Online fogadás | TippmixPRO

Hazai pályán vághatnak vissza a lilák

Közel négy hetes kihagyást követően lép ismételten pályára csapatunk a Békéscsabai Előre NKSE, miután több más NB1-es gárdához hasonlóan együttesünk háza táján is megjelent a koronavírus, ezért zsinórban öt összecsapást is el kellett halasztania a liláknak.

Békéscsabai ENKSE - Boglári Akadémia-SZISE

Így a Kisvárda elleni hazai nyolcgólos vereség alkalmával léptek utoljára parkettra Vida Gergő tanítványai. Akik a kötelező 10 napos karantént követően az utóbbi másfél hetet már végig edzették, sőt menet közben Tamara Radojevic személyében egy rutinos válogatott játékossal is bővült még a lila-fehérek kerete. Viszont ha csapatunk esetében hosszú kihagyást említettem, akkor szerdai ellenfelünknél még erősebb jelzőt használhatok, hiszen a Boglári Akadémia-SZISE gárdája szeptember 24-én játszott utoljára mérkőzést, azaz esetükben közel másfél hónapos kényszerszünetről beszélhetünk. Egyébként arra az utolsó összecsapásra egészen biztosan szívesen emlékeznek a Balaton partján, ugyanis 10 góllal 34-24-re múlták felül hazai pályán az Alba Fehérvár együttesét. Mint ahogyan a bajnoki nyitányra is örömmel tekinthetnek vissza a Nekánál, hiszen a napra pontosan két hónappal ezelőtti találkozón nyerte meg első NB1-es mérkőzését Ifjabb Kiss Szilárd alakulata, ráadásul 11 góllal, 33-22-re éppen a lilákkal szemben. Az említett két összecsapás között az Érdtől, a Szombathelytől, a Dunaújvárostól és a Siófoktól viszont kikaptak a Bogláriak, de négy pontjukkal így is a nyolcadik helyet foglalják el a tabellán. És bár a bajnokság kesze-kuszasága miatt a tabella sem tükrözi feltétlenül hűen a jelenlegi erőviszonyokat, az tagadhatatlan, hogy újonc létére remekül sikerült eddig az első osztályú bemutatkozása aktuális ellenfelünknek.

A szerdai alsóházi derbinek természetesen mind két fél tekintetében óriási tétje van, de nyilván az eddigi nyeretlenség miatt lila-fehér csapatunk számára talán még ennél is nagyobb a tét, pláne hazai környezetben. Bár együttesünk ezúttal is csak részben élvezheti a hazai környezet előnyeit, mert a szerdai összecsapás is még az Előre ideiglenes otthonában a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában kerül megrendezésre. Reméljük tehát, hogy a 17 órától kezdődő találkozón sikerül visszavágni a liláknak a szeptemberi fiaskóért, és a lefújást követően pontokkal gazdagodva hagyhatják el a küzdőteret, melyen a Medve Róbert, Südi Péter bírópáros fújja majd a sípot.

Dömény Dezső