Online fogadás | TippmixPRO

Ismét hazai összecsapás következik

Az első hazai győzelem után az első idegenbeli sikerét is megszerezte lila-fehér kézilabda csapatunk az NB1/B Keleti csoportjában, miután vasárnap a Kispest együttesét is két vállra fektették lányaink.

A 33-26-os végeredménnyel záruló összecsapáson rajt-cél győzelmet aratott a csabai hölgykoszorú, hiszen már a találkozó legelején magukhoz ragadták a vezetést és mivel folyamatosan növelték is a megszerzett előnyt, így a második játékrész derekára a legnagyobb különbségű, 11 gólos differenciára hízott a két csapat közötti különbség, amiből végül hét találatot őriztek meg a Lilák. Szombaton viszont már újabb riválissal kell megküzdenie Papp Bálint tanítványainak, ugyanis a bajnokságot remekül kezdő Levendula Hotel Algyő látogat a Viharsarokba. A kiváló kezdést pedig csapatunk legutóbbi ellenfelének a Kispestnek a legyőzése jelentette számukra, akiket 35-31-re sikerült felülmúlniuk. A folyatás viszont már nem volt ennyire sikeres az algyőieknek, mert szintén hazai pályán az Orosháza gárdájába már beletört a bicskájuk és négy góllal, 35-31 arányban alulmaradtak a vendégekkel szemben.

Szombati ellenfelünk egyébként 2019-ben búcsúzott az NB1/B Keleti osztályától, azóta szisztematikus építkezésbe kezdtek, melynek alapjait rutinos játékosok alkotják, mint például az egykoron Győrben is kézilabdázó Szepesi Ivett, vagy a 2010-es évek csabai ikonja Olha Nikolayenko, aki mellett egyébként Zsilák Katica, Illyés Lilla, Farkas Kata és Vér Vivien személyében további négy ex-csabai játékos is található a keretükben.  A szakmai munka terén pedig egy fiatal edző Farkas József kezei között pallérozódnak a lányok, aminek az eredményét az előző szezon NB2 Dél-keleti csoportjának megnyerése szolgáltatta. Mindössze egyetlen vereséggel és nyolcpontos előnnyel, magabiztosan szerezték meg a bajnoki címet és ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy, így itt az NB1/B-ben sem statiszta szerepet szánnak maguknak. A bajnokcsapattól egyébként hárman távoztak, Ladics Vivien, Törökné Aradi Edina és Kölcze Gabriella, az érkezők listája viszont ennél jóval bővebb, hiszen Miklósi Kitti és Zsikó Zsanett a Szeged KKSE-től, Szalma Zita Dunaújvárosból, Németh Imola a NEKÁ-ból, Gadányi Maja Kozármislenyből és Simon Armilla Érdről tette át székhelyét Algyőre. Az első fordulós győzelmüket amúgy remek felkészülési mérkőzésekkel alapozták meg, egyedül csak az Egertől kaptak ki, igaz tőlük kétszer is. Viszont az Orosházi OXXO kupát elhódították, miután 37-32-re megverték a SZISE csapatát, 24-21-re a Csurgót, majd a döntőben a házigazdákat 31-23-ra.

Nyugodtan nevezhetjük tehát rangadónak csapatunk szombati összecsapását, amit ezúttal a megszokott időpontnál némileg később, 18:30 órakor fog a Bacs József – Váltó Ádám Tamás bírópáros sípszava elindítani a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A találkozót a 18 éven felüli szurkolóink a helyszínen ezúttal is csak védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval tekinthetik meg.

Dömény Dezső

line