Online fogadás | TippmixPRO

Folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei

Két elhalasztott bajnoki mérkőzést követően lép ismételten pályára csapatunk a Békéscsabai Előre NKSE, ezúttal Érden a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Érd – Békéscsabai ENKSE

Együttesünknél, amely legutóbb közel három héttel ezelőtt Székesfehérváron játszott utoljára mérkőzést, sajnos ismét felütötte a fejét a COVID megbetegedés, amely a sérült játékosokkal együtt olyan mértéket öltött, hogy már nem tudott sem az Érd, sem a Szombathely elleni bajoki összecsapáson kiállni. Az Előre helyzete most sem nevezhető optimálisnak, de legalább a kupamérkőzésen már megfelelő létszámmal részt tudnak venni a lilák, akik sajnos a bajnokságban még mindig pont nélkül a sereghajtó pozíciójában szerénykednek, többek között a legutóbbi Alba Fehérvár elleni idegenbeli 35-28-as vereségnek is köszönhetően.

Ami viszont némi pozitívumot jelentett az elmúlt időszakban csapatunk háza táján, az éppen a Magyar Kupa küzdelmei voltak, ahol az előző fordulóban győzelemmel mutatkoztak be a lila-fehérek, az Euronovex USE felett aratott 39-25-ös győzelmüknek köszönhetően. Így megkapták ellenfélnek az érdi együttest, amely a másodosztályú Hajdúnánás gárdáját búcsúztatta az idegenbeli 40-28-as győzelmével. De a bajnokságban sem állnak rosszul a Pest-megyeiek, hiszen a Boglári Akadémia, a Dunaújváros, a Kisvárda, illetve az Alba Fehérvár legyőzésével már 8 pontnál járnak, amivel jelenleg a 10. helyet foglalják el a tabellán. Ez ahhoz képest, hogy nyáron a szó szoros értelemben kicserélődött a gárda, hiszen a korábbi csapatból gyakorlatilag senki sem maradt Érden, ez mindenképpen dicséretes, az előző szezonban még a Békéscsabát irányító szakvezető, Horváth Roland együttesétől. Mellesleg nem a vezetőedző az egyetlen, aki korábban már megfordult lila-fehér csapatunkban, mert összesen négy játékos mondhatja ezt el magáról, így Kopecz Barbara és Mézes Laura – akik nyáron klubunkból igazoltak Érdre -, valamint egykori kapusunk Györkös Rebeka és korábbi csapatkapitányunk Kiss-Walfisch Mercédesz is ezen játékosok közé tartozik. Mellesleg 59 találattal Kiss-Walfisch Mercédesz aktuális ellenfelünk legeredményesebb játékosa is egyben. Mint ahogy az Érd legutóbbi két bajnoki találkozóján is összesen tizenöt góllal terhelte meg ellenfelei hálóját, amivel oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapata Kisvárdán 22-21-re, az előző fordulóban pedig Székesfehérváron 27-22 arányban nyerni tudott.

Kupaellenfelünk tehát sikerélménnyel várja a keddi találkozót, ráadásul bizakodását még a statisztika is alátámasztja, hiszen a lilák több mint tíz éve, egészen pontosan 2010. októberében nyertek utoljára Érden, akkor 34-29-re. A Magyar Kupában egyébként eddig kétszer sorsolták össze az együtteseket, a 2010/11-es szezonban Érden tudott továbbjutni a Békéscsaba a 35-30-as sikerének köszönhetően, a 2013/14-es idényben pedig szintén Érden ütköztek meg a csapatok, de akkor már 13 gólos sima hazai siker és továbbjutás született. Reméljük, hogy lányaink ezúttal meg tudják ismételni a tíz esztendővel ezelőtti sikert és továbbjutást ünnepelhetnek a lefújást követően, amely egymérkőzéses párharc, így az idegenbeli fél számára már a döntetlen is továbbjutást eredményezhet. Kedden 16:00 órakor feszülnek egymásnak a felek az Érd Arénában, a Horváth Péter, Marton Balázs bírópáros sípszavára.

Dömény Dezső

line

line