Online fogadás | TippmixPRO

Kezdődik a bajnokság

A héten elkezdődnek a női kézilabdaliga első- és másodosztályú bajnokságának küzdelmei, így szombaton lila-fehér együttesünk is megkezdi szereplését az NB1/B keleti csoportjában.

Papp Bálint személyében új vezetőedzővel és öt új játékossal a fedélzetén indul neki az Előre a hosszú menetelésnek, aminek a célja, hogy a bajnokság végén feljutást ünnepelhessen a klub. A több mint nyolc héten át zajló felkészülés során összesen kilenc edzőmérkőzéssel hangoltak lányaink a bajnoki nyitányra, egy ellenfél kivételével kizárólag a legmagasabb osztályban játszó gárdákkal szemben. Így nem is csoda, hogy ezek közül mindössze két mérkőzést sikerült megnyernie a liláknak: a Vasas elleni találkozót 26-25-re és a legutolsó tesztmérkőzést, amikor is lányaink az Orosházát fektették két vállra 33-25 arányban. Ami a többi összecsapást illeti, a Debrecentől 37-28-ra, a Budaörstől 29-27-re, az MTK-tól 33-31-re, a Fehérvár ellen 21-20-ra, a Kisvárdától kétszer is csak egy góllal 26-25-re, még a Dunaújvárossal szemben 40-30-ra maradtak alul a csabai hölgyek.

Szombaton viszont már tétre megy a játék és együttesünk első ellenfelét, az FTC U19-es gárdáját hazai környezetben fogadja a lila-fehér hölgykoszorú. Az egykori kiválóság, Simics Judit által edzett csapat, igazából a Ferencváros ifjúsági együttese, akik a másodosztályban is megméretik magukat. Ráadásul eddig nem is vallottak szégyent, hiszen az előző kiírásban 28 ponttal az NB1/B negyedik helyén végeztek, sőt ugyanez a gárda az ifjúsági bajnokság első osztályának keleti csoportjában, a bajnokság leállításának pillanatában veretlenül vezette a pontvadászatot. Ami azért némiképp árnyalja a képet, hogy a csapatból nyáron számos kulcsember távozott, így javarészt új, fiatal tehetségekből kell ismét ütőképes társaságot gyúrnia az edzői stábnak. Ami nem lesz egyszerű, hiszen az előző szezon négy legeredményesebb játékosa, Győrfi Dóra, Ballai Borbála, Ludwig Krisztina és Kovalcsik Jázmin egyaránt klubbot váltott a nyáron, sőt a 92 góllal házi gólkirály Győrfi Dóra kivételével – aki Egerbe szerződött – mindenki NB1-es együttesekbe távozott.

Természetesen ellenfelünk is játszott felkészülési mérkőzéseket, ezek közül kiemelkedik egy Hajdúnánási torna, ahol előbb a Győri AUDI ETO akadémiai csapata ellen nyertek 30-26-ra, majd a házigazda Hajdúnánást győzték le 32-20-ra, a döntőben pedig a Debreceni Kézilabda Akadémia ellen diadalmaskodtak 27-24-re. A legutolsó edzőmérkőzésükön pedig 3×25 perces összecsapáson 41-40-re alulmaradtak a NEKA gárdájával szemben.

Együttesünk számára tehát a bajnoki nyitány szombaton 17:00 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a találkozó két játékvezetője pedig Kovács-Sebők Stefánia és Réti Rebeka lesznek. Az összecsapást a helyszínen a 18 éven felüli szurkolóink kizárólag védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval tekinthetik meg.