Online fogadás | TippmixPRO

Ezúttal a Ferencvárost látják vendégül a lilák

Két hét szünetet követően folytatódnak újra a K&H női kézilabda liga küzdelmei, lila-fehér csapatunk számára pedig ismét egy nehéz feladattal, hiszen a Ferencváros együttese érkezik a Viharsarokba.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria

A zöld-fehérek ráadásul éppen a válogatott szünet előtt kaptak egy hatalmas pofont riválisuktól a Győrtől, ugyanis a bajnoki döntőnek is betudható összecsapáson 31-20 arányú vereséget szenvedtek. Ugyanakkor nemcsak a különbség volt kijózanító Elek Gábor alakulatának, hanem az is, hogy ezáltal egy győzelemnyi hátrányba kerültek az ETO-val szemben, akik így természetesen az egymás elleni összevetésben is jobban állnak. Pedig karácsony előtt még inkább a Fradinak állt a bajnoki cím, lévén hat győzelemmel a hátuk mögött 32-26 arányban verték a Népligetben a győrieket. Januárban viszont jött az első botlás, amikor is szintén hazai pályán pontot veszítettek a Debrecennel szemben. Majd az MTK otthonában is kis híján ugyanez történt velük, de a találkozón már öt góllal is vezető hazaiak ellen az utolsó percben lőtt Márton Gréta találattal akkor még megmenekültek. Mosonmagyaróváron viszont már nem, így a 22-22-es döntetlennel elvesztették pontelőnyüket a Győrrel szemben. De a BL-ben is hasonló hullámvasút volt az idei szereplésük, amit a közel ötvenszázalékos teljesítményük is jól mutat. Voltak bravúrjaik, mint az Odense elleni oda-vissza győzelem, vagy a Vipersel szembeni döntetlen, de olyan vereségek is, mint a Bietigheimben elszenvedett húsz gólos vereség. Végül a negyedik helyen végeztek a csoportjukban, és a Buducsnoszt Podgorica elleni playoff találkozót kettős győzelemmel abszolválva jutottak a negyeddöntőbe, ahol a másik csoportot megnyerő Metz lesz az ellenfelük.          

Együttesünk ellenben továbbra is tizenkét megszerzett ponttal a tizenkettedik helyen tanyázik a bajnoki tabellán, hat ponttal megelőzve üldözőjét az Érdet, és egy egységnyire lemaradva a Budaörstől. A lilák, az egy hónappal ezelőtti NEKA elleni hazai sikerük óta ugyan nem növelték a pontmennyiségüket, de nem is mondhatjuk, hogy igazán könnyű sorozat állna mögöttük, ugyanis az MTK, Győr, Mosonmagyaróvár trió ellen valóban nem egyszerű helytállni. Ez sajnos csapatunknak is csak hellyel-közzel sikerült, és pont az előző fordulóban a Móvár otthonában kevésbé, mert ott azért egy 34-22 arányú zakóba sikerült beleszaladnia Papp Bálint lányainak. Akiknek a Fradi elleni találkozóval le is zárul ez a roppant nehéz sorozat, és két hét múlva már a Budaörs elleni rangadóval úgymond a hajráját is megkezdik a bajnokságnak. A zöld-fehérek legutóbb 2021 áprilisában vendégeskedtek Békéscsabán, akkor 41-23-as ferencvárosi győzelem született, ahogy a gárdák decemberi népligeti összecsapását követően is a zöldek örülhettek, a 42-24 arányú hazai sikernek.

A csapatok tehát szombaton 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban feszülnek ismét egymásnak, a Kovács Tibor–Mándli Balázs bírópáros sípszavára.