztán beindult a henger, a maroknyi vendég szurkolósereg mindenféle hangos eszközzel igyekezett nógatni csapatát, amit végül is nem nagyon kellett, mert remek futóversenyben kezdett a Székesfehérvár, s ugyanígy tettek a házigazdák is. Sok hiba, kevés gól jellemezte a nyitányt, ám 1:3-nál Horváth Roland máris időt kért. Az intő szó hatására egyenlített az Előre, de gólok továbbra is ritkán estek, ami még mindig a sok hibának volt köszönhető. Úgy tűnt, Deli Ritának sem nagyon tetszett a játék, hiszen ő is kikérte első idejét a 12. percben. Rá már kevésbé hallgattak tanítványai, nemcsak az irányzékkal akadt gondjuk a Fejér megyeieknek, hanem még büntetőt is hibáztak, pontosabban Györkös Rebeka hárította Jelena Lavko hetesét. Így aztán maradt a sok támadóhibával tarkított kevés gólos futóverseny. Jovana Kovacevic góljával a 15. percben átvette a vezetést a Békéscsaba, miközben védekezésük határozottan feljavult. Sőt, egyre tüzesebben játszottak, igyekeztek demoralizálni ellenfelüket. Sikerült is, mert az egyik pillanatról a másikra háromgólos előnyre tettek szert, különösen Alexandra Vukajlovic jóvoltából, és amelyből kettőt meg is őriztek a játékrész lefújására, miután egy időntúli büntetőből a biztos kezű Alexandra Nascimento betalált az egyébként jól védő Györkös kapujába.

A szünet után hasonló ritmusban játszott a két egylet: a csabaiak óriási akarással és lelkesedéssel, a vendégek kissé tanácstalanul. Ennek következtében ötre hízott a lila-fehérek előnye, amit nem bírt Deli Rita és kikérte újabb idejét. Miközben Kovacevic szemfülesen egy labdát lopott a saját térfelén indításra készülő egyik fehérvári játékostól és alaposan bevarrta Herr Orsolya hálójába. A még nem teljes értékű harcos, Walfisch Mercédesz is feljött a pályára, és azonnal külön őrzőt kapott, de még így is kiugrott egy alkalommal, ám a kapufára bombázott. Aztán a túloldalon Lavko kihagyta a második hetesét is, a kapufára ejtette a labdát - maradt az ötgólos csabai előny. Amikor Kovacevic bedobta a maga nyolcadik gólját, Rózsás Josephine kiállt rá és a félpályáig tolta. Miközben beugrott egy-egy hiba a házigazdák játékába, ami azzal párosult, hogy felére, háromra csökkent az előnyük. Persze ebben az is közrejátszott, hogy nagy hirtelenjében háromszor is kiállítás sorsára jutott valamelyik hazai kézilabdázó. Horváth Roland azonnal időt kért, mégis kettőre olvadt az előny. Feljavult a fehérvári alakulat, gyorsítottak a tempón, a daráló stílusuk nem ízlett a lila-fehéreknek, de továbbra is hősiesen küzdöttek. Érthető: az "életükért" játszottak. Ekkor Zöldi-Tóth Kata mozdította ki a holtpontról a pályaválasztót, majd Deli Rita kért azonnal időt. Egy rossz csere után emberhátrányba kerültek a vendégek, Zöldi-Tóth büntetett is, újra négy volt közte. Aztán Szögi Tímea csent el egy labdát, és nem is hibázott. Ekkor vált biztossá és megérdemeltté a lila-fehérek győzelme. A további gólok már csak ráadásként estek. Végül megérdemelten győzte le riválisát a csabai egylet, még ilyen arányban is, amivel ráadásul nagy lépést tettek a bentmaradás érdekében.

Horváth Roland: – Kiss Szilárd azt tanította nekem, ha baj van, vedd elő a három-kettő-egy védekezést. Ez most nagyot segített.

Deli Rita: – Minden tekintetben felülmúlt bennünket a Békéscsaba, amely az életéért küzd. Így nem lehet játszani, ahogy ma a csapatom tette, még akkor is, ha két kulcsjátékosunkat nélkülöztük is.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/820119228184248/' width='640']

line

YouTube  Jegyzőkönyv Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/1669019523180164/