Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest

benkse_150spacermtk_budapest_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 11. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest

29-26 (14-12)

Időpont: 2017. január 13. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

Versenybírók: Kabók József, Herceg József

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (1), Gidai Eszter (1), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (6), Zöldi-Tóth Katalin (3), Walfisch Mercédesz (7), Mihálffy Adrienn (3), Kovács Anett (0), Kovacevic Jovana (7), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Farkas Kata (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

MTK: Terenyi Bianka (0), Hlogyik Petra Amanda (0), Tóth Eszter (2), Karnik Szabina (8), Sallai Nikolett (0), Szádvári Krisztina (1), Slakta Petra (1), Valovics Nóra (0), Kovács Gréta Imola (0), Barna Éva (0), Mód Noémi (0), Dakos Noémi (3), Termány Rita (1), Gorilska Liliia (8), Kuti Bettina (2), Blazsek Alexandra Tímea (0).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

sargalap Sárgalapok: Walfisch Mercédesz (1), Kovacevic Jovana (1), Farkas Kata (1), Karnik Szabina (1), Dakos Noémi (1), Termány Rita (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Szögi Tímea (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovacevic Jovana (4. perc), Tóth Eszter (2. perc), Karnik Szabina (2. perc), Termány Rita (4. perc), Gorilska Liliia (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szögi Tímea(5/5), Mihálffy Adrienn (2/3), Karnik Szabina (1/1), Gorilska Liliia (6/6).

line

Megvan az első győzelem, jó hajrával siker az MTK ellen 

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE a vasárnapi, Vasas elleni vereség után nagyon nehéz helyzetbe került, talán az utolsó esély volt az életben maradásra az MTK elleni hazai találkozó.  A csabai lányok átérezték a mérkőzés súlyát, és szinte extázisban játszva győzték le teljesen megérdemelten a jó erőkből álló fővárosi csapatot.

enkse_mtk_180113

A találkozó előtt a klub- és a város vezetői ajándékcsomaggal köszöntötték a 35 éves jubileum alkalmából az 1982-ben ezüstérmet nyert csapat tagjait, akik közül 12-en tudtak eljönni az ünnepségre. Nem maradt el a közönség köszönete sem, állva tapsolta meg a nézősereg a klublegendákat.

A csabaiak dobták az első gólt Mihálffy Adrienn révén, aki egy labdaszerzést követően volt eredményes, mégis a harmadik percben a vendégek vezettek már 3:1-re. A lila-fehérek támadásban erőtlenek voltak, hátul pedig nem bírtak Karnikkal, aki átlövésekből talált be. Horváth Roland a 3. perc végén ki is kérte első idejét, de a folytatásban sem sokat változott a játék. A csabaiak a 13. percben 5:5-re egyenlítettek, majd egy rövid gólcsend után ismét a kék-fehéreknél volt a kétgólos előny. Az egykori és most visszatért irányító, Szögi Tímea immár hazai környezetben is megdobta első gólját, amivel ismét egyenlő volt az állás. Szögi beállása egyébként is jót tett a csapatnak, jól szervezte a játékot és lassan minden mozaikdarab a helyére került. Ez lendületbe hozta a lilákat, akik a 20. percben Walfisch Mercédesz látványos góljával ismét átvették a vezetést. Persze ehhez kellett Györkös Rebeka jó teljesítménye is, aki több nagy lövést és ziccert hárított. A félidő végén meg tudtak lépni a házigazdák, akik végül 2 gólos előnnyel tértek pihenőre.

A szünet után is nagyon szorosan alakult a találkozó, a lilák egy-két góllal folyamatosan vezettek. Tíz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok csabai vezetés mellett, de a 41. percben fordult a kocka, hosszú idő után került előnybe az MTK, 20:19-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Ez újabb fordulatot hozott, felgyorsultak a hazai támadások, és a békéscsabaiak remek 10 percet produkáltak, az 51. percben 26:21-es hazai előnynek tapsolhattak a szurkolók. Támadásban nagyon hatékonyak voltak a lilák, a védekezés feszes lett, a fővárosiak nem találták a csabaiak játékának az ellenszerét. Láthatólag megzavarodott az MTK, eladtak labdákat, rosszul céloztak, míg a túloldalon szebbnél szebb találatokkal tartották az előnyt a házigazdák. Györkös kapus az első félidei teljesítményére még rátett egy lapáttal, és a számtalan ziccer hárítása sokat nyomott a latba. A finisben tovább élesedett a találkozó, az egyre jobban extázisba került békéscsabaiak tartották a jelentős előnyüket, és végül megérdemelten győztek.

A csabaiak nagyszerű győzelmet arattak, amelyhez mindenki hozzátette a magáét. Ki lehet emelni Györköst, aki fantasztikusan védett, Walfisch és Kovacevic 7-7 akciógóllal terhelték meg a vendégek kapuját, a visszatérő Szögi pedig remekül mozgatta a csapatot. Védekezésben mindenki a maximumot nyújtotta, a gólerős Termány semlegesítése nagyon jól sikerült, a vendégek veszélyes belső hármasából csak Karnik tudott eredményesen játszani.

Az Előre NKSE teljesen megérdemelt győzelmet aratott, ezzel megtört a jég és megmaradt az esély a bennmaradásra.

Horváth Roland: – Nagyon sokat készültünk erre a mai mérkőzésre, tartottam az ellenféltől, mert tudtam, hogy milyen minőségű munkát végeznek. A héten a védekezés stabilizálására helyeztük a hangsúlyt, a támadásokat kicsit háttérbe is szorítottuk. Dolgozunk tovább, mert további fontos mérkőzések várnak ránk, amelyeket meg szeretnénk nyerni. Nagyon örülök, hogy Szögi Tímea és Györkös Rebeka ennyit hozzá tudott tenni a mai mérkőzéshez, nekik külön is gratulálok.

Golovin Vlagyimir: – Gratulálok a Békéscsabának, a hazai csapat az első tíz perc kivételével jobban akarta a győzelmet, mint mi. A meccs eleje jól sikerült, de sajnos eljött egy pillanat, amikor elvesztettük saját magunkat, és darabossá váltunk mind védekezésben, mind támadásban. Amikor ismét volt esélyünk a második félidőben, előjöttek a hibák, kihagytuk a helyzeteket, eladtuk a labdákat. Megérdemelten nyert a Békéscsaba.

Walfisch Mercédesz: – Most sokkal könnyebb beszélnem, mint vesztes meccs után, amikor nyerünk, mindig egyszerűbb pozitívumokat találni. Úgy érzem, végre megjött a munkánk gyümölcse és mellénk szegődött a szerencse is. Amit Roland kért tőlünk, mind védekezésben, mind támadásban meg tudtuk valósítani, és a fontos szituációkban megfelelően koncentráltunk. Ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattam volna a csapattól, nagyon büszke vagyok a lányokra.

Termény Rita: – Nagyon sajnálom, hogy így alakult a meccs. Nekem személy szerint nagyon rosszul ment a játék, nem tudtam segíteni a csapatnak. Nem így jöttünk, szerettük volna elvinni a két pontot, de sajnos ez így alakult.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/136947133647455/