Online fogadás | TippmixPRO

Kisvárda Master Good SE – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Kisvárda Master Good SEspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 12. forduló

Kisvárda Master Good SE - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

25-21 (15-10)

Időpont: 2024. január 20. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Városi Sportcsarnok – Kisvárda

Cím: 4600 Kisvárda, Flórián tér

Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Versenybírók: Kovács István Attila, Péli Sándor

Kisvárda: Sarac Aleksandra (0), Kochan Katerina (0), Mérai Mara (3), Novak Erin (3), Djatevska Ivana (1), Bucsi Lili (1), Siska Pálma (4), Kovalcsik Bianka (0), Ayano Mihara (3), Akiyama Natsumi (0), Gém Léna (6), Juhász Gréta Éva (2), Karnik Szabina (0), Mátéfi Dalma (0), Szabó Lili Zsófi (2).
Vezetőedző: Józsa Krisztián

Békéscsaba: Aranyi Vivien (2), Szondi Zsófia (1), Giricz Laura Gerda (0), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (5), Gyimesi Kitti (2), Jovicevic Tamara (0), Mayer Szabina (0), Kukely Klára (0), Termány Rita (0), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Román Dorina (4), Lanistanin Marija (3), Borbély Márta (1), Bencsik Bojána (3).
Vezetőedző: Rácz Sándor

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Kovalcsik Bianka (2. perc), Juhász Gréta Éva (2. perc), Bencsik Bojána (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Bucsi Lili (1/2), Laninstanin Marija (1/1).

line

Kisvárdai góllal kezdődött a mérkőzés, ám ezután a csabaiak percei következtek, akik összehoztak egy 4–1-es szériát és a vezetést is átvették. Kifejezetten jól játszott a lila-fehér mezes vendégcsapat. A 13. percben az addig remeklő balkezes átlövő Marija Lanistanin sajnálatos sérülést szenvedett (a térdét fájlalta) és kivált a játékból, ami megtörte a csabaiak lendületét, a várdaiak pedig megtáltosodva zsinórban ötször vették be Pásztor Bettina kapuját és elhúztak öt góllal. A 24 percben egy kilenc minutáig tartó hosszú csabai gólcsendet tört meg Horváth Gréta. Sokat hibázott mindkét gárda, főként a kapusok játszották a főszerepet. Mérai Maja 28. percben szerzett találatával már kezdett jelentőssé nőni a különbség. A Békéscsaba szenvedett és hogy nem vált már az első félidőben reménytelenné a csapat helyzete, arról Horváth Gréta gondoskodott.

Kisvárda Master Good SE - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 25-21 (15-10)

A második félidő egy Borbély Márta-góllal kezdődött, s csapata ezzel négy gólra jött fel. A hazaiak viszont három gyors góllal adták vendégeik tudomására, hogy mik a szándékaik. A 35. percben 18–11-et mutatott az eredményjelző, s ekkor már kevesen számítottak arra, hogy izgalmassá válik a hajrá. Ebben az időszakban a vendégegyüttest a jobbszélső Horváth Gréta igyekezett meccsben tartani. A játékrész közepén visszaesett a várdaiak játéka, a csabaiak pedig szépen lassan, szinte észrevétlenül elkezdték a felzárkózást.

A házigazdák hat percig képtelenek voltak bevenni a vendégek ketrecét, a lila-fehérek pedig egyre közelebb férkőztek hozzájuk, Bencsik Bojána góljával már lőtávolságba kerültek (23–21). A baj csak az volt, hogy mindössze bő másfél perc volt hátra a dudaszóig. A csoda végül elmaradt, mert a szabolcsiak egy percen belül kétszer is bevették Pásztor Bettina kapuját és végül megnyerték az alsóházi rangadót.

Rác Sándor: – Igazi alsóházi presztízsmérkőzés volt amelyet a Kisvárda megérdemelten nyert meg. Csapatomat nagyon megfogta Marija Lanistanin sérülése – addig, vagyis hét hétig jól játszottunk –, ezt jól kihasználták a hazaiak. Fordulás után mindent megpróbáltunk, forgattam a csapatot, próbáltuk utolérni a Kisvárdát. Sokáig kerestem a megoldást, az utolsó tizenöt percre aztán összeszedtük magunkat, de nagy volt már a különbség a javukra és a végén hiába zárkóztunk fel két gólra, már kevés volt az idő arra, hogy megmentsük az egyik pontot. Lanistanin kiesését nagyon sajnálom – reméljük, hogy nem súlyos a sérülése – Giricz Laura és Borbély Márta visszatérésének viszont nagyon örülök.

Józsa Krisztián: – Először is szorítunk mi is, hogy ne legyen Lanistanin sérülése komoly. Ami a mérkőzést illeti, védekezésünk végig remekül működött. A támadójátékunk is negyven percig, amely alatt megnyugtató előnyt alakítottunk ki. Aztán kezdődött egy tipikus női mérkőzés, két hiba után nagyon elizgultuk az utolsó negyedórát. Szerencsére az előnyünk kitartott a végéig. Legfontosabb azonban az volt, hogy hosszú idő után ismét nyertünk.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix