Online fogadás | TippmixPRO

Kedden alsóházi derbi a Városi Sportcsarnokban

Ismét egy roppant fontos összecsapás előtt áll lila-fehér együttesünk, hiszen megint egy közvetlen rivális látogat a viharsarokba.

Békéscsabai ENKSE - Hungast Szombathelyi KKA

Ezúttal a Hungast Szombathelyi KKA gárdája lesz csapatunk ellenfele, és bizony a szituáció kísértetiesen hasonlít a bő egy héttel ezelőttihez, mert ahogy akkor a boglári alakulat ellen megszerezhető pontok, úgy most a szombathelyi együttessel szembeni pontok is az utolsó reménysugarat jelentik a bennmaradásért folytatott harcban. És bár a NEKA ellen helyenként kifejezetten jól játszottak lányaink, sőt az első pontokat is megszerezték, azért a 24-24-es végeredmény nem vitte túlságosan közelebb a csapatot élvonalbeli tagságának megőrzése felé. Igaz, építkezni mindenképpen lehet abból a találkozóból, mint ahogy az Előre hétközi mérkőzésén is ez volt a cél, merthogy a címvédő Győr ellen talán mást nem is nagyon tűzhet ki a szakvezetés. A vége 41-20 lett az ETO-nak, de ha más nem is, annyi haszna kétségkívül volt a találkozónak, hogy két igazán fiatal játékosunk is testközelből megtapasztalhatta a sztárokat, ugyanis Bencsik Bojána – aki meg is szerezte élete első NB1-es találatát -, és Gyenes Imola – aki pedig első ízben lépett pályára élvonalbeli mérkőzésen -, szintén lehetőséghez jutott.

Kedden viszont már kőkemény harcra készülhetnek a lilák, akiket már ismét a kispadról fog segíteni Vida Gergő vezetőedző, miután letöltötte a kötelező karanténra előírt időt. Velünk párhuzamosan természetesen aktuális ellenfelünknek is amolyan élet-halál összecsapás lesz a rangadó, ugyanis jelenleg három pont előnyük van a Békéscsabával szemben a Vas megyeieknek. Ők tehát már kétszer is megtapasztalták a siker ízét, mikor is szeptemberben Bogláron tudtak diadalmaskodni 31-29-re, illetve novemberben hazai pályán a Dunaújváros ellen, akkor 28-26-ra nyertek. Azóta viszont nyolc alkalommal is vesztesen voltak kénytelenek lejönni a pályáról, ráadásul olyan fájó vereségek is becsúsztak, mint a Fehérvár elleni tizenhárom gólos vereség, vagy hazai közegben a Kisvárdával szembeni 26-21-es, és az Érd elleni 29-27-es vereségek. Legutóbb szerdán Siófokon szerepeltek, és maradtak alul 43-31-re a hazaiakkal szemben. Mivel egyértelműen kiélezett csatára számíthatunk az alsóházi rangadón, így a statisztikának vajmi kevés szerepe lehet, ráadásul mivel a Szombathely csak az előző szezonban szerepelt először az NB1 újkori történetében, így mindösszesen eddig csak egy találkozót játszottak egymás ellen a felek. Arra viszont szívesen emlékezhetnek a lila-fehérek háza táján, mert Szombathelyen sikerült két vállra fektetni Marosán György alakulatát, ráadásul a félidőben már hétgólos előnyük volt a liláknak, amiből a végére egy 28-24-es diadal lett.

Bízzunk abban, hogy kedden a Városi Sportcsarnokban ismét hasonló sikernek örülhetnek lányaink a 17 órától kezdődő összecsapást követően! Az Őri Erika, Pozdena Erika bírópáros vezetése mellett, zárt kapuk mögött megrendezésre kerülő találkozót,  a szokásoknak megfelelően a 7.Tv és a Behir.hu online felülete is élőben közvetíti.

Dömény Dezső