Online fogadás | TippmixPRO

Hosszú idő után újra hazai pályán

Interjú Skaliczki Lászlóval

skaliczki_laszlo

Két hónap után szerepel ismételten hazai környezetben az EUbility Group – Békéscsabai Előre NKSE csapata, az ellenfél pedig az Ipress Center-Vác együttese lesz. A lilák legutóbb november hatodikán az Érd ellen játszottak bajnoki találkozót a Viharsarokban, és egy kiélezett mérkőzésen 22:19 arányban maradtak alul. Azóta három idegenbeli összecsapáson vannak túl a lila-fehérek, és ezeken összesen egy pontot sikerült gyűjteniük, miután Mosonmagyaróváron értek el döntetlent. Sajnos azonban a legutóbbi fordulókban mind Székesfehérvárról, mind pedig Siófokról egyaránt vereséggel voltak kénytelenek hazatérni a csabai lányok. Szombati ellenfelünk jól szerepel a bajnokságban, és az elmúlt tíz forduló során mindössze háromszor talált legyőzőre. Igaz, amíg a békéscsabai csapat eddig mindössze három mérkőzésen szerepelt csak hazai környezetben, addig a Vác hét alkalommal játszhatott saját otthonában. Ettől függetlenül a Pest megyei együttes a 13 eddig megszerzett pontjával az előkelő hatodik pozícióban található a bajnokságban. Csapatunk viszont még mindig az utolsó előtti helyen szerénykedik a tabellán, így most már egyre szükségesebbé válik, hogy a csabai hölgykoszorú is elkezdje a pontok gyűjtögetését.  A találkozó előtt Skaliczki Lászlót az Előre vezetőedzőjét kérdeztem az esélyekről.

Mennyire tudott teljes értékű munkát végezni a csapat, hiszen az elmúlt héten már ez is komoly fejtörést okozott a stábnak?

Szerencsére a héten már mindenki hadra fogható volt, kivéve a súlyosabban megsérült Jovana Kovacevicet. A Siófok elleni találkozó előtt valóban nagyon foghíjasak voltunk, előfordult olyan foglalkozás is, hogy csak hét játékosnak tudtam edzést tartani, ez pedig sajnos nagymértékben meglátszódott a hétvégi teljesítményünkön is. Egész mérkőzésen nem állt össze igazán a védekezésünk, nagyon sok gólt kaptunk, és rengeteg technikai hibával játszottunk. Sok mindenben visszaköszöntek azok a hibák, amiket leginkább a bajnokság elején tapasztaltunk.

Jovana Kovacevic kiesése újabb fájó pont lehet, miként lehet őt pótolni?

Sajnos a jelen helyzetünkben ez nagyon nehezen oldható meg, hiszen ismételten egy komplex játékosunk esett ki, aki védekezésben és egyre inkább támadásban is kulcsjátékossá vált az ősz folyamán. A csapatnak kell az ő pótlását megoldania, szerkezetben tudunk csak változtatni, más lehetőségeink nincsenek. Az adott kerettel kell helytállnunk és elérnünk a céljainkat.

Szombaton a Vác következik, viszont a két csapat keretét böngészve azért nagy különbség van az együttesek között. Hogy lehet ezt a különbséget eltüntetni a pályán?

Az a tény, hogy végre hazai környezetben játszunk, ebben nagyon sokat segíthet, de mindenképpen bátran kell kézilabdáznunk, és az esetleges egyéni képességek hiányát csapatként kell megpróbálnunk pótolni. Nagyon sok ilyen fontos elemet felsorolhatnék még, de a győzelemhez a legszükségesebbek a jó kulcsteljesítmények lehetnek, amik a kapuban és a védelemben egyaránt meg kell, hogy legyenek. Emellett legalább egy olyan játékosra szükség lesz, aki húzza magával a csapatot, támadásban felvállalja és hozza is azt a gólmennyiséget, ami egy ilyen találkozón szükséges.

Talán mondhatjuk, hogy a hétvégi mérkőzéssel egy kiemelten fontos sorozat kezdődik az együttes számára, gondolok itt majd a Kisvárda, a Debrecen vagy az MTK elleni találkozókra.

A bajnokság első felének végéhez közeledünk, így nyilván már nekünk is el kell kezdeni gyűjtögetnünk a pontokat, és ilyen szempontból valóban még inkább fontosak ezek a mérkőzések. Természetesen érezzük ennek a súlyát, és meg is vannak a célkitűzések a pontok tekintetében ahhoz, hogy a meghatározott céljainkat teljesíteni tudjuk. Nyilván nem könnyű feladat, főként úgy, hogy egyre kevesebben vagyunk, de továbbra is azért küzdünk és dolgozunk keményen, hogy a megfelelő eredményeket sikerüljön elérnünk, akár egy részét már szombaton is.

A két együttes zsinórban immáron harmadik esztendeje mérkőzik meg egymással január közepén, és ez az időpont eddig mindig a liláknak kedvezett, hiszen 2015-ben 32:26-ra, tavaly pedig 28:23-ra diadalmaskodott csapatunk. Reméljük ezt a szép hagyományt idén is folytatják lányaink.
A szombati találkozó játékvezetői a Bíró Ádám, Kiss Olivér páros lesznek, a labda pedig 18 órakor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban indul útjára.