Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Budaörs

benkse_150spacerbudaors_kezilabda_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 8. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Budaörs

25-27 (16-15)

Időpont: 2017. november 18. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Versenybírók: Sebők György, Szécsi Mihály

Békéscsaba: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (3), Gidai Eszter (0), Zöldi-Tóth Katalin (4), Walfisch Mercédesz (6), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (2), Farkas Kata (0), Vér Viktória (0), Kovacevic Jovana (9), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Hős Kata (0), Dombi Katalin (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Budaörs: Wéninger Alexa (0), Sipeki Flóra (0), Szöllősi-Zácsik Szandra (10), Szabadfi Ágnes (3), Zsigmond Vivien (3), Juhos Kata (3), Gerháth Fanni (0), Berta Bianka (0), Hornyák Ágnes (2), Pásztor Noémi (2), Farkas Evelin (1), Brettner Zsófia Dorina (0), Ertl Rebeka (2), Kaczur Dominika (0), Rácz Réka (0).
Vezetőedző: Mihály Attila

sargalap Sárgalapok: Walfisch Mercédesz (1), Mihálffy Adrienn (1), Zsigmond Vivien (1), Hornyák Ágnes (1), Ertl Rebeka (1).

piroslap Kizárva: Juhos Kata

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Szarka Adrienn (2. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovacevic Jovana (4. perc), Szöllősi-Zácsik Szandra (2. perc), Zsigmond Vivien (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (2/3), Kovacevic Jovana (2/2), Szöllősi-Zácsik Szandra (3/3), Juhos Kata (1/2), Ertl Rebeka (0/1).

line

Balszerencsés vereség a végjátékban 

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese szombat délután a Budaörs csapatát fogadta a Városi Sportcsarnokban bajnoki mérkőzésen. A pont nélkül álló lila-fehérek remekül küzdöttek a rutinos Pest megyeiek ellen, végig kiélezett volt az összecsapás, amelyet nüanszok döntöttek el a végjátékban a budaörsiek javára.

20171118_elore_budaors

A Budaörs elleni mérkőzés jelentette a debütálást Horváth Roland számára a békéscsabai együttes kispadján, aki hétfő óta dolgozik a lila-fehérekkel.

Az első gól a volt győri válogatott, Hornyák Ágnes nevéhez fűződött. Az elején a rutinos kézilabdázókat szerepeltető vendégek irányították a játékot, de a bátran kézilabdázó békéscsabaiak az első negyedórában kétszer, 4:3-nál és 8:7-nél is vezettek. Lüktetett a játék, ment előre mindkét gárda ezerrel. A csabai lányok nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, látszott rajtuk az elszántság, az akarás. Az elmúlt hetek fásultságának nyoma sem volt, motivált, minden labdáért megküzdő társaság volt a pályán.

Jobbára a Békéscsabánál volt a minimális különbségű előny, de a látogatók rendre válaszoltak. Szöllősi-Zácsik Szandra is elkezdett lövöldözni (a 21. percnél már a negyedik találatánál járt), ezekkel szemben a nyáron éppen Budaörsről Békéscsabára igazoló Györkös kapus tehetetlen volt, de megannyi más budaörsi próbálkozást már nagy bravúrral hatástalanított, pedig a társak nem mindig tudtak neki segíteni, ebben az időszakban nem volt túl acélos a védekezés. A vendég kapuban Sipeki is elkapta a fonalat, az egykori csabai hálóőr több alkalommal is jól avatkozott játékba.

A vendégek hetest rontottak, Walfisch ellenben a második büntetőjét is magabiztosan értékesítette. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy-egy góllal az Előre vezetett. Az egyik oldalon Walfisch, a másikon Szöllősi-Zácsik ontotta a gólokat. A 28. percben időt kért Mihály Attila, de a remélt félidei előny helyett a csabaiak vonulhattak kedvezőbb helyzetben pihenőre, ugyanis a kiválóan játszó Kovacevic góljával ismét átvették a vezetést, míg a túloldalon a budaörsiek a kapu mellé lőtték az utolsó labdát.

Nem csökkent az iram a második félidőben sem, Zöldi-Tóth gyors találatának köszönhetően a 32. percben először mutatott kétgólos hazai előnyt az eredményjelző. Györkös továbbra is ihletett formában védett, és a társak is nagy győzni akarással küzdöttek. A 45. percben hetest rontott a budaörsi Juhos Kata, a kipattanót Kovacevic szerezte meg, de – a játékvezető szerint – a szélső megütötte a csabai játékost, ezért azonnali piros lappal kiállították. A csapatok továbbra is fej-fej mellett haladtak, a csabaiak óriásit küzdöttek, és nagy erőfeszítések árán tartani tudták minimális előnyüket. A csabaiak belső hármasa nagyot játszott, de érezhetően fáradtak a találkozó végére, így Horváth Roland cserékkel próbálta frissíteni a csapatot. Érezhető volt, hogy a végjáték fog dönteni, mert egyik csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni.

Parázs hangulatban zajlott a mérkőzés, a 48. percben hosszú idő után a budaörsieknél volt az előny. Két labdaeladás nehéz helyzetbe hozta a Békéscsabát, ám Kovács Anett egalizált. Ment előre a Csaba becsülettel, de támadásban egyre több hiba csúszott a játékba, pontatlanok voltak a lövések, ennek ellenére a hajrában is teljesen nyílt maradt a mérkőzés, mindkét együttes óriási erőfeszítéseket tett a két pont megszerzése érdekében. Három perccel a vége előtt a Budaörs kettővel vitt, de két Kovacevic hetessel újra egyenlő lett az állás. Az utolsó két percre 25:25-ös állással fordultak a csapatok, a budaörsiek kihasználtak egy védekezési hibát, és egy jó bejátszás után Szabadfi révén ismét náluk volt az előny. A csabaiak az utolsó percben az egyenlítésért támadhattak, azonban egy rossz bejátszást követően Ertl szerzett labdát és eldöntötte a két pont sorsát.

A mérkőzés túlnyomó részében vezető, a végére elfáradó Békéscsaba legalább döntetlent érdemelt volna, de a hosszabb kispaddal és nagyobb rutinnal bíró vendégek mindkét pontot elrabolták.

Horváth Roland, a Békéscsaba vezetőedzője: – A végjátékban sajnos elvéreztünk, ezt nagyon sajnálom, mert szépen küzdöttek a lányok. Sajnos a végén a kiélezett szituációkban a meghatározó játékosaink elfáradtak fejben. Kevés olyan játékosunk van, akikre a kiélezett szituációkat rá tudjuk bízni. Megpróbáljuk az eredményes periódusokat még jobban kitolni a jövőben, ezen fogunk dolgozni. A következőkben mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hibákat javítsuk.

Mihály Attila, a Budaörs vezetőedzője: – Azt gondolom, magunknak köszönhetjük, hogy ilyen szoros mérkőzést játszottunk a végig remekül küzdő Békéscsaba ellen. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amelyeket ki is hagytunk. Emiatt elvesztettük a biztonságunkat elől és hátul is. Örülök azonban, hogy a végjátékban egy kicsi pluszt tudtunk hozzá tenni, és ezzel haza tudjuk vinni a két pontot.

Zöldi-Tóth Katalin, a Békéscsaba beállója: – Koncentráció és fegyelem kell a sikerhez, ezt minden interjúban elmondtam. Több esetben is túl hamar akartunk gólt lőni, két passz után már a befejezéseket erőltettük. Két alkalommal is volt lehetőségünk 3 góllal vezetni, de ez sajnos nem sikerült. Sajnos a végére elfáradtunk, több embernek is szinte végig kellett játszania a meccset.

Hornyák Ágnes, a Budaörs átlövője: – A végjátékban a kiélezett küzdelemben a rutin nálunk volt. Tudtuk kezelni azt a helyzetet, hogy elmentünk két góllal, a hazaiakon folyamatos nyomás volt a végén. Mindenképpen gólt kellett szerezniük, és ekkor tudtuk hibára késztetni őket, ennek köszönhetően tudtuk elvinni a két bajnoki pontot.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/156505438290382/