Online fogadás | TippmixPRO

Hétvégén a Pénzügyőr együttese látogat Békéscsabára

Nem mondhatjuk, hogy kifejezetten sikeres héten van túl Békéscsabai női kézilabda-csapatunk, ugyanis lányaink szombaton a Kozármisleny elleni vereséggel megszakítottak egy 21 bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatot.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Pénzügyőr SE

Méghozzá úgy, hogy sok esélyt nem is adott a végig lelkesen kézilabdázó hazai gárda a lila-fehéreknek, akik a rutinos, egykoron jó néhány NB1-es gárdában is megfordult Víg Vivien vezetésével, valósággal mattolták a csabaiak támadószekcióját. Az első pillanattól csak hazai vezetést mutatott az eredményjelző, ami a szünetre már ötgólos előnyre hízott. A második félidőben pedig nemhogy csökkent volna a távolság a két egylet között, inkább még tovább nyílt az olló, habár a játékrész derekán azért volt egy kisebb feltámadási kísérlete együttesünknek, amivel ismét négy találatra zárkóztak fel. A hazaiak viszont kisvártatva reagáltak erre, és újabb gólokkal egyre tetemesebb előnyt építettek ki. A vége 28-20-as kozármislenyi győzelem lett, a lila-fehérek pedig a szezon első igazi pofonját könyvelhették el. Ami viszont öröm az ürömben, hogy a két közvetlen üldözőnk sem bírt aktuális ellenfelével, hiszen az Eger éppen a soron következő ellenlábasunk a Pénzügyőr otthonában vérzett el 22-21-re, még a sarkunkban lévő NEKA is elhullajtott egy pontot hazai környezetben a Fradi ellenében. Így a bogláriakkal szemben három, az egriekkel szemben továbbra is hatpontos előnye van a csabai hölgykoszorúnak.

Szombaton pedig már ki is lehet javítani a fiaskót, ugyanis a Pénzügyőr együttese teszi tiszteletét a Viharsarokban. Akik igencsak tekintélyt parancsoló őszt tudhatnak maguk mögött, melyet a SZISE és a Csurgó elleni győzelmekkel kezdtek, és bár a harmadik fordulóban öt góllal kikaptak Komáromban, ez cseppet sem vetette vissza Csenki Judit lányait, és további sikerekkel meneteltek tovább a nyugati csoportban. Az első kör folytatásában már csak a NEKA ellen botlottak a fővárosiak, akikkel szemben hazai pályán maradtak alul 29-22-re. Az alapszakasz második fele azonban már jóval hullámzóbb teljesítményt hozott számukra, olyannyira, hogy mindössze négy találkozót, a Komárom, a Győr, a Mohács és a Szombathely elleni meccseket tudták csak megnyerni. Ráadásul az utolsó előtti fordulóban ismét kikaptak a Boglártól négy találattal, zárásként pedig Gárdonyban szaladtak bele egy tizenkét gólos pofonba. A rájátszást így hét egységgel a hetedik helyen kezdték meg, viszont nem is akárhogy, ugyanis az első körben Orosházáról hozták el a két bajnoki pontot egy 31-22-es magabiztos győzelemmel, az előző fordulóban pedig ahogy már szó volt róla, otthon fektették két vállra az Egert. És bár szinte végig vezetett azon a meccsen az Eszterházy, és még a szünetben is kettő gól volt a Heves megyeiek előnye, ezt mindössze csak a találkozó utolsó hat percéig tudták megőrizni, mert ezt követően már csak a Pénzügyőr tudott betalálni, és egy 3-0-s sorozattal abszolválva a végjátékot, végül 22-21-re megnyerte az összecsapást. Ezzel jelenleg tizenegy ponttal a negyedik pozíciót foglalják el a tabellán, és csupán négy pontra vannak a már feljutást jelentő második helytől. Az alapszakasz küzdelmei során a legsikeresebb gólvágójuk 105 találattal Blaubacher Dóra volt, igaz Ő február elején a Vasashoz távozott. Ennek ellenére nem maradt kiemelkedő gólvágó nélkül a Pénzügyőr, hiszen sikeresen átvette a távozó átlövő szerepét az a Hudra Enikó, aki csapata utolsó öt meccsén 32 gólt hintett ellenfeleinek úgy, hogy abból tizenhárom találatot az Eger ellen jegyzett.

A felek tehát szombaton 18:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban csapnak össze egymással, a találkozó két játékvezetője, Dr. Csuka Pál és Kocsis Olivér lesz.

Dömény Dezső