Online fogadás | TippmixPRO

Hétvégén már az alapszakasz második felvonása kezdődik

Interjú Szabó Dórával

Azt hiszem joggal lehet mindenki elégedett lila-fehér csapatunk háza táján az alapszakaszban eddig nyújtott teljesítménnyel, hiszen együttesünk hibátlan mérleggel vezeti a másodosztály keleti csoportját, sőt, az Érd elleni hazai bravúrnak köszönhetően még a Magyar Kupa soron következő fordulójában is érdekeltek leszünk. Ebben a naptári évben viszont már csak két találkozó vár lányainkra, az első most szombaton az FTC U19-es gárdájának otthonában. Ennek kapcsán beszélgettem csapatunk hálóőrével Szabó Dorcival, akitől egy kis szezon közbeni értékelést is kértem.

Szabó Dóra

– Az alapszakasz felénél veretlenül listavezetők vagytok, hogy látod mi a legfőbb kulcsa az eddigi remekléseteknek?

– Azt gondolom leginkább a keretünk erőssége ami jelenleg kiemel minket a másodosztály mezőnyéből, hiszen azért sok olyan játékosunk van, akik ha másnem, az előző idényben már szereztek élvonalbeli tapasztalatot, és ezen a szinten ez nagyon sokat számít. Mint ahogy az is, hogy mi ugyanazzal a profizmussal dolgozunk jelenleg is mint azt tavaly tettük az NB1-ben, és erre az edzéseken és azon kívül is figyel a klub. Bár sajnos az előző szezonkezdethez hasonlóan, most is több meghatározó ember esett ki közvetlenül a nyitány előtt, így még inkább fontos volt, hogy csapatszinten is megfelelő kohézióval rendelkezzünk. És úgy érzem ez eddig sikerült is, ugyanis markánsan nem látszódik a hiányuk, ami elsősorban annak a dicsérete, hogy csapatként tudtuk ezt kompenzálni, és pótolni őket.

– Na meg hátul is stabilabbak lettetek, nem véletlen, hogy a legkevesebb gólt is ti kaptátok a bajnokságban…

– Azért van egy osztálybeli különbség is a tavalyihoz képest, de való igaz, hogy sokkal egységesebb és keményebb fal segít most minket is. A kommunikáció is sokat javult a védekezésünkben, de mivel ez egy rendkívül sarkalatos pontja a játék ezen elemének, itt még szerintem van hova fejlődnünk. Meg nyilván mi kapusok is próbáljuk meccsről meccsre kihozni magunkból a legjobbat, és segíteni egymást és a védekezést. Amúgy váltótársammal Csizmadia Fannival remekül kiegészítjük egymást, és így hogy már a második szezonunkban játszunk együtt, sokkal inkább kiismertük a másikat, és ezáltal is komplexebb egységet tudunk képezni. Többek között ezért is szeretek kapus lenni, mert ez amolyan csapat a csapatban, ahol az együttesen belül mi portások a kapusedzőnkkel együtt mint egy kis család funkcionálunk. És persze azt se hagyjuk ki, hogy a nézők jelenléte is rengeteget lökött rajtunk, ami szintén nagyon hiányzott az előző szezonban. Nekem konkrétan szörnyű volt üres lelátók előtt játszani, úgyhogy rendkívül élveztem az elmúlt találkozókon is azt a hangulatot amit szurkolóink teremtettek, és fantasztikus érzés ilyenkor közvetlenül a B-közép előtt védeni.

– Szombaton azokkal a Fradi ifistákkal méritek össze a tudásotokat, akiket itthon nagyon simán legyőztetek. Mennyire lehet kiindulni abból a szeptemberi találkozóból?

– Azt hiszem nem csak erre az összecsapásra, de az összes előttünk álló alapszakasz-mérkőzésre elmondhatjuk, hogy nem szabad messzemenőkig kiindulni az első találkozó eredményéből, még akkor sem ha sima győzelemmel abszolváltuk azt. De a szombati meccsre ez még inkább igaz, hiszen a bajnokság alakulása jól mutatja, hogy sokkal jobb csapat annál a Fradi mint amit az első fordulóban Békéscsabán láttunk tőlük. Mivel nagyon fiatalok, és a legtöbbjük számára még új sorozatot jelentett az NB1/B, ezért idő kellett nekik amíg felvették a ritmust, de amint ez sikerült, olyan bravúreredményeket is tudtak hozni amire előzetesen kevesen gondoltak.

– Akkor ez azt jelenti, hogy jóval nehezebb találkozóra számítasz mint a csabai volt?

– Szorosabbra mindenképpen. De ha maximálisan odatesszük magunkat, akkor nem szabad, hogy gondot okozzon a két pont megszerzése. Ahogy mesterünk Bálint is szokta mondani, csak azt játsszuk amit tudunk és akkor hozni fogjuk a mérkőzést. Ugyanakkor megfelelő koncentrációval kell kifutnunk a pályára, és már az elejétől határozottan kézilabdázva meg kell próbálnunk minél jobban elbizonytalanítani ellenfelünket. Fiatalságukból adódóan azért tapasztalatlanabbak is, tehát a nagyobb rutinunknak mindenképpen ki kell domborodnia a találkozón. Támadásban szervezetten, védekezésben pedig keményen kell játszanunk, a szokásos gyors indításokkal apellálva. Mivel náluk is több kifejezetten villámléptű játékos található, a megfelelő visszarendeződés is fontos eleme lesz a mérkőzésnek. És nem utolsó sorban mi kapusok is szeretnénk ezúttal is a lehető legtöbbet hozzátenni a játékhoz, és a sikerhez, mert kétségkívül győzelmet várok szombaton.

Dömény Dezső